Thursday, August 18, 2011

the haunted house - part 1


i personally love haunted houses... kalau ada je rumah hantu mesti aku nak masuk... tapi setiap kali aku masuk rumah hantu mesti ada je yang tak kena... back when i was in form 1, sekolah adik aku buat hari kantin... adik aku ada beli tiket lebih so aku, Suraya, Fatin and a few others decided to just hang out kat sekolah lama kitorang (alaa... sekolah rendah sebelah sekolah menengah je)... and diorang buat rumah hantu ni... combining 3 classes... dalam kepala aku dah kagum gila... sanggup budak2 kecik tu jadi hantu dalam rumah hantu ni... tapi bila sampai kat situ baru aku tau yang ada gak budak2 dari sekolah menengah yang jadi hantu...

disebabkan ni rumah hantu untuk budak sekolah rendah... kena ada sorang abang ni yang akan tunjuk jalan.. bila turn group kitorang masuk... takde sape pon yang nak duduk depan... and my friends keep pushing me to go first... kira nye aku org paling depan la... apa2 bahaya yang bakal terjadi aku akan tanggung dulu... (and you call yourself my friends?)... aku tak expect langsung akan gelap gila dalam tu.... so aku jalan macam orang baru jadi buta...

abang guide: "okay.. jalan lagi... kiri.... kanan..."

the guy yang jadi guide pon aku tak nampak... aku just ikot suara dia je.. belakang aku penuh dengan orang jerit2... jeritan diorang tu kuat sangat sampai aku tak dengar arahan yang abang tu bagi... aku terlalu fokus kat suara abang tu sampai aku tak hiraukan hantu2 yang ada dalam tu... sampai satu jalan ni... abang guide tu akan tinggalkan kitorang so pandai2 la cari jalan kuar tapi tiba2 ada sorang ni jerit kuat gila sampai aku tak dengar arahan last abang tu yang suruh ikot jalan mana... so aku behenti... bila aku behenti, group aku behenti sekali... bila behenti memang lagi menjerit la orang2 yang kat belakang aku...

it was so dark and i had no idea where to go... orang yang jadi guide tu pon dah pegi tinggalkan kitorang... aku rasa macam aku nampak laluan terowong... so aku pon duduk ar nak merangkak... sampai je terowong tu... aku takleh masuk sebab tu bukannya terowong.. it was a drawing of a white circle on the class wall... memang aku dah cuak gila ar time ni... nak bangun pon dah ketar-ketar... tiba2 ada tangan ni tarik aku sampai aku bangun... tolak aku pelahan2 ke arah jalan track yang betul and the group was finally out of the confusing haunted house...


aku tak tau sapa yang baik hati sangat tarik dan tunjuk aku jalan yang betul...tapi kalau ditakdirkan suatu hari nanti aku jumpa dia... aku nak ucapkan terima kasih sebab halang aku daripada merangkak sampai pintu exit rumah hantu tu....

1 comment:

  1. hahahahahahahhaha *xdapt nk ckp ape.nk gelak jer*

    ReplyDelete