Thursday, February 16, 2012

Baking on Wednesdays

guess what? since aku tak start class lagi untuk 2nd semester and Suraya tengah actively cari kerja... we decided to learn how to bake... kitorang pakat setiap hari rabu adalah hari untuk panaskan oven... to be honest we're not really good at baking... all of the recipes we looked up on the internet (youtube la apa lagi)... and bahan-bahan dia kitorang amik apa yg ada kat dapur je... kalau takde bahan tu baru la beli which our mothers were so eager to spend money on... dengan syarat kitorang masak lebih untuk family sekali... bila aku cakap aku nak tiap2 minggu masak dengan suraya, muka mak aku penuh kegembiraan.. it almost looked like she was about to cry... (mak buat muka "akhirnya anak aku dah jadi wanita")

but what she didn't know is... we wanted to make this fun and entertaining and aku nak lepaskan gian merakam dan mengedit video... so kitorang buat video sekali... (aku dapat bayangkan muka mak aku berubah ke.. "takleh kawen lagi anak aku ni")..

check out this weeks video!


kitorang buat M&M cookies!
Kak Arina pernah tweet pasal dia suka tengok video Laura In The Kitchen... aku pon try la tengok apa yang best.. terus addicted nak try buat jugak... so this week kitorang ikot tunjuk ajak Kak Laura...

we spend the whole morning baking cookies and then went out for lunch kat Alamanda... aku ajak Shaf, Niman and Mozek sekali lunch and nak paksa diorang rasa cookies kitorang... tapi Niman tak dapat datang...

Kaydee: "aku nak gambar semua orang landscape tau.. senang nak edit nanti masuk video"
Suraya: "kali ni agak success.. cookies nampak macam boleh dimakan.."
Mozek: "Rasa macam bahagian atas Cupcake"
Shaf: "Sedap... terasa kejujuran.. Nice try"
Cookies in the Tupperware: "eat us and have a nice day everybody!"






*all pictures are from Suraya's Camera*

No comments:

Post a Comment