Friday, March 2, 2012

Double Trouble Muffins


so last week's brownies was a disaster... aku pergi kedai teman mak aku beli barang dapur and masa lalu kedai kek yang jual brownies rasa sayu je sebab brownies kitorang takde rupa langsung macam brownies normal... so this week kitorang nak buat benda yang simple (tapi brownies pon simple je camana bleh tak jadi?).. we decided to make muffins. dua jenis muffin.. satu chocolate chip muffin and lagi satu pizza muffin...



Chocolate Chip Muffin
kitorang lupa letak vanilla essence.. bila dah masuk dalam oven baru teringat
tapi rasa dia okay je cuma kenapa dia tak nak kembang lagi? 
kan best kalau dia timbul dari bekas cupcake tu... aisshh~



Pizza Muffin
surprisingly this turn out okay... 
walaupun rupa dia kurang menyelerakan..
cuma kitorang tak jumpa pepperoni kat kedai so kitorang tukar letak ayam


ni markah yang mangsa-mangsa minggu ni bagi kat muffins kitorang

dalam masa sebulan kitorang dah buat 4 video... minggu depan kitorang ingat nak rehat jap la.. aku nak fokus kat masters balik.. and to be honest kitorang dah start rasa macam rushing nak siapkan video.. which is not a good sign since we're suppose to be having fun... so ketuhar kitorang akan panas balik lepas seminggu atau dua minggu...

*aku sekarang suka layan The Voice... aku sangat2 nak tau Cee-lo letak kat mana kucing dia masa Blind Audition.. banyak kali aku tengok dia komen pasal peserta sambil usap2 kucing dia.. tak bosan ke kucing tu tengok orang nyanyi? kucing tu tak rasa macam nak jalan2 ke masa orang tengah nyanyi?*

nama kucing saya Purrfect~

No comments:

Post a Comment