Sunday, June 17, 2012

Gloria


"Youthful days, I think it’s really a time where people are inspired to do various kinds of things. And so, 「The way you live your life at that time, it really has the ability to change your whole life」.
“Could everyone empathize with this feeling too?”
I wondered (while creating this song).
Students that are preparing for exams, or even those involved in sports, those thinking
“Now is the time to work hard!”
I want all of them to listen to this song!"
-YUI

Thursday, June 14, 2012

Youtuber Tag Bloopers



ingat tak aku join satu aktiviti ni anjuran UMVC... nama dia..

VEDFAM : Vlog Everyday For A Month
 
kalau tak ingat tekan ayat bawah ni


don't forget to check out this months VEDFAM video. ( yang kat atas tu)
 and my final one on 15 July 2012.

Saturday, June 9, 2012

Payung Terjun


one of my favourite band of all times is Parachute. aku suka sebab lagu diorang macam short stories. short stories yang diceritakan dalam bentuk lagu. memang tak sah kalau sehari tak dengar lagu diorang.

Will Anderson: Lead Vocals, Guitars, Piano

Kit French: Sax, Keyboards, Vocals

Nate McFarland: Lead Guitar, Vocals

Alex Hargrave: Bass

Johnny Stubblefield: Drums


aku suka semua lagu diorang. tapi kalau kena pilih satu je kan.. satu je... hmmm.. setelah pikir dengan mendalam... aku pilih Forever and Always.

“Forever and Always” is a short story set to music about a couple about to get married, only to see one of them land in the hospital     -Parachute

lagu ni diorang tulis dengan Kelly Clarkson masa tengah tour... 

basically (ni drpd apa yang aku paham) lagu ni cerita pasal satu moment ni... bila sorang perempuan tengah tunggu boyfriend dia datang sebab dah janji nak jumpa tapi lelaki tu tak sampai2.. pastu dia dapat call rupa2nya dia accident/sakit dan nak mati dah... so perempuan tu terus gi hospital pastu dia teringat lelaki tu pernah propose sebelum ni and dia nak langsungkan perkahwinan kat situ jugak tapi bila dah nak habis vow dia, EKG monitor or heart monitor (alaa mesin yang bunyi beep beep tu) makin lama bunyi dia makin perlahan...

so here.. check out lagu Forever and Always daripada Parachute.. pastu dengar la lagu-lagu diorang yang lain macam Kiss Me Slowly..... You and Me.. The Mess I Made dan banyak lagi.. 





ni version diorang nyanyi acoustic live version.


Parachute amik moment tu je.. dah boleh buat lagu.. and sekarang aku teringin nak buat video cinta pulak.. tapi masalah banyak nak buat video cinta ni.. if touching is required i might need to find a couple yang memang dah kahwin untuk berlakon. entah la.. tengok la nanti camana..mana tau satu hari nanti aku buat video tapi berlakon dengan suami aku

(HAHAHA! BERANGAN! *tampar diri sendiri kembali ke realiti*)

Thursday, June 7, 2012

Youtuber Tag via Skype

aku bukan jenis yang tengok tv sebenarnya (sebab aku cepat bosan dengan iklan) tapi ada sekali tu aku lalu depan tv masa adik aku fatimah tengah layan channel nickelodeon ni and dia tunjuk cerita Victorious season 1 episode 9 - Wifi in the Sky. aku terlayan sekali sebab concept dia macam menarik.

  

basically dalam episode ni Tory Vega pergi mana ntah dengan kakak dia. and flight dia lambat landing. dalam masa yang sama dia ada group assignment kena hantar esoknya. so what she did was dia online atas kapal terbang tu. dia video chat dengan group members dia untuk siapkan assignment diorang tapi semua asyik main-main je. lepas tengok tu aku terus dapat idea untuk buat satu video yang aku just rakam screen PC aku masa aku video chat. 

maka terhasil la video paling lama aku pernah edit ni. seminggu baru siap. aku edit sikit2 setiap hari.


Youtuber Tag Questions

1- What do you like most about YouTube?
2- What do you dislike most about YouTube?
3- Who inspired you to make videos?
4- What did you want to achieve on YouTube and have you achieved it yet?
5- If you could change anything about you YouTube, what would it be?
6- What kind of videos do you do?
7- Do you wish you had more subscribers?
8- How many people are you subscribed to?
9- If you didn't have YouTube what would you do?
10- If you get/got hate, what would you do?
11- Do you have a lot of friends here on YouTube?
12- What is a piece of advice you would give to a beginner YouTuber?
13- What are your favourite types of video?

dan alang-alang tengah rakam tu, aku selitkan sekali sesi menjawab soalan mereka ini.


maka terhasil la video ni


*aku makin takde masa nak keluar pergi event2.. 
tengok la video terbaru ni pun rakam dalam bilik aku sendiri je.*
*i have this idea for a new video, 
but i might have to break my 'never vlog alone' rule*