Saturday, September 22, 2012

Bye Mael


Mael: "akak.. mail nak cakap sikit dengan akak ni.."
Kaydee: "apa bende?"
Mael: "meh la.. duduk.. nak cakap skit"
Kaydee: *duduk kat sofa dengan muka pelik*
Mael: "akak... ve log.. vlog... er.. vlogger ek?"

I never actually told my family that I can edit videos and currently active uploading them on youtube. Diorang just ingat aku suka merakam je. Sampailah adik aku Mael ni tertengok video Mentol Pecah - Nasi Ayam tu. terkejut dia nampak aku ada sekali dalam tu. pastu apa lagi dia stalk la video2 aku. Mula-mula dia bahan gak la.. suruh aku bayar saman la sebab guna footage dia tanpa izin... pastu setiap kali nampak aku on video camera dia akan... 

Mael: "haaa! nak vlog la tu.. wahaha"

tapi lama-lama...

Mael: "nanti Mael fly gi UK... akak rakam ek..hehe"



Wednesday, September 19, 2012

Lepak DMC 2012


kalau korang nak tau secara ringkasnya DMC ni ialah


Academic carnival organized by semester 6 students of 
Faculty of Communications and Media Studies UiTM Alor Gajah Melaka

(ayat atas aku copy paste daripada FB page diorang)


Jom aku tunjuk kat korang apa jadi kat Digital Media Carnival 2012. 


tiba-tiba rasa rindu pulak zaman jadi student degree
yang ada macam-macam assignment menarik macam ni. 

Tuesday, September 11, 2012

Permainan Takleh


tau tak pasal satu game ni... nama dia Taboo.. penerangan yang paling mudah aku boleh bagi pasal permainan Taboo ni ialah dia permainan teka perkataan... kalau nak tau lebih lanjut boleh klik kat link kat bawah ni...




baru-baru ni aku dan kawan-kawan aku buat potluck kat rumah Niman.. kitorang main game Taboo ni.. tapi Mozek dan Maryam buat kad tu sendiri sebab kitorang nak main dalam Bahasa Melayu.. dan Mozek namakan game ni 'Takleh"... sebab banyak benda takleh dalam game ni..

check out this video of us playing the game...

Potluck



















Monday, September 3, 2012

Main Mekap


kat youtube sekarang penuh je dengan video tajuk "THE BLINDFOLDED MAKEUP CHALLENGE". aku dan suraya tengok video2 tu dan rasa terpanggil plak nak try buat. so kitorang try buat. check out our video Main Mekap kat bawah ni.