Sunday, June 6, 2010

the stalker

aku baru je keluar kaed… tapi dah lebeh 10 lagu aku skip kat playlist handphone aku… mcm takde plak lagu yg seswai ngan mood aku untuk aku jalan balik mahalah… aku wat keje kat kaed sampai lepas maghrib je… dalam pkul 7.45mlm aku dah gerak balik bilik… pukul 8.30 mlm plak inas ngan kak ti ajak kuar gi Jusco… so I had to move fast if I wanted to take a bath first sebelom kluar…

finally jumpe gak lagu “never say never”… tapi aku baru je nak layan bile aku tibe2 terhenti tengah2 jalan… sebab aku ternampak dier… aku malas gile nak layan dier ni… dari dulu lagi aku tak suke dier… macam2 cite negative aku dgr pasal dier ni… so bagi mengelak dari kene tegur ngan dier… aku pura2 tak nampak dier… aku cube cari jalan lain supaya kitorang tak bertembung… malangnye… dier perasan aku… and dier pon terhenti tengah2 jalan… and mata kitorang bertembung…

I had no idea what to say to him… so I just ignored him and just walked calmly pass him… tapi cara dier tenung aku tadi memang btol2 buat jantung aku debar2… cara dier tenung aku macam ade maksud tersirat… woah! dah kd… lupekan! Lupekan! jgn perasan!

Aku terus jalan sampailah simpang jalan… sebelom aku cross jalan tu… aku tengok kiri kanan kiri untuk cek kereta ade ke tak and aku tekejut gile bile aku perasan mcm ade something belakang aku… he was actually following me!... ape dier nak dari aku lagi… aku cepat2 melintas… tapi aku dapat rasakan dier akan cube melintas jalan gak… and jalan nak masuk lorong mahalah perempuan ketika ni mmg tengah sunyi… so aku terus jalan ke bus stop depan engine… kat situ ade beberape orang… mesti dier tak berani nak kaco aku kat situ…

aku duduk kat bus stop… aku buat2 konon2 aku tengah tggu bas gak… tapi seberang jalan aku bleh nampak gak dier… macam tengah mencari sesuatu… dah akhirnye mata dier focus kat aku… ceit! dapat gak dier jumpe aku… tapi dier tak dapat nak lintas jalan… sebab ade bus behenti tibe2 kat situ… and aku ambil peluang tu untuk terus jalan pegi ke mahalah aku..

I was too afraid to look behind me… so I kept on walking… aku nampak sekumpulan student tengah jalan… aku terus jalan dekat ngan diorang… aku tau dier tak kan berani kaco aku dalam kumpulan… aku terus jalan… and terus masuk mahalah aminah… terus naik tingkat 3 and terus masuk bilik aku… bile dah tutup pintu baru aku rasa tenang…

Malam tu kat Jusco… while we were eating… aku cerita pengalaman mengerikan tu kat inas ngan kak ti…

Inas ngan kak ti: “hahahahahahhahahahahahahahhahahahhaa!!!!!!”

Inas: “dier ingat kd cicak kot… sebab tu nak main2 ngan kd! Hahhahhahaa~”

Kak ti: “tak pon… dier ingat kd dalmation.. hahahahahahahhahaha!!”

Inas: “terpikat ngan kd kot… hahahhahaa~ awek baru~! Hahahahhaa~”

Kak ti: “hahahahhaa… ni spesies baru ni… tinggi nye… bleh jalan dua kaki plak tu… dier tak penah nampak ar tu.. mesti dier kagum…”

Inas ngan kak ti: “hahahahhahahahahahahahahhaa…”

The laughter continued tapi aku pura2 macam ejekan diorang tak efek aku… tibe2 je aku focus gile kat makanan aku… Serius aku tak paham nape anjing tu tenung and ikot aku… dah la tu first time aku pakai selendang pokedot kat UIA… aku paham la kalo kepala aku nampak macam cicak… but i had no idea that my head might look like a dalmation…

do i look like a dog to you?

4 comments:

  1. ada tak tie polka dot gak? haha

    ReplyDelete
  2. takde!!! hahaha~

    aku takut nak pakai selendang ni dah... nanti ade lagi anjing yg ikot aku... hahaha~

    ReplyDelete
  3. klaka giler!!! hahahahahh

    ReplyDelete
  4. ceit! ko gelakkan ak? siot~... hahaha~

    cemane ntah ak bleh terserempak ngan anjing pervert! hahaha~

    ReplyDelete