Saturday, January 28, 2012

it's the thought that counts

 i'm turning 24 years old this Monday (30th January)

macam tak percaya je dah nak 24 tahun.

and yesterday as a treat to my upcoming birthday, Shazu dan Dean belanja aku makan kat midvalley. honestly, they didn't really have to do that sebab aku rasa aku dah tua untuk sambut-sambut birthday ni. but it was still sweet of them to think about celebrating my birthday. takyah belanja makan pon takpe. bawak aku pergi kedai buku and biar aku rakam2 sesuka hati aku pon aku dah serius akan suka gila. and they did just that... kitorang pegi MPH sebab aku nak beli buku guna baucher RM200 tu and kitorang sempat buat sketsa spontan untuk vlog shazu yang akan datang dalam MPH yg sesak dengan rakyat malaysia yang tekun mencari buku...

then we had lunch at the foodcourt and when i said diorang belanja aku makan, memang satu hari tu kitorang makan je... nak termuntah aku makan banyak sangat and semua benda pelik2 pulak tu...Inas tak dapat nak join kitorang sebab dia tinggal jauh kat Pahang... and aku setiap minit aku asyik terbayang Inas akan muncul tiba2 jerit surprise kat aku..







 aku tak sanggup nak rasa apa dean makan.

 kitorang still lapar so beli lagi tenpayaki and share 3 orang


the best part of the day was actually suppose to be the worst part of the day... kitorang naik ktm je gi midvalley sebab senang takyah pikir pasal parking... and masa balik tu... train rosak kat seremban... we had to wait for like 2 hours for the train to arrive... so kitorang bertiga spend time borak2 duduk kat bench besi tu sambil kongsi makan tako tao... and at that moment aku sedar... that moment when we were talking sambil cuba makan tako tao yang lembik was the best gift ever...  dean cerita pasal client dia... shazu cerita pasal life dia jadi vlogger... dan aku macam biasa selalu cuba jadi kelakar and ketika itu banyak jugak lawak aku jadi... kitorang borak pasal macam2 benda... and it always ended with us laughing so hard at our silly jokes and comebacks... and that moment was enough to be my birthday present...


have a nice sunday everybody and excuse me, i have some reading to do...


2 comments:

  1. Its good to have good friends even when we are 24 y.o kan akak :)

    May Allah bless u.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. bersyukur sgt2 dpt kawan mcm diorg ni..

      thank you mkay. :D

      Delete