Saturday, May 28, 2011

10 things i think you (probably) don't know about me


dah lama aku simpan ni dalam draft... i know it's cliche tapi aku sayang la plak nak buang... might as well publish it... (ini semua alasan)... aku ingat nak buat ni as vlog pertama aku... tapi sebab aku ni pemalu... buat masa ni rakaman tu takleh tunjuk lagi kat orang awam (sekali lagi ini alasan semata-mata)... so here's 10 things i think you (probably) don't know about me...

*lagu ceria dalam kepala masing-masing berkumandang*

1. Longkang
aku tak suke longkang.... sedaya upaya akan elak dari melangkah longkang... aku sanggup jalan jauh amik long cut dari langkah longkang... tak kisah la longkang kecik ke... longkang luas lagi ar aku akan teragak2 nak langkah... semuanye sebab masa aku kecik dulu... aku seronok ikot setiap langkah mak aku kat depan aku... bila nampak mak aku langkah longkang lagi ar aku seronok... tapi langkah budak2 kan kecik.... bila mak aku toleh belakang je nampak anak dia dah dalam longkang... so aku trauma sampai sekarang...

2. Cermin Mata
sejak aku pakai cermin mata, aku tak suke bukak spek mata depan orang... aku tak suke dengar orang cakap "kaydee... lain gila muke ko tak pakai spek"... statement tu buat aku rasa macam aku baru lepas kene plastik surgery... memang jarang sampai aku berani cakap kalo aku tak pakai spek lebeh dari 10 minute tu... kira special occasion la tu... contoh special occasion? time aku nak tido kat studio dengan keadaan yang lebeh selesa...

3. Piano
setiap kali aku nak cerita ni mesti aku sedeh... dari kecik lagi i have this hidden desire nak belaja main piano... tapi... tapi... tapi... tapi..... parents aku tak bagi....... diorang masukkan aku dalam kelas taekwondo instead... i have to stop telling you more about this... sebak nak sambung menaip pasal hal ini... *toleh kepala ketepi dan tunduk*

4. Cinta
my first crush was (hati terus debar2.. adakah aku masih suka dia?).... David Boreanaz yang belakon cite Angel... dulu aku penah baca satu artikel cakap dia takut ayam.... tapi aku tak kisah... aku terima kekurangan dia... biarlah seumur hidup tak makan ayam... takpe aku sanggup...

"kita tak payah makan ayam ye sayang"

5. Jealous
i don't easily get jealous... tapi aku mudah jealous kalo seseorang tu muda-muda dah ada anak saudara... jeles gile siot... kenapa diorang ada? kenapa aku takde2 lagi? kenapa susah sangat anak sulung nak dapat anak saudara masa dia masih muda remaja? aku nak gak anak saudara nak bawak dia jalan-jalan (gune kaki je)... huh! *emo*

6. First Song
the first song that i ever really listen to sampai hafal was.... Backstreet Boys - I Want It That Way... mana tak nye... zaman aku sekolah rendah aku rajin join summer camp UKM, english camp kat sekolah and macam-macam camp la... yang kelakarnye macam sume camp pakat guna lagu ni jadi lagu tema... masing-masing akan dapat kertas lirik lagu ni... pastu kene nyanyi ramai2... walopon aku dah 10 tahun tak dengar... tapi aku still boleh ingat lirik dia... it's creepy but in a good way...



7. Baby
yes i have a baby... and we're in a complicated relationship cause it's not really mine... after a few discussions with my parents, they said i had no choice but to share it with 4 other people... "kenapa kakak je dapat pegang dia... kitorang pon nak gak pegang.." korang tau nak pegang je... yang charge bateri bile dia lapar... yang buangkan isi dia bila dia penuh sume aku yang buat... aku kene jaga dia betol2 sebab taknak dia jadi alat tak berguna masa depan nanti... aku tak nak dia jadi sampah masyarakat...

baby.. baby... baby... ooooooohh... thought you always be mine... mineee....


8. Eating and Drinking Habits
aku suka nasi goreng cendawan... tapi aku tak makan cendawan dia... i just like the taste it gives to the fried rice... and aku kalo makan kat mana2 aku akan order air mineral atau air kosong je... senang... takyah penat pikir nak minum apa yang sedap... plus murah and kadang2 free so jimat duit... aku tak suka soya tapi aku suka gila tempe... aku tak suka telur kuning sebab rasa macam pasir and aku tak suka air gas... tak suka as in aku tak minum langsung sebab sakit lidah... dan aku tak minum kopi atau teh... tapi aku kadang2 suka gak minum teh limau... haaa camana tu?

"apa pandang2... makan je laa!"

9. Tree Climbing
parents aku sampai sekarang tak tau aku blur ikot perangai sape dalam family... tapi aku rasa blur bukan penyakit keturunan... aku masa kecik senang jatuh... sikit2 jatuh... sikit2 terhantuk kepala... selalu aku jatuh kepala dulu la... aku tak penah ada pengalaman panjat pokok sebab mak aku tak bagi... takut aku jatuh lagi teruk and kaki berparut la apa laa... which is kinda sad... aku teringin nak panjat pokok..... tapi umur sekarang ni dengan berselendang baru nak huha huha jakun panjat pokok... alamatnya tak kawen aku karang...

he's the luckiest boy alive...

10. Scribble
buku nota buku teks aku... mesti penuh dgn conteng-conteng ntah pape aku... dalam kelas nak elak ngantuk aku suka conteng benda2 merepek... nota tetap ada la tapi mesti ada lukisan kepala pompuan sebijik kat hujung kertas tu... dulu masa kelas tuition penah sekali cikgu tuition aku lupa bawak buku dia...

Mr Sim: "khadijah, awak kongsi buku awak dengan kawan awak... bagi saya pinjam buku awak"
*aku angkat buku aku nak bagi dia*

Mr Sim: "eh tak jadi la... buku awak banyak conteng... saya pinjam orang lain punya"

why is it that we love to scribble our own names?


so there you go... 10 things you probably don't know about me.... and if i ever have the courage to post that vlog... i would use the chorus of this song for the ending... sekali dengan gambar2 and video2 aku buat muka-muka bajet kelakar macam nak mintak orang tembak aku...

2 comments:

  1. woww...KD.. i pun suka piano!! tapi x berkesempatan belajar..so apa lg.. cari la bf yg pandai men piano:) hehe

    ReplyDelete
  2. yeah! another piano fan! hahaha... :)

    bf pandai main piano bestnye! hahaa... tapi maybe kd akan bg anak2 kd dpt piano lessons kot nanti... hahaa.. *berangan*

    ReplyDelete