Tuesday, December 28, 2010

the assignment


when our ID lecturer Bro Ariff... told us that he wanted all of us (the whole class) to go to Wangsa Walk and watch Tron Legacy for the sake of interior design... i was like... issshhh tenaga pengajar ni biar betul... kitorang sume tengah bertarung nyawa siapkan report praktikal and thesis masing2... dia bleh suruh tengok wayang plak... ni mesti saje2 cakap je ni...

but i was wrong...

memang betul2 kitorang tempah tiket untuk satu kelas jumaat lepas untuk tengok tron... tapi separuh dari budak2 ID studio aku memang dah lalok dah time tengok cite tu... sebab tak tido siapkan keje... aku mula2 ingatkan... bila aku tengok tron ni... aku akan kuar ngan perasaan yang sama masa aku tengok transformers 1 and 2... transformers buat aku lupa nak bernafas time tengok (sebenarnye sebab ada shia lebeouf)...

but i was wrong...

sure the technology and ID is superb and everything... and the soundtrack is like the coolest sounds ever! tapi jalan cite dia biase je sebenarnye... ending dia bleh agak ar... tak pon maybe sebab aku ngantuk sangat sampai takleh fokus betul2... and i had a lot on my mind... thesis lagi, case study lagi... nak cari site untuk degree project lagi... watching a heavy movie like Tron would be the last thing on my list of things i want to do... nasib baik la tengok wayang je...

but i was wrong...

we had to do sketches and report about Tron... okay assignment ni sebenarnye sangat cool.... and even though aku terpakse selit2 buat assignment ni in between classes and time tengah prepare submission report praktikal... i actually had fun searching through the web about Tron...

check out the trailer...



finally today... kitorang kene tunjuk hasil assignment kitorang tu... it wasn't much but atleast kira penuh la jugak dinding kitorang tampal...

campuran sketches and info pasal tron... cube teka mana satu aku nye?

alololololo....pae kelegaan dah siap sketches...

wolverine tengah sketch

hilman masih mencari pasal Tron
(gambar ni mcm ni sbb aku dah try bnyk kali rotate tp degil tol jpeg file ni)


dari mana datangnya abang baju purple ni?

apa yang sume orang tengok ni?

oh... tengok bro ariff mengomen sketches...

if you're a fan of the original Tron... cuba la tengok Tron Legacy... mana tau jadi fan Tron Legacy plak ke... kalo rajin buat la sketches skali ek... kita akhiri entry ni ngan soundtrack Tron yang sangat... why don't you try listening to it yourself... *kepala gerak2 head banging pelahan2*

2 comments:

  1. its not only you, everyone else was wrong also!berkali-kali lak 2.haha

    sorg je betul.hm...

    the only thing yg bes dlm tron legacy adalah daftpunk.

    ReplyDelete
  2. yep!

    daftpunk rules!! hehehe~

    oh nasir... siap sedia ngan surat absent ye.. "yang btul" tu confirm akan mintak nye.. hahaa~ :P

    ReplyDelete