Friday, December 10, 2010

the return of Kak Limah



sejak aku tengok sedutan beberapa minit filem Hantu Kak Limah Balik Rumah kat Maskara Shorties... aku memang dah simpan hajat dah... memang tak sabar nak tengok... so a day before cite ni kuar.. aku ngan suraya gi beli tiket siap2... takut seats penuh... and semalam tepat jam 8 mlm aku, suraya, epud, niman and syaf gerak gi alamanda nak tengok Kak Limah yang pucat ini...

aku jarang tengok cite melayu kat wayang... selalu tengok kat TV je... tapi movie ni memang best ar... kenapa best?

para pembaca: "ce cite... ce cite..."

setiap scene ade je benda kelakar... satu panggung tu gelak kuat2... sampai kadang2 aku tak dapat nak dengar dialog selepas scene kelakar tu... walopon kelakar dia tetap seram tau... ada gak scene yang aku jadi cuak gila tengok... syaf gelak sampai pukul2 tangan aku (ouch okay.. haha~)... epud plak gelak2 sampai selipar dia terputus.... bagi aku... memang berbaloi ar tengok cite kat wayang...

TAPI...

aku kecewa skit part ending dia... yelaa... dia dah buat audience gelak2 through out the whole movie... skali ending dia cam.. alaaaa.... serius aku rasa cam alaaaa... nape tu je... alaaaa.... aku nak ending yang lagi best dari alaaaaa... nape camtu je... but over all it was fun watching... cite ni sengal gila... aku sarankan tengok kat wayang sebab memang happening ar tengok bila dengar sekali orang gelak2...

check out the trailer...



2 comments:

  1. sakit mulut gelak.. hahaha~

    shaf.. i think i have a crush on Mamat Khalid and Awie... :P

    ReplyDelete