Sunday, August 8, 2010

rumah pena


aku tak tau ar sejak bila... but lately aku senang teruja kalo dengar perkataan seperti short film... the best thing about short film is that they're short... so tak banyak buang masa... and bile pendek... kite akan mudah ingat... semalam aku pegi Maskara Shorties 2010... aku pegi ngan epud, suraya ngan syaf... (sepatotnye ngan mozek and huda skali tapi kitorang pegi asing2)... niman tak dapat ikot sebab ada hal ngan member lain...

maskara shorties is an event that shows local and some international short films for free... tapi sebab ada 'masalah' kitorang tak sempat pon tengok sebarang short film... just tayangan or sedutan filem yang bakal tunjuk kat wayang je yang kitorang sempat tengok...

aku sebenarnya plan nak pegi KL pukul 6ptg... but something happened so tak jadi plak... so plan pegi lepas maghrib... the event starts at 8pm tapi kitorang bertolak pegi KL dari bangi kol 8.30 mlm (bagus kan?)... and sampai je kat KL kitorang sesat... (bagus kan? kan? kan?)

selepas beberape kali lalu kawasan perkuburan, sekolah2 pelik, bangunan2 besar dan lama and perumahan yang sangat menakutkan AND thanks to GPS epud ngan pagad yang tunjukkan jalan... AKHIRNYA jumpe gak Rumah Pena... kitorang sampai sana pukul 10mlm... agak2 dah bape short film kitorang dah missed? pelik gile aku ngan lokasi tempat ni... terpencil macam nak buat aktiviti penyeludupan plak... and why is everything seems so dark? oh yeah... sebab malam...

but the event was cool... it's like watching movies outdoors... duduk atas tikar... tengok filem sambil hirup udara malam.... mesti lagi cool kalo kitorang sempat tengok dari awal sume short film tu... tapi apakan daya... takde rezeki.... *bunyi orang main violin sedeh*


sampai je kat sana kitorang terus duduk atas tikar... and aku happy gile bila nampak budak2 studio aku... shazu, inas, ras, kak ti, pagad, yun, and khai... walopon minggu lepas dah jumpe diorang kat KAEDFEST... tapi apa salahnya nak jumpe lagi minggu ni... (aku rindu budak2 studio akuuu!!!)... diorang pon sampai lambat... tapi sempat gak tengok beberape short film...


check out this vid aku dah edit... ada gak aku selitkan adegan2 yang terjadi masa kitorang sesat mencari jalan... aku kesian sebenarnye kat suraya, epud ngan syaf... sanggup teman aku pegi event2 yang aku nak sangat2 pegi... it's a good thing being lost with these guys are fun... diorang tak mudah melatah...




ni aksi kitorang sebelom sampai bangi....






*sori vid tu gelap... video camera aku kurang canggih... takde night vision... huhu... apakan daya...*

4 comments:

  1. Terimakasih kerana datang. Saya suka short filem bertajuk SESAT. hi hi hi.

    ReplyDelete
  2. thanks sebab sudi tengok video gelap ni...hehehe

    tahun depan kitorang akan pastikan kitorang tak sesat and sempat tengok sume short film... :)

    ReplyDelete
  3. wuu..i shud be joining u guys dat nite..tp dh lewat sgt2...uhuks~

    tp lg best tgk journey ni..hehehe~

    ReplyDelete
  4. takpe.. tahun depan kita try make it happen ek... gi ramai2 jom! hehe~

    video tu gelap gila kak arina... nampak ke journeynye? hahahaha~

    ReplyDelete