Wednesday, December 28, 2011

Ejaan Kecemasan


aku taktau la mak orang lain tapi mak aku dia ada habit kalau depan kanak-kanak ke nak cakap benda menakutkan macam HANTU, LIPAN, atau kalau taknak kanak-kanak tu paham apa  yang nak disampaikan,(mesti umur yang belom tau membaca dan mengeja).. dia mesti akan eja benda tu...

it gets kinda annoying sometimes sebab perbualan akan jadi sangat lambat... and dia sometimes lupa yang anak2 dia ni semua dah boleh mengeja and membaca... biasanye dia buat ni sebab taknak fatimah paham... tapi fatimah dah darjah empat dah.. nak masuk darjah lima... dia masih lagi dengan habit dia tu... and i manage to capture that kind of moment masa adik-adik aku pegi memancing kat kampung raya lepas...

No comments:

Post a Comment