Saturday, June 9, 2012

Payung Terjun


one of my favourite band of all times is Parachute. aku suka sebab lagu diorang macam short stories. short stories yang diceritakan dalam bentuk lagu. memang tak sah kalau sehari tak dengar lagu diorang.

Will Anderson: Lead Vocals, Guitars, Piano

Kit French: Sax, Keyboards, Vocals

Nate McFarland: Lead Guitar, Vocals

Alex Hargrave: Bass

Johnny Stubblefield: Drums


aku suka semua lagu diorang. tapi kalau kena pilih satu je kan.. satu je... hmmm.. setelah pikir dengan mendalam... aku pilih Forever and Always.

“Forever and Always” is a short story set to music about a couple about to get married, only to see one of them land in the hospital     -Parachute

lagu ni diorang tulis dengan Kelly Clarkson masa tengah tour... 

basically (ni drpd apa yang aku paham) lagu ni cerita pasal satu moment ni... bila sorang perempuan tengah tunggu boyfriend dia datang sebab dah janji nak jumpa tapi lelaki tu tak sampai2.. pastu dia dapat call rupa2nya dia accident/sakit dan nak mati dah... so perempuan tu terus gi hospital pastu dia teringat lelaki tu pernah propose sebelum ni and dia nak langsungkan perkahwinan kat situ jugak tapi bila dah nak habis vow dia, EKG monitor or heart monitor (alaa mesin yang bunyi beep beep tu) makin lama bunyi dia makin perlahan...

so here.. check out lagu Forever and Always daripada Parachute.. pastu dengar la lagu-lagu diorang yang lain macam Kiss Me Slowly..... You and Me.. The Mess I Made dan banyak lagi.. 





ni version diorang nyanyi acoustic live version.


Parachute amik moment tu je.. dah boleh buat lagu.. and sekarang aku teringin nak buat video cinta pulak.. tapi masalah banyak nak buat video cinta ni.. if touching is required i might need to find a couple yang memang dah kahwin untuk berlakon. entah la.. tengok la nanti camana..mana tau satu hari nanti aku buat video tapi berlakon dengan suami aku

(HAHAHA! BERANGAN! *tampar diri sendiri kembali ke realiti*)

No comments:

Post a Comment