Friday, March 9, 2012

Permainan Papan: Settlers of Catan



aku dah tau kenapa aku rasa happy sangat main board game ni... sebab aku dah lama tak main game2 macam ni... kat rumah takde board game... kalau ada pon monopoly yang duit makin lama makin kurang... (duit monopoly pon ada toyol curi ke?)... last main game2 camni masa aku kat studio masa final semester dulu... eh tapi tu bukan board game.. kitorang main UNO... tapi boleh la dikategorikan as game yg main lebih 3 atau 4 orang...

check out video kat atas... kitorang main Settlers of Catan masa melawat Mozek yang tak sedar diri dia tu sakit... (asyik gelak je nasib baik x tercabut jahitan bedah dia)

the rules of this game is actually quite simple and easy to understand tapi simple2 pon tetap banyak benda nak kena terangkan so nak tau rulesnya gerakkan mouse anda dan click kat sini 

eh jap.. macam kecik sangat je nak click kat bahagian sini tu.. so better korang jangan click sini tu.. tapi click bawah ni...



2 comments:

  1. Tak penah nampak pun game ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah.. ni first time main... dia macam monopoly tapi lagi best sebab game ni habis bila ada pemain score 10 markah.. monopoly sampai bila2 pon susah nak abis.. hahaha~

      Delete