Thursday, December 1, 2011

behind the story of Sleeping Macho




Back in 2009, time tu aku baru je nak abiskan second year aku kat UIAM, parents aku buat keputusan untuk transfer aku masuk UNIKL, dari dulu lagi sebenarnya diorang tak berapa setuju dengan course yang aku amik.. Abah nak aku tukar amik engineering... selama setahun aku kat main campus aku berjaya lagi pujuk diorang untuk kekalkan aku kat UIA, tapi by second year diorang paksa jugak aku tukar and back then i thought i had no choice...

after telling my studiomates about the news, diorang terkejut gak la.. sebab macam tiba-tiba... tapi bukan tiba-tiba sebenarnya, aku yang tak cerita kat orang... sebagai kenangan terakhir aku kat UIA, Shazu, Kak Az, Afri dan aku buat keputusan untuk buat sketsa spontan yang amik masa tak silap aku seharian merakam... sampai subuh keesokkan harinya kitorang lepak and shooting kat KAED...

nak pendekkan cite... obviously turns out aku tak jadi pon pegi UNIKL... berjaya gak lah pujuk Abah aku biar aku habiskan lagi 2 tahun kat UIA...keadaan ni bagi aku mula-mula sangat awkward... sebab yela dah touching2 dah nangis2 sebab nak tinggalkan uia... tiba-tiba aku ada balik next sem...

kenapa sekarang baru siap edit dan publish? well sebab utama dia, kitorang tangguh2 keje.. mula-mula Shazu try edit tapi dia tak habiskan... dan aku pulak nak buat video bloopers.. tapi aku pon tak habiskan... dalam masa yang sama kitorang segan... diorang segan tunjuk lakonan diorang... aku pulak segan nak rakam suara... but finally after two years.. aku berjaya gak abiskan edit video ni...

 bajet KAED tu castle~ surprisingly it does seem like a castle from this angle...

 Kak Az sebagai Puteri Sunyi

 Shazu sebagai Si Macho

 Afri sebagai Ahli Sihir Jahat

 Kaydee sebagai Pencerita

 kak az : "bau apa ni?"

 Afri : "ko ikot je bende ni... kd! rakam belakang sikit"

TRIVIA-extra Sleeping Macho:
1. we did this time dah abis exam dan dah abis presentation final... saja balik rumah lewat...
2. senjata yang Ahli Sihir Jahat guna tu sebenarnya tali handbag Kak Az, dah tercabut kitorg guna je la..
3. masa puteri tengah tengok kat luar tu, mana ada angin, Afri duduk belakang Kak Az gerakkan kain tu...nak nampak macam superman...

we had so much fun shooting this... aku harap orang lain tengok pon akan terhibur jugak...

No comments:

Post a Comment