Friday, June 3, 2011

the alarm



aku dah biasa set alarm aku pukul 6.30 pagi... buat lately aku tak dengar bunyi alarm tu... mungkin sebab handphone aku tu dah tunjuk dah tanda-tanda bakal nak rosak... aku ada exam Pro Prac esoknye.. so i was kinda worried kalo aku tak bangun2... so i asked my friends... my roommate Maw, and Inas yang tumpang tido bilik aku sebab nak setelkan hal-hal graduate pasal alarm aku semalam...

kaydee: "pagi tadi sape yang tutupkan alarm kd ek? kd tak sedar2 pon benda tu bunyi..."

aku toleh kat inas yang dari tadi cuba nak kaco aku study... dia asyik tenung je muke aku... the last time inas buat camtu kat aku... aku tengking kat dia and dia nangis... (ahhh.. the good old times)... tapi kali ni aku riso sangat pasal exam... aku biarkan je dia jadi annoying kat sebelah aku... tapi maw yang baru lepas mandi yang bagi respond kat soalan aku..

Maw: "pagi tadi penat je Maw kejutkan Inas suruh bangun... Inas bangun cakap 'ye' pastu tido balik"
Inas: "eh! bila masa! mana ada... tak sedar pon..."
Maw: "ye... inas dah bangun dah... pastu tido balik"
kaydee: "time tu dengar tak alarm kd?"
Inas: "serius tak sedar langsung Maw... mana ada inas cakap 'ye' "
Maw: "inas dah bangun kot... pastu tido balik... ye ye je cakap nak bangun awal.."
Inas: "kd... inas bangun macam tu ke?"
kaydee: "kd cume nak tau sape yang tutupkan alarm kd.. sape?"
Maw: "ya allah betul... dah kejutkan inas... inas yang tak bangun..."
Inas: "mana ada... tak sedar langsung!"

what is wrong with these two people? aku tak paham apa issue yang diketengahkan sebenarnye... dah la soalan aku takde sape yang jawap... siap bleh tukar jadi perbualan lain plak lepas tu...

kaydee: "sape yang tutup alarm kd!!!???"

bila aku jerit baru la Maw ngan Inas bagi respond betul2 kat aku... tapi macam marah sebab aku kaco perbualan diorang...

Maw: "isshh.. takde sape kd... tak dengar apa2 pon pagi tadi..."
Inas: "entah.. mana ada dengar apa2"
Maw: "entah2 kd yang bangun tutup sendiri pastu sambung tido.."
Inas: "ha'ah.. pastu kd tak sedar kd bangun.."

hmmm... mungkin betul jugak cakap diorang... aku terus pakai earphone and sambung study... Inas ngan Maw plak sambung balik arguement diorang yang berpunca dari soalan aku...


sape menang dapat lagi banyak plastik biru...

2 comments:

  1. dialog maw dan inas tu memang sebijik gaya diorg. wahh..aku kagum. hope ko dapat hafal note pro prac macam ko hafal setiap butir perkataan diorg. haha

    btw, gud luck exam~!

    ReplyDelete
  2. hafal dialog org best... hafal nota tak best langsung.. hahaha~

    thanks! :)

    ReplyDelete