Saturday, May 21, 2011

the sleepover

pertandingan rambut sape lagi menawan~

aku ingat lagi dulu masa zaman aku sekolah, rumah aku sebab dekat dengan sekolah, ramai member2 aku yang rumah jauh selalu tumpang rumah aku tido... tak kira la tido malam ke... tido petang ke... atau tumpang tido sementara tunggu periksa SPM untuk belah petang...

kalo zaman dulunye sleepover... aku ngan kawan2 perempuan aku (no boys allowed okay and kalo korang perempuan, jangan ngada2 nak ajak jantina lain dalam hal camni.... vice versa kepada jantina lain itu juga)... selalu gak la buat sleepover.. diorang tido umah aku... aku tido umah diorang... tak kisah la kalo rumah fatin cuma selang 4 rumah je dari rumah aku... we prepared lots of activities... and the most obvious thing would be to not go to sleep... yang lain contohnye...

1. aerobik beramai2 ikot VCD Paula Abdul nye aerobic class... (classic gile)


2. main2 ngan make up sampai jadi badut ( make up curik mak punye)
3. gunting2 majalah and gambar2 pastu jadikan scrapbook/album..
(aku tak tau mana aku nye hilang)
4. mengumpat... (ni kalo boleh sedaya upaya elakkan laa... tak elok ni)
5. main game (main game Donald Duck Adventure kat Playstation)

6. layan movie (cerita hantu sangat digalakkan)
7. banyak lagi...
(malu nak bagitau)

haaa... tu sume dulu... masa umur 12 tahun sampai 17 tahun... tapi sekarang ni... dah umur 23 tahun ni... rasa macam tak tau nak rasa apa kalo aku ngan rakan wanita yang dewasa ni duk main2 make up... yang best nye time masa main make up kecik2 dulu... sebab dah tau dah confirm jadi badut nye... masing2 tak reti lagi... kalo main2 time skrg ni... sume jd mak orang karang... tak pon bakal pengantin~

kalo sleepover sekarang mesti macam ni... rutin dia mesti lebeh kurang camni je...


solat maghrib - masak - makan - solat isyak - tengok movie/facebook - tido


best la jugak... tido cukup~


oh man... aku still tak pecaya kitorang semangat gile ikot setiap step dalam VCD ni dulu... and aku still tak pecaya Suraya ada VCD ni dulu...

4 comments:

  1. LOL kaydee!! i had the same aerobic video!!! sampai mengah2 ikut steps die!! laju sgt kot. haha

    ReplyDelete
  2. hahaha... laju gile... mcm xnak ajar org je Paula Abdul ni... hahaha~

    jom aishah... wat sesi aerobic nak? ikot rentak Kak Paula.. ahaha~

    ReplyDelete
  3. fuiyoo!!! siap aerobic tuu...
    lepasni kd, kau patot bukak class aerobic dekat kaed. takdelah terlahir wanita wanita gemok seperti aku ni. =.="

    ReplyDelete
  4. ko gemok??? ko?? sape ckp? tak la weii.. haha~

    bleh2... kawan2 ni aku bg diskaun skit... hahaa~ ajak annur skali... aerobic pre-wedding...

    hahaha~

    ReplyDelete