Friday, April 29, 2011

scary story time

kenapa ayah tak bayar bil letrikk??? kenapaaaaaa??? wuhhhuuuuuu~~~ takutttt takkk? wuuuuuuuhuuuuu... hantuuuu~~~


takat ni aku rasa cuti aku sangat productive... kalo aku duduk rumah and tak keluar... aku akan bangun subuh.... have my breakfast.... clean the house.... tengah hari aku tolong mak aku masak... petang aku buat hal aku sendiri.... biasenye aku membaca atau mengedit video atau main game.... malam aku tolong mak aku masak lagi.... and lepas tu aku akan online... main FB.... chatting.... tengok youtube.... update blog and aku sekarang tido awal... kol 11 camtu aku dah ngantuk... yep.. very productive~

korang suka cerita hantu tak?
(tiba-tiba je masuk pasal hal lain)

aku suka tapi kene ada syarat... aku takleh tengok sorang-sorang kene ade orang teman... kalo sorang-sorang aku takut aku terbayang benda-benda pelik lepas tu... kalo tengok ramai-ramai biasenye kawan-kawan aku akan buat lawak and aku terus lupa pasal cerita tu... nak tau cite hantu tak? check out this video of shazu telling a scary story to inas... lets just say we got bored doing work and kitorang rehat agak lama masa siapkan keje untuk submission project dulu....




mungkin ada yang dah penah dengar cerita ni... tapi aku tetap nak tanya...

takut tak? wuhuuuuu.... takut tak?
kalo tak seram maybe sebab tukang cerita nye duk cerita sambil makan....

bagi aku, cerita ni ada moral dia jugak... and my theory is... kalo kita jadi hantu, tolong ah rakan kita tu.... dia dah penat2 angkut mayat kita... memang patot pon tolong diorang.... tapi lain kali bagitau lah...

hantu: "wei korang.. thanks sebab tolong aku... aku tolong korang ek..."


takde lah diorang seumur hidup tak tau ape jadi... ini dapat mengelakkan diorang dari hidup dalam keseraman...




Monday, April 25, 2011

the craziest bunch


my studiomates are the most craziest... most fun people I've ever met... diorang ni kadang-kadang telebeh kreatif... let me show an example... a video i recorded... ni kira antara saat -saat terakhir kat studio...



oh ye... kitorang main-main je dalam video ni tau... takde niat lain...


and... and... and... and.... i miss them already....



Sunday, April 24, 2011

stuck in the middle


I'm letting it go
I know that I'm caught right in the middle of
I'm in between it all
Oh I'm done with this half way life that I'm here
right in the middle of
and all I'm asking is to give me more
more than this heartbeat
I'm stuck in the middle of......


the fast dinner

what is the best thing about being at home?

everything you do at home is home made... lebih jimat... dan lebih seronok sebab sangat puas... contohnye macam ini...

homemade pizzas!!!

suka ar plak type camtu... nak type lagi ar...

homemade pizzas!!!



step 1 : potong-potong

step 2: sapu-sapu

step 3: tabur-tabur

step 4: tabur-tabur lagi

step 5: masuk rumah panas

step 6: kene panggang

step 7 : hargai hasil yang cantik

step 8: makan hasil yang cantik itu

step 9: cukup tak untuk sume ahli keluarga ni? kalo tak... mula dari step 1





the next chapter




have you ever wake up in the morning and everything seems to flash right before your eyes? everything that you've been through.. every scene... dia muncul macam satu-satu... dengan keadaan yang sangat laju... well i have... baru je kene pagi semalam... bila aku bangun tido...aku tekejut aku kat atas katil kat bilik aku kat rumah... kat bangi... baru aku teringat aku dah abis semester...

cepat betol masa berlalu... terlalu cepat...

now i have to get ready for what is next... but what exactly is next? if you ask me, all i can see is some scene from an old movie... black and white... memang samar... aku tak pasti langsung apa aku nak buat... all my life, everything's been planned out... parents aku jenis yang suka rancang dan menentukan ape yang terbaik untuk anak-anak diorang... they give us options and they expect us to choose and follow them but usually aku tak ikot sangat ape pilihan yang diorang bagi...

back when i was in high school... masa nak masuk form 4... ayah aku banyak kali pesan...

abah: "masuk sains tulen... nanti banyak pilihan ijah boleh pilih nanti..."

my name got listed dalam kelas sains tulen... tapi aku senyap-senyap... register nama aku masuk kelas 4 Amanah... kelas sains kejuruteraan... sebab aku nak amik LK.. aku tak nak amik Bio... ayah aku sedar aku tak masuk kelas sains tulen bila nampak senarai buku2 skolah yang dia kene beli untuk aku (buku2 kelas LK lagi mahal)... memang mengamuk ar dia... tapi dia tetap belikan jugak buku2 tu... aku pulak puas... sebab dapat apa aku nak....

and then bila nak masuk University... aku tak tau nak masuk U mana... ayah aku amik borang UPU and isikan pilihan-pilihan untuk aku... aku pehatikan pilihan aku... memang nampak sangat dia tak nak aku amik bidang design2 ni... yang ni aku takleh nak wat apa2 perubahan... sebab ayah aku selalu check borang tu... aku cume boleh berdoa je...

dan akhirnye ayah aku terpakse pasrah... sebab aku dapat architecture kat matrik UIA... aku pulak puas... sebab dapat apa yang aku nak...

and then bila masuk UIA Gombak... ayah aku sedikit terkilan aku tak dapat sambung buat architecture... aku cume layak amik Applied Arts And Design je... majoring Interior Design... little did i know, my dad had plans of his own... i was force to change University and Course right by the end of second year... sekali lagi aku melawan... seboleh2 nye tak nak... aku tak tau la berkat ape yang buat hati ayah aku lembut... akhirnye skali lagi dia pasrah... aku pulak puas... sebab dapat apa yang aku nak...

now, aku dah abis dah... tinggal tunggu masa nak grad je... parents aku skali lagi cuba buat keputusan untuk aku... diorang suruh aku sambung master dalam bidang yang aku tengah amik sekarang ni...diorang dah boleh terima profession interior designer ni... tapi kali ni aku pulak yang tak pasti... tak pasti aku nak ke tak jalan ni... aku dah tak pasti apa aku nak... oh sudahhhh~

but a few simple words from my lecturer Bro Fakhul made me thinking... dia cakap kalo degree ni xpe lagi kalo kita buat something yang kita tak berape minat... tapi untuk master ni and then PhD biar lah something yang kita betol2 minat... he then suggested aku pikir dulu sebulan dua and then buat keputusan...

betul jugak... sampai bila aku nak biar parents aku buat keputusan untuk aku... and sampai bila parents aku nak biar aku melawan setiap keputusan diorang...



hmmm... gotta think fast kaydee... masa dah semakin suntuk... kalo nak sambung master sekarang dah kene start mohon...


Wednesday, April 6, 2011

the cutest milk toofs




"When two baby teeth came knocking at her door, artist Inhae Lee did what anyone would do: she invited them to live with her and started photographing their hilarious, miniature antics. The resulting blog phenomenon has captivated legions of devoted fans with its refreshingly sweet sentiment and hip appeal. Featuring brand-new stories alongside classic adventures, My Milk Toof follows two baby teeth named ickle and Lardee as they navigate the pleasures and perils of being very small in a very big world. With perfect comedic timing, the photographic tales in this book explore the world from the tiny perspective of a baby tooth (or milk toof), from taking a bath to exploring the outside world. Showcasing the intricate handcrafted universe that Lee has created, My Milk Toof has a quirky appeal that speaks to all ages. Whether they're baking a cake or spending a day at the pool, these two little guys are achingly sweet—but without the cavities."







abis je sume bende alah stress final year ni... start je cuti... i have my own list of things i wanna do... the first one is to find this book! sampai ke kedai buku dalam lubang cacing aku akan carii...! *penuh semangat*




(pictures are all own by Inhae Lee)
My Milk Toof