Saturday, February 26, 2011

the night of diamonds

Reenauza... aku pinjam gambar ko ek... thank you~ hehe~



so last night was Applied Arts and Design's Annual Grand Dinner 2011... atau short form nye... AAD's AGD 2011...

and I'm cursing my thesis work right now (kaydee... tak baik mencarut.. tuhan marah)... sebab aku tak siap lagi slide presentation thesis!.. so i don't have the time and i can't really focus on editing the whole event... maybe after presentation esok baru edit...

hmmm... my thoughts about AGD? for the first time in this hell of a semester, aku tak pikir pasal apa-apa pon... tak pikir langsung pasal kerja2 yang rindu gila kat aku... aku just seronok rakam gelagat kawan-kawan aku kat AGD and rakam performance budak2 batch aku... kalo tahun2 sebelom ni aku just fokus kat makanan je... tapi tahun ni lain... aku still fokus kat makanan laa tapi kali ni aku merakam lebeh ke moments yang penting...

the food was great... tapi aku kecewa spaghetti dia tak sedap... so for now... I'll entertained you guys with one of my favorite videos of the night... i did a quick editing before forcing myself back to my thesis...

check out Kau Ilhamku cover from the Car Park Crew (yes... aku main reka je nama tu... sebab cam comel diorang ni tak puas nyanyi sampai kat carpark hotel pon nak sambung nyanyi gak.... dan kali ni ayat dalam kurungan telebeh panjang la plak)





* i slept with my AGD pants last night.... comfy~*

Wednesday, February 23, 2011

i think too much



Sometimes i wish i could tell my brain to just shut up
'Cause i know the more i think, i kept thinking that i think too much



Tuesday, February 15, 2011

Inasification



baru aku perasan.. sem ni.. kalo aku sempat rakam or edit video mesti sebab untuk bagi hadiah birthday kat member2 je... benci ar bila terlalu bizi sampai nak menunaikan hobi sendiri pon takleh... tapi dalam kesibukan akhir semester ni... aku, dean ngan shazu sempat rakam and edit satu music video yang sangat la simple (terlalu simple)... but hey! it's the thought that counts right?

check out Okay Set Jom!



like i said... it's a simple video... tapi bagi aku bermakna ar... sebab kitorang masukkan element2 yang bleh buat inas ingat kat kitorang selama-lamanye... (benci gila bila gune ayat selama-lamanye)... here are the elements...

1. the video shown on my PC... video yang inas bagi kat aku...
2. phone strap aku... inas bagi sebagai souvenir dia buat case study kat Pahang.
3. payung yang inas bagi untuk hadiah birthday aku tahun lepas...
4. shazu pakai kemeja yang inas bagi...
5. monyet kepala goyang2 tu pon inas bagi kat shazu... bila inas bagi... tu aku tak sure...
6. dean menghadapi kesusahan kerosakkan kereta... sebab dean ngan inas penah ada pengalaman kereta rosak tengah2 high way...

we gave inas a CD... and i added a bonus track... it's a video i edited out of boredom masa cuti raya cina... ala yang seminggu cuti tu...



aku just amik footages from the previous videos yang aku penah amik... tahun lepas.. tahun sebelom tu... dan tahun sebelom tu jugak... bila dah siap edit baru aku perasan... lirik lagu yang aku gune... sebenarnye lagu pasal perpisahan yang perit... tapi aku saje pekakkan telinge... sape suruh Mary Digby buat lagu sedeh2 yang ceria?... ishh~

shazu... dean... ika... inas... dan aku yang macam kene gi toilet dengan pantas...

HAPPY BIRTHDAY INAS!