Saturday, December 18, 2010

8 things that happened on my first week back in IIUM



after 5 months of practical training... 5 bulan merasai alam pekerjaan.... dan hanya 2 minggu je cuti... akhirnya... aku kembali ke UIA untuk semester akhir aku (kalo aku tak fail apa2 ar...).. let me summarize to you the 8 things that happened on my first week back in IIUM

1.
Lepas melalui macam2 tanda bakal kecewa disebabkan sistem hampeh LOC (live out ot campus) Mahallah Aminah... akhirnye aku ngan Maw dapat gak sebilik.... roomate skali ngan Sharifah (panggil Pah je ) and Amalina (just call me Ama)... both from Econs... so diorang ni kenal la kawan aku Suraya tu... masa first day daftar bilik, kitorg jumpa ngan Pah je... Ama tak sempat nak jumpe sebab dia dtg lambat... tapi aku tau ni mesti Ama kawan Suraya ni... Suraya penah bawak aku gi beraya umah member sepraktikal dia, Ama... so aku happy laa dapat gak roomate ngan orang yang kenal (walopon kenal sehari je time raya dulu)

2. first day of studio i was like... "woahh! what happened to the studio??" aku masuk studio je nampak Dr Mandana dah bagi briefing kat sejemput je budak2 studio aku celah2 meja plak tu... tak pasal2 ada road block... sebab sambil2 tu ade gak beberapa budak third year tengah kemas2 kt bahagian discussion studio kitorang... owh... patot la ada road block... and then bila ramai2 budak studio aku dah masuk studio... i was like... "woahh! sume orang nampak tua!"...
TEMPAT DUDUK AKU kene ubah... Dr Mandana suruh duduk ikot majoring... sedeh gila... aku still duduk dekat ngan shazu, acap, kak ti ngan hilman tapi kitorang kene duduk depannnn... aku suka duduk belakang... tempat dimana aku bleh jujur ngan diri sendiri dan tak payah pura2 rajin... *nangis kepiluan*

3. aku, Dean, Shazu, Inas, Iqa ngan Kak Ti gi tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah kat wangsa walk... lepas abis studio... yeah i know i've said i've seen it before... tapi cite tu kelakar gila ar... aku nak tengok lagi... Dean ngan Shazu cakap diorang beli 5 je tiket... untuk aku takde and aku terpikir nak beli cepat2 tapi dah sold out dah time tu... rasa nak nangis je bila pikir aku akan duduk sorang2 kat luar wayang tunggu muka diorang penuh gembira kuar... rupa-rupanye diorang tipu je... tapi aku dah agak dah diorang tipu.. but here's the best part... laki yang lakon kan watak ucop tu... alaaa yang naik wheelchaa tu... ade kat situuuu... tapi ak tak amik gambar... *nyesal gila*

4. i finally get to see my roomate Ama... masa terserempak kat dalam toilet...

kaydee: "ehhh?? alamak... bukan Ama yang kenal tu la"
Ama: "bukan kan? salah orang kan? hahaa..."
kaydee: "ha'ah... salah orang"
Pah: "oooppss... salah orang sudaahhh~" (cara sebutan dia macam tagline budak AF tu... sape ntah nama dia)

hey honest mistake okay... how am i suppose to know ada dua Ama in Econs department...

5. First week classes are always the best... ada 70% class tu mungkin takde lagi atau postpone.. aku EAP sem ni... atau kata nama lain nak mudah paham... sem ni aku amik class english... english has always been my favorite subject... and bila dah tua bangka ni (fourth year) tiba2 blaja balik english aku ingat aku akan bosan ke ape ke... but the class was great... my english teacher is kinda cool... tapi ada gak kelas yang biase2 je bagi aku... let my note book explain little bit about Interior Design Marketing and Management...


6. aku ngan Maw nak beli barang untuk bilik kitorang... we seriously need a carpet.. and aku lupa bawak cawan aku... camana nak minum milo? camana nak makan maggi dalam cawan? so kitorg ngan Inas sekali kuar shopping beli barang2 keperluan kat Giant.. aku yang kene bawakkan troli sebab aku yang paling tua ikot bulan kelahiran (aku teranaya)... ada sekali tu aku terlalu fokus sangat nak tengok bape harga iron board ni sampai aku terjalan kedepan tinggalkan maw ngan inas... bila aku sedar , aku toleh belakang and nampak Inas ngan Maw tengah head banging jauh kat belakang aku... aku tak dengar ape diorang cakap... tapi aku rasa diorang tengah gelak... diorang ni tak malu tol la buat cenggitu kat tempat awam... pastu baru aku perasan dalam troli aku ada banyak benda yang aku sendiri tak sure ape bende... tiba2 ada akak sorang ni lalu sebelah aku cam resah je jalan2 cari barang... owhhh... patotla diorang head banging... aku silap sorong troli... sori kak.. saya tak sengaja...

7. ada satu malam tu... aku, Maw ngan Inas buat keputusan nak curang jap ngan Mahallah Aminah so kitorang gi dinner kat Mahallah Maryam... and terserempak ngan Kak Ti and engineering major friends... Asiah (panggil Aya je ) and Amali (kenapa mesti ada Ama jugak kat depan?)... so we joined them and kenal2 ngan diorang... makan2 sambil merepek... and they thought i was hilarious... tuhan saja yang tau betapa gembiranya aku bila diorang cakap "kd ni kelakar ar..."

8. aku, Inas ngan Jee ikot Shazu gi Comic Fiesta 2010... where I did a lot of merakam... Jee took a lot of pictures... inas mengedik sana sini... and shazu met up with his comic friends... i met alot of suprising people too and aku sendiri tak sangka ramai kawan2 bangi aku singgah Comic Fiesta tu... more updates on that will be after aku finish edit video Comic Fiesta 2010 *bergema*

they say the final semester mampu buat budak2 jadi gila... tapi aku tak nak jadi gila... aku nak happy je melalui saat2 akhir aku kat UIA... *tiba2 ada vision aku tengah nangis2 siapkan keje 3 bulan akan datang*

4 comments:

  1. tlis 7 thing happens tapi no sampaii je 8. haha kd ni klaka laa~ mcm best pulak dgr maw dgn kd sebilikkk. hehe last sem kita enjoy. xpyh jadi gilaaa :)

    ReplyDelete
  2. hehehe... silap... okay2 dah tukar dah...

    sem ni kita happy je! enjoy life while you still can... :)

    ReplyDelete
  3. post kali ni bese2 je,x byk kelakar.tp bes sbb byk sbut nama inas.hahahaha

    ReplyDelete
  4. cis~

    ek eleh inasss... tadi siap ym bwahahahaha kat kd tu nape? gelak tak nak ngaku la tu...

    ReplyDelete