Thursday, May 20, 2010

the phone call

inas: "eh? kd?"
kaydee: "eh.. hai..."

aku baru nak bayar topup kat kiosk and inas tegur aku... sejak inas duduk mahallah aminah... aku selalu terserempak ngan dier (mahalah hafsa renovate so budak2 hafsa kene pindah aminah untuk short sem)... my hai to inas was not the cheerful hai aku biase hai kan... the phone call i receive earlier memang hilangkan teruja aku edit video team building...

inas: "ada orang call kd tak?"
kaydee: "eh?? ada....."
inas: "dier bagitau kd dpt ke tak praktikal ke?"

first... aku selalu terserempak ngan dier... skrg dier tahu plak pasal call2 yang aku dapat... tibe2 aku rasa gementar... have she been spying on me?

inas: "inas baru abis kelas english... kak ti pon dpt call gak dier tak dapat.. kd dapat tak?"
kaydee: " hmm... tak gak.."

i really did not want to remember the phone call i had just received...

phone lady: "saya dari radius... saya nak bagitahu.. minta maaf lah awak tak dapat praktikal ni.."
kaydee: "oh... okay"
phone lady: "ermm.. awak macam mana ek?... awak still kat hostel lagi kan?.."
kaydee: "ya saya... saya amik short sem"
phone lady: "kami nak orang yang boleh bagi commitmentla sebab dateline project sume... awak susah skit kan nak datang sebab class kan?"
kaydee: "owh.. okay"
phone lady: "jadi.. buat masa ni awak try cari kat tempat lain dulu laa..."
kaydee: "owh okay.. terima kasih..."

ntah pape! macam (mencarut yang sangat kreatif) betol laa... aritu cakap dah dapat dah... aritu beria2 nak orang... sekarang nak commitment plak... you want commitment.. i can give you commitment.. bulan 7 sampai bulan 12 nanti aku bleh bagi full commitment.. memang praktikal sepatotnye start bulan 7 pon... lepas ni kalo diorang call lagi nak orang... aku tak nak dah laa... ish! aku terus call mak aku.. nak dier pujuk aku..

kaydee: "mak.. ijah tak dapat ar praktikal tu..."
mak: "tak dapat?.. takpelah... eh mak tengah gosok baju adik2 ni... bile abah dah balik nanti kite bincang ek.. bye2" (suara tenang gile)
kaydee: "makkkk..."

okay~she hung up on me?... and you call urself my mother???... dua phone call yang mengecewakan berturut2... aiiiisshhhhh~


6 comments:

  1. chill kd
    dont give up
    u still got time to fgure dis things up
    move on, take it as motivation n lesson
    people learn from varies occasions occured
    ok, cube lg! :D

    ReplyDelete
  2. thanks pagad...
    i'll keep that in mind.. hehe~
    skrg ni ak ingat nak try mintak kat bangi je...

    ReplyDelete
  3. kd.. dont be soo mad~
    she is still ur mum :)
    sabar ok,ad la tu tempat lain kd bole cuba lagi
    never giv in :)

    ReplyDelete
  4. hahaa..
    kd bengang time tu je...
    lepas sejam mak kd call balik...
    thanks ras.. kd tgh usaha cari tmpt lain ar ni..
    hehehe~

    ReplyDelete
  5. kesiannye kd..mesti dier xder niat tuh..huhu
    jgn nages eh. ;p

    ReplyDelete
  6. ha'ah... hahahaha... dier biarkan iron on kat atas.. tu yg tergesa2 letak phone tu...
    hehehehe....
    okay2 kd tak nanges.. :P

    ReplyDelete