Wednesday, August 18, 2010

the tendency


i don't know what's up with me.... i have this tendency to cook... lately aku selalu google resepi and watch videos on youtube on how to cook stuff... and right know all i wanna do is bake a cake... sebab aku tak penah lagi try wat cake sendiri... so aku plan nak buat majlis buka puasa with my friends... and time tu aku nak paksa diorang rasa cake buatan aku (korang kene gak makan!)...

bukan aku sorang je yang excited pasal keinginan aku ni... my mom is the most happiest mother in the world bila tau hasrat aku ni... she keeps calling me at work... borak pasal cake... mak aku dulu sebab belaja overseas tak sempat nak belaja buat kuih muih and cake2 ni... dier tak nak ar bende yang sama jadi kat aku walopon aku tak belaja overseas...

so alang2 aku time praktikal duduk rumah... tak elok aku membazir dengan membiarkan oven begitu sahaja di dapur tu... i should make it hot~ tapi sebelom aku buat oven tu hot~ (tibe2 suke plak cakap hot~).... i need lessons... i need research.... i need youtube!







ketika usaha murni ini sedang dijalankan... harap-harap cake aku tak hangus, penyek, busuk dan dapur aku tak terbakar.... amin~

No comments:

Post a Comment