Sunday, July 15, 2012

Cartoon Tag



takat ni aku tak pernah lagi kenal dengan orang yang tak tengok kartun masa kecik. kartun dengan kanak-kanak memang tak dapat dipisahkan.. aku dah lama teringin nak buat satu tag video just cakap pasal kartun je... aku nak orang yang tengok video kat atas ni, jadi teruja nak imbas balik kartun yang diorang pernah tengok dulu... kalau korang dah boleh dilabel sebagai orang dewasa dan rasa segan nak tengok kartun... korang ikot je prinsip ni.

1. kartun untuk tontonan umum.
2. kartun tu karya orang dewasa. kanak2 tak mampu buat kartun sebab diorang kene gi sekolah.

dengan berpegang pada dua prinsip ni aku gerenti korang akan tengok kartun dengan yakin depan adik2 korang, sepupu korang.. dan semua yang dalam golongan kanak2 atau remaja...

Soalan-soalan Cartoon Tag

1. When did you start watching cartoons? At what age?
2. Which do you prefer? Reading comics or watching cartoons?
3. What is your favorite old school kids cartoon growing up?
4. What is your favorite cartoon character?
5. What is your least favorite cartoon?
6. What is your favorite cartoon show intro?
7. Do you prefer anime, local or western cartoons?
8. Do you still watch cartoons? If yes, which cartoon?
9. What cartoon would you prefer to live on?
10. Which cartoon character do you resemble the most?

and to make things more fun aku, Shaf dan Niman saja main 
Quiz -  What Cartoon Character Are You?


(saja bagi 3 link Quiz biar korang boleh main kalau bosan)

 Result dia?
Niman: Bugs Bunny
Shaf: Pinky and The Brain
Kaydee: Doug

oh and check out video terakhir aku untuk VEDFAM! the full version of our answer for the question... 
What is your favorite cartoon show intro?



Selamat Berpuasa dan Menyambut Ramadhan! :D

Friday, July 6, 2012

sunshine day



I think i'll go for a walk outside now
the summer sun's callin my name
(i hear ya now)
i just can't stay inside all day
i gotta get out get me some of those rays
everybody's smilin
sunshine day
everybody's laughin
sunshine day
everybody seems so happy today
it's a sunshine day


-The Brady Bunch-

Tuesday, July 3, 2012

Baby Kaydee


one fine day, mak aku suruh aku scan semua gambar2 lama... takut kalau ada apa2 terjadi... mungkin dia risau album gambar terbakar hangus kot... malang tak berbau kan... and look what i found.. baby me.. baby kaydee..



i know one thing is for sure... i was one happy and blur baby... kalau tak senyum mesti aku asyik ternganga je tengok orang... eh? wait.. semua baby macam tu.. 

have a nice day everybody. *smile*

Tumbukan Bayi



dah jadi macam tradisi kitorang akan berjumpa time birthday... no matter how busy, kitorang akan try adjust schedule masing-masing... check out the video i edited (kat atas tu).. and no need for birthday cakes...

1. sebab mahal
2. the whole singing happy birthday and blowing up candles in front of a cake is just awkward to me... 

aku dah reti nak buat slideshow kat internet! yeahh! takdelah berjela-jela entry ni penuh dengan gambar...
check out pictures from Saturday, 23 June 2012.

Monday, July 2, 2012

6 bulan yang lalu...

remember this entry?


kalau tak remember cuba la tekan.

dalam entry tu aku ada mention pasal aku dengan Dean berlakon untuk vlog Shazu. That's right people, that was 6 months ago. kitorang rakam tu masa sambut hari jadi aku bulan 1 dulu... dan hasilnya tadaaa... 



aku tak reti sangat berlakon ni.. Dean lagi la.. terketar-ketar dia tahan malu berlakon.. hahaha.. paling malu berlakon kat tengah2 orang lalu lalang depan entrance MPH. sabar je aku dengan Dean dengar arahan Shazu. tapi sekarang ni, bila pikir balik, tak sepatutnya kitorang malu sebab memang la ramai orang tapi semua orang busy dengan hal diorang... sebenarnya diorang tak hiraukan pon kitorang berlakon tu..

check out sambungan seterusnya tips nak jimat duit ketika membeli belah