Wednesday, July 6, 2011

kegelapan bulan



i find it hard for me to catch a movie for the last few months... the main reason is sebelom ni cuti sekolah and families memang penuh kat pawagam... especially alamanda... pawagam alamanda jadi milik kanak-kanak masa tayangan Kungfu Panda 2.. which is so not fair... sebab diorang muda lagi.. diorang ada banyak lagi masa nak tengok movie once diorg masuk alam remaja... and one time aku dengan suraya gi KLCC sebab nak tengok Karak, beria2 cari hujung barisan que... turns out hujung que tu kat luar pawagam tu.. dah halang org nak naik escalator dah.. don't you people have TV or other hobbies?

setelah menempuh banyak betul dugaan nak buat benda-benda lagha ni... akhirnye aku bekesempatan tengok Transformers: Dark of the Moon.. aku pegi tengok dengan Syaf and Dean.. Dean sebelom balik Terengganu, duduk jap kat rumah makcik dia kat Putrajaya and we decided to hang out.. sebab lepas ni susah kot nak jumpa... masing2 bawak haluan masing2... time convo pon belom tentu sempat jumpe...

the movie was okay... non stop action sampai aku pening kepala tengok autobots and decepticons lawan2... cuma awal2 cite tu aku asyik tergelak sebab Sam Witwicky asyik ulang cakap "I saved the world twice" and "Obama gave me a medal"... i mean come on.. we get it.. there's two movies before which means you save the world twice... and this is the third movie which makes it the third time you save the world... WE GET IT!

but overall fans of the transformer movies (macam aku ni) memang kena tengok... tapi aku rasa cukup la takat 3 je movie... tak payah tambah-tambah dah... nanti makin banyak Autobots yang baik-baik mati...

2 comments:

  1. waa...lembab la cer dia....action pun lambat...last movie lg best...huhu

    ReplyDelete
  2. yes! hahaha~ penat tggu abis.. hahah~ serius cukuplah 3 movie je.. xyah lagi dah.. hahaha~

    ReplyDelete