Monday, February 27, 2012

Bloopers

there's actually a reason why we fast forward everything... bukan saja sebab nak cepatkan dan pastikan video tak lebih 7 minit tapi sebab masa masak tu aku dengan suraya banyak gaduh, merepek and banyak buat silap..

check out the bloopers.





urgh! i really wish i could edit myself the thumbnails for our videos but i couldn't... 
pilihan yang diberi hampeh gila..
 *senyum sarcastically tapi penuh kesabaran*

Thursday, February 23, 2012

Brownies Kena Langgar Kereta



minggu ni kitorang try buat brownies... hmmm... rasa tu dah ada dah macam brownies (walaupun kadang-kadang aku sendiri konfius brownies sepatutnya rasa macam mana).. tapi rupanya macam baru lepas accident kereta... kitorang still tak sura mana silapnya.. nanti ada masa kitorang try buat balik brownies ni...

kali ni kitorang ikot tunjuk ajar 3 orang jejaka kelakar daripada youtube channel SortedFood.


 sepatotnya jadi macam ni.

 tapi bila kitorang buat jadi macam ni... ni bukan brownies ni.. ni blackies...

we also made some sandwiches and apple sunquick juice
brownies tu sebenarnya kitorang dah potong... 
tapi bila masuk dalam bekas... dia bercantum balik... magik gila.


sekali lagi aku nak cakap kat Shaf, Niman and Aiman...
 thank you sebab sudi rasa and jadi judge
 kalau korang sakit perut lepas makan...
sorry sangat2 :P

Thursday, February 16, 2012

Baking on Wednesdays

guess what? since aku tak start class lagi untuk 2nd semester and Suraya tengah actively cari kerja... we decided to learn how to bake... kitorang pakat setiap hari rabu adalah hari untuk panaskan oven... to be honest we're not really good at baking... all of the recipes we looked up on the internet (youtube la apa lagi)... and bahan-bahan dia kitorang amik apa yg ada kat dapur je... kalau takde bahan tu baru la beli which our mothers were so eager to spend money on... dengan syarat kitorang masak lebih untuk family sekali... bila aku cakap aku nak tiap2 minggu masak dengan suraya, muka mak aku penuh kegembiraan.. it almost looked like she was about to cry... (mak buat muka "akhirnya anak aku dah jadi wanita")

but what she didn't know is... we wanted to make this fun and entertaining and aku nak lepaskan gian merakam dan mengedit video... so kitorang buat video sekali... (aku dapat bayangkan muka mak aku berubah ke.. "takleh kawen lagi anak aku ni")..

check out this weeks video!


kitorang buat M&M cookies!
Kak Arina pernah tweet pasal dia suka tengok video Laura In The Kitchen... aku pon try la tengok apa yang best.. terus addicted nak try buat jugak... so this week kitorang ikot tunjuk ajak Kak Laura...

we spend the whole morning baking cookies and then went out for lunch kat Alamanda... aku ajak Shaf, Niman and Mozek sekali lunch and nak paksa diorang rasa cookies kitorang... tapi Niman tak dapat datang...

Kaydee: "aku nak gambar semua orang landscape tau.. senang nak edit nanti masuk video"
Suraya: "kali ni agak success.. cookies nampak macam boleh dimakan.."
Mozek: "Rasa macam bahagian atas Cupcake"
Shaf: "Sedap... terasa kejujuran.. Nice try"
Cookies in the Tupperware: "eat us and have a nice day everybody!"






*all pictures are from Suraya's Camera*

Sunday, February 12, 2012

Cupcake Icing Usus Kambing



ni kira first time aku buat cupcake from scratch... lepas abis buat cupcake ni aku rasa macam nak tumbang.. penat gila padahal buat benda kecik... macam mana la orang2 yang ada bakery tu... respect la diorg... aku dan suraya amik recipe kat internet je... kitorang ikot dah semua langkah2 dia.. tapi malangnye rupa dia lain skit (lain banyak)...

gambar asal
gambar hasil

gambar senyum kambing.

Monday, February 6, 2012

for whatever.



my new playlist is actually full of old songs... lagu-lagu baru sekarang semua aisshhh...
 *tak abiskan ayat cuma mampu geleng kepala sahaja*
*sambil tu angguk-angguk kepala layan lagu ni*
*camana tu?*