Wednesday, March 16, 2011

The little things that make us happy




Aku rasa sangat kelakar (ntah pape) bila hal-hal kecik boleh buat aku happy… I get the same feelings when certain small events happen to me…

1. Every time I go to the kiosk and buy something… aku selalu mengharapkan dapat baki 50sen… 50sen yang sebijik tu… ntah camana aku jadi riang bila dapat 50 sen tu… rasa macam dapat benda yang limited edition…

2. Aku jadi ceria bila tengok collection syilling 50 sen aku… setiap minggu bila dah cukup 6 mesti aku tersenyum sorang-sorang… kalo tak cukup 6 mesti aku jadi tak keruan…

3. Setiap kali ada baju kotor aku akan masukkan dulu dalam bakul aku… rasa happy gila bila bakul tu cukup besar untuk letak baju kotor untuk seminggu (atau lebeh)… bakul aku sangat paham tuannya sangat bizi dan tak boleh basuh baju hari2… rasa happy bila ada orang paham diri kita ni macam mana…

4. It makes me happy when I go to do my laundry and there’s this one washing machine that seems to be just for me… mesin lain sume penuh ngan baju2 orang yang aku tak kenal... tapi ada satu je mesin yang kosong… macam panggil2 nama aku… macam mesin tu dah reserve diri dia untuk layan baju aku je…

5. Setelah ‘penat’ basuh baju and sidai baju… bila time nak lipat tu… aku suka bau baju2 tu… baju2 tu sume ada bau fresh campuran matahari, angin, dynamo, dan penyidai baju mahallah aminah… kalo bau baju baru basuh ni sejenis dadah… aku dah lama jadi penagih kot…


Mesin basuh baju adalah ciptaan manusia yang paling indah…

No comments:

Post a Comment