Saturday, January 29, 2011

the surprise




for the past couple of weeks... inas been getting on my nerves... sometimes i feel like she's avoiding me... setiap kali aku ajak dia gi mana2 mesti ada je alasan dia tak nak ikot... penat la... ade keje laa... dah janji ngan orang lain ar... and if she said yes... at the last minute mesti dia cancel... tapi lama2 aku pikir... kitorang ni lain majoring... so aku mungkin tak berape paham kesibukan dia... so fine... aku biarkan je diri aku direject berulang-ulang kali...

until 26th January, wednesday night... inas ajak aku kuar gi Wangsa Walk... skali ngan pqa.. (ke aku yang ajak? asyik kene reject je sampai aku lupe sape ajak sape)... and as promised... aku tunggu kat bus stop mahallah aminah tepat pukul 8.45mlm...

pqa: "inas... dah gerak dulu gi studio la kaydee... dia tetinggal purse"
kaydee: "takpela camtu kita tunggu dia kat bus stop kaed je la..."
pqa: "eh tak... kita jumpe dia kat studio... dia kat studio sekarang... "'

apsal la rajin sangat pqa ni nak naik studio... suruh je la budak tu turun gi bus stop... satu keje la plak kitorg nak naik pastu turun balik... tapi aku malas nak argue... i just kept on walking... bila aku ngan pqa naik tingkat 3... kitorg terserempak ngan inas and yun depan surau...

kaydee: "eh? yun buat ape kat sini? jom ikot kitorg gi Wangsa Walk"
yun: "entah... huda cakap madam ungku ana buat kelas malam ni..."
kaydee: " huhh?? ada kelas ke? serius?"

pagi tadi aku gi kelas madam ungku ana... xde plak dia mention ada kelas... and i should know... berita macam ni biasenye akan segarkan aku time kelas dia... sebab akan timbul perasaan protes taknak kelas malam2...

inas: "eh? kd taktau ke? korang ada kelas la malam ni..."

aku pandang inas, pqa ngan yun... pastu aku pandang inas balik... pandangan penuh curiga... ko kalo dah tau aku ada kelas yang ko ajak aku kuar nape? aku malas nak pikir apa2 sebenarnye... maybe i just have to face the fact that final semester is making everybody around me crazy!


inas: "kaydee.. jom la pegi wangsa walk... tapi inas nak gi toilet jap tau...."
kaydee: "takleh gi toilet kat wangsa walk ke?"

personally i think they have good toilets there... lagi bagus dari toilet kaed ni... if i had to choose... aku pilih toilet Wangsa Walk sebab dah pukul 9 lebeh ni... lambat tol nak betolak... but again... aku serius malas nak argue... penat sebab aritu kelas pagi and petang...

kitorang gerak jalan ke arah toilet... bila lalu studio aku cume jeling kejap je sebab aku malas nak join kelas madam ungku ana... sambil pqa yun ngan inas menunaikan tugas masing2... aku jaga beg and barang2 diorang kat sinki...

inas: "okay... inas nak gi amik beg jap pastu jom pegi wangsa walk!!"

kitorang kuar toilet and sekali lagi lalu studio.. but i noticed something different about the studio... lampu tadi bukan bukak ke? kelas dah abis ke? that was quick... madam ungku ana, tu biasenye kalo 3 jam kelas tu alamatnye 3 jam 30 minit baru abis...

pqa: "waahhh... gelapnyeeeee~~~"

aku toleh kat inas... nak sruh dia cepat2 amik beg... tapi inas jadi ganas plak tiba2... dia tutup kepala aku ngan selendang yang dia pakai kat bahu dia sebelom ni... and this whole thing actually kantoikan segala2nye... aku terus dpt agak mesti diorang nak wat surprise kat aku time kelas ganti madam ungku ana! aku jadi teruja tiba2... terus lupa pasal toilet wangsa walk... and i played along...

kaydee: "aaaaarrgghhhh~~~ ape ni? inasss?? haaaaaaa! aaaargghhh!!! jgn ar..."

that really sounded fake to me... tapi biar je la... aku dah cube sedaya upaya... bila aku berjaya kuar dari selendang inas... i can hear people singing Happy Birthday but i can't see them... gelap sangat... aku cuma nampak Maw... sebab muka Maw bercahaya... baru aku sedar maw tengah duduk sorang2 sebelah projector... cahaya tu datang dari skrin... and on the skrin was... was... me? a video of me... aku baru nak start terharu tapi....

sape ntah: "eh!! start la balik dari awal.. start balik"



madam ungku ana takde pon buat kelas but thanks guys... aku speechless... aku tak tau nak cakap camana dah... cume sorry sebab aku banyak pikir negatif sepanjang 45 minute aku ingat aku bakal gi wangsa walk tu... thanks for the video inas and everybody on it!!! thanks for coming to the party... i love u guys so damn much ar!


HAPPY 23rd BIRTHDAY TO ME AND MIRA AND YUN !!!!
(kitorg lahir pada hari yang sama)

4 comments:

  1. awwhhhh... sgt kiut..tergelak2 jugak r syaf tgk vid tuk post nih..esp part yg last2 tu :)

    ReplyDelete
  2. thanks syaf! hehe.. eh? active blog ek skrg... pheeewittt.. (taktau nape kita pheeewwitt)

    hahaa.. diorang ni sengal gila.. abis sume shot2 sengal kita masuk skali.. segan kita.. tapi mmg terharu abis ar.. :")

    ReplyDelete
  3. kte suka tgk video tu!!!! seriously sangat2 kelakar okeh...^___^
    KD so awesome!!

    ReplyDelete
  4. thanks fanii!! hehehe...

    part fani cakap pasal first project first year tu.. kelakar gila... hahaha~

    ReplyDelete