Saturday, April 10, 2010

my habit



choose wisely... it's not really that hard~~~


Kaydee tau tak… 8 bulan kite mungkin takkan jumpe?”

Kata-kata inas asyik rewind ngan replay je kat kepala aku… to some people, 8 months tak lama pon… pejam celik.. mandi manda… makan minum… cepat je dah abis 8 bulan… pastu dah masuk fourth year second sem…. Tapi bagi aku lain... bila kite dah biase ngan sesuatu keadaan… keadaan tu akan jadi kebiasaan kite… (nape aku rasa macam ayat aku sama je… cume ubah kedudukan perkataan keadaan dan biase)… macam dalam studio… aku dah biase tiap2 hari selama 3 tahun duduk kat studio ngan studiomates aku… buat keje sama2… main2 sama2… aku lebeh banyak abiskan masa kat studio dari duduk kat bilik aku kat hostel… hostel cume tempat aku tido dan mandi je… so bile berbulan2 tak jumpe… akan rasa janggal… akan rasa pelik… akan rasa rindu

Aku cume ade 2 minggu je cuti… pastu aku akan masuk short sem… alone… amik multidip…. Why alone? Let’s just say it’s a sacrifice I was willing to make… studiomates aku yang lain sume dah amik subjek multidip… kenape aku tak amik short sem sebelom ni? I had a long 3 months to convince my dad to let me stay at UIA… takpe la aku tak amik multidip sama-sama ngan diorang… yang penting aku tak tinggalkan UIA… and finish what I started… who knows… maybe I can make more junior friends this way…

Sepanjang 3 bulan tu aku duduk umah je… kalo kuar lepak pon ngan budak2 bangi je… memang aku rasa rindu nak belaja… rindu nak duduk studio… tu baru 3 bulan... belom lagi 8 bulan… lepas short sem ni abis… masing2 akan wat praktikal kat tempat yang diorang mintak… kitorg kene berpraktikal untuk 5 bulan… I’m not sure whether we have the chance to see each other dalam 5 bulan tu…

walopon ade 3 majoring dalam course aku (industrial design, interior design ngan conservation design)… tapi aku tak penah plak rasa kitorang ade 3 majoring… sebab sume orang buat keje sama2 kat studio yang sama…

I can’t really describe the feelings I have for my studiomates… yang aku tau… aku sayang diorang… it’s like we’re a family… a big family… with so many personalities… of course there are times when we can get into arguments… but they were never serious arguements… sume orang ade perangai pelik masing2… tapi perangai pelik2 ni la yang aku rasa dah jadikan studio third year ni seronok and tak bosan…


the girls~

32 ladies... haaaa... pilih2... mahal2 sume ni...


the boys~

21 guys... kan best kalo gambar IC boleh macam ni


AAD FOURTH BATCH


so I think I came to a conclusion why aku tibe2 nak wat entry pasal studio… being in the studio with all my studiomates has become a habit… my habit… my studiomates are my habit… (kenapa aku suka ulang balik ayat yang sama maksud tapi susunan lain2?)… i guess untuk 8 bulan ni kene bertahan dari habit ni... mungkin agak sukar… because old habits die hard...


AAD Third Year Studio 5- Merindukanmu.... check out this vid of us singing Merindukanmu for Bro Fakhul on his suprise birthday party that we planned...

this one is my favourite... Khul Zaman feat AAD Third Year Studio 5- Merindukanmu.... we're singing the same song but this time singing it along with Bro Fakhul...




*i miss you guys~*

7 comments:

  1. chill kd
    kte jmpe nnt waktu sotsem k? :D

    ReplyDelete
  2. okay.. aku chill.. hahaha~

    pagad..
    kalo ko bosan2 time shortsem nnti ko dtg ar lawat2 office ak ek.. hehehe~

    ReplyDelete
  3. haha
    xde hal la kd
    ni juz tls kt status ko ko ofis kt mne k
    mne la tau bleh tmpg tdo kt ofis ko ke :D

    ReplyDelete
  4. hahaa... orait..
    nnti ak sediakan tmpt khas..
    "reserve for pagad to sleep" kat office ak nnti...

    hahaha~

    ReplyDelete
  5. kd, pasal "reserve for pagad to sllep" tu x kelakar la..

    hoho,cam stail gak gambar2 tu. tapi awat miza n shah lain? haha..spoil sket. tp xper.neway, aku mmg berharap shortsem ni leh wat shortfilm..huhu.. br la aku leh puas hati sebelum graduate..huhuhu

    ReplyDelete
  6. CEIT! ko ni... galakan ak menulis.. tapi xnak sokong ak nak wat lawak plak... (tapi yg atas tu bukan lawak laa... ak err... berceloteh saje)

    kak miza ngan shah gmbr lain sbb diorang mana ada time photoshoot tu... ak kene cari gmbr kat fb je...

    kalo ko jd wat shortfilm tu.. nnti bleh ar lawat office aku... nnti aku wat tmpt khas...
    "reserve for mr chubs to sleep"... hehehe~

    ReplyDelete
  7. itu pun x kelakar la.. cuba lagi. ;)

    ReplyDelete