Saturday, July 24, 2010

the sorcerer's apprentice


yesterday.... aku, syaf, niman, epud ngan syefik pegi tengok The Sorcerer's Apprentice... and the movie was AWESOME!... memang kene tengok cite ni... walopon dah agak ending dier camne (niman: cite disney mesti happy ending).... but the story was pretty cool... what is it about magic and sorcery yang menarik gile minat orang... aku rasa sebab kite tak bleh nak buat macam tu... kite takde ability nak buat magic like make a broom clean a room by itself... so bile tengok movie ke ape ke mula la teruja...check out the trailer...



Dulu... Merlin sebelom dier mati sebab kene tikam ngan pompuan tak brape cun ni... pesan kat Balthazar ni... "cari lah The Prime Merlinian.. dier je yang bleh selamatkan dunia dari pompuan tak brape cun tu.. nah bagi dier naga kecik ni... pandai2 la dier nak wat ape ngan naga ni..."For centuries Balthazar search for the boy dan akhirnye dier jumpe Dave Stutler (Jay Baruchel), a seemingly average guy who loves physics... lepas jumpe ngan Dave, Balthazar terus buat class ajar Dave the art and science of magic, and together, these unlikely partners work to stop the forces of darkness.

aku kalo tengok movie... mesti aku check ape soundtrack. dier.. this is a cool song from One Republic... dier ade selitkan skali scene2 from the movie in this video clip... check it out...

No comments:

Post a Comment