Thursday, December 9, 2010

the megaton





Maw: "kd... baik kd patah balik je kd..."
Kaydee: "nape? office tutup ke?"

aku pandang adik aku Baem yang sudi drive aku ke UIA... teman aku setelkan pasal mahallah... walopon dia tak balas pandangan aku... tapi aku tau dia tengah dengar apa yang aku tengah cakap kat phone ngan Maw... kitorang dah separuh jalan dah pon... tak kan la nak patah balik...

Maw:" tau tak akak tu cakap apa kat Maw? dia cakap akak yang uruskan pasal LOC ni cuti... and kalo kita nak dapat bilik kene tunggu dia abis cuti... pastu dia cakap kalo nak cop bilik takleh sebab budak2 baru masuk ari khamis ni... so dia suruh datang ari rabu ni..."

huh? ape bezanya ngan daftar bilik arini (isnin time ni) ngan hari rabu kalo still takleh dapat bilik... sebab dua2 hari sebelom khamis... here's the thing about akak-akak (ak panggil akak ni dah kira sopan ar..) kat office mahallah ameenah ni... diorang suka cakap bebelit sebab malas nak layan student... i mean come on laaa... how hard is it to just let us try to get a room... kalo tak nak buat keje jangan keje...

Baem: "kita nii... nak patah balik ke?"
Kaydee:"takde la... kita gi je la dulu... kawan akak dah ada kat sana dah..."

sampai je kat UIA... aku terus gi jumpe Maw kat office mahallah and we were lucky sebab lepas tu dapat akak yang baik sikit layan kitorang... and dia bagi kitorang isi borang and pilih bilik mana... she said she'll call us untuk confirmkan bilik... walopon tak confirm lagi tapi aku lega... atleast takde la buang masa aku dari bangi datang...

i said goodbye to Maw... and masuk balik kereta adik aku...

Baem: "akak tak nak belanja Baem ke?"

i knew it... dia takkan senang2 camtu je bagi perkhidmatan... mesti nak ganjaran nye...

Kaydee: "Baem nak makan ape?"
Baem: "haaa... Baem nak bawak akak gi makan burger yang besar gilee... kat area Flamingo tu..."

burger besar gila? ALAAAA... aku baru plan nak bawak dia makan kat cafe Ameenah je... jimat skit duit... belikan nasi ayam ngan air limau...

Baem: "akak ingat tak dalam How I Met Your Mother... Marshall berusaha cari burger paling best tu kan...?"
Kaydee:" ingat2... lawak gile... it makes other burgers tastes like my grandpa's feet.. hahaha~"
Baem: "hahaa.. cam siot je Marshall... dia buat Baem ngan kawan Baem teringin gila2 nak makan burger paling best... so kitorang pon start cari la.."

me and my brother... kitorang beza setahun je and we have lots of stuff in common... like the fact that we're a huge fan of How I Met Your Mother... the show is just too awesome... so aku tak suprise sangat adik aku ni terikot2 ngan adegan2 dalam tu...

check out Marshall's monologue about The Best Burger.


aku sebenarnye teruja and curious gak nak tau mana la adik aku nak bawak aku makan ni... rupe-rupenye kat German Deli Imbiss...

tuu... nampak tak burger yang gadis tu tengah pegang? itulah dia burger yang menjadi pujaan hati Baem.. might as well be his new girlfriend... not the girl... the burger...

besar gile... and bila besar ni harga pon....



Kaydee: "16 ringgit for just one burger????!!!!"
Baem: " akak.. dia besar laa... kita beli la dua.. bawak balik umah... share ngan sume orang..."

isshhh... budak ni... ko cakap senang ar... bukan ko yang bayar... so i spend rm33 for just two fat burgers... kalo aku naik komuter gi UIA and beli makanan skali pon jumlah dia takkan sampai macam tu... ni la dia adik-adik zaman sekarang... keje diorang duk membankrupkan akak2 diorg je... nasib baik burger ni okay gak ar... sedap la jugak... tapi jangan makan sorang2... satu burger tu boleh share 3 orang...


No comments:

Post a Comment