Thursday, April 8, 2010

the invitation



Kaydee!”

Aku rasa ade orang panggil nama aku… tapi ak biarkan je… ingat senang ke ade nama panggilan macam kaydee… you can easily get confused tau… sebutan kaydee tu boleh diadaptasi dari macam2 jenis pekataan… daddy pon bunyi mcm kaydee… perkataan padi kalo tak dengar betol2 pon boleh jadi kaydee tau… so untuk mengelakkan malu… I tried to train myself… lepas kali ketiga orang panggil nama aku baru ar aku akan respond… and lepas kali ketiga baru aku pasti orang tu btol2 panggil aku… dan bukan panggil daddy diorang atau nak tanam padi…

Kaydee!”

Aku cube cari sape panggil aku… aku ngan beberape budak studio (inas, pagad, shazu, mimi, hamdi, kak ti ngan amar) gi makan kat HS… and takde ar ramai sangat orang.. maybe sebab ramai dah balik kot… so it wasn’t hard for me to see Jannah… kawan sekolah rendah aku… kitorang sama kelas masa darjah 5… she was waving and smiling at me… aku buat perkara yang paling normal orang akan buat kalo kene panggil… aku gerak berjalan kearah dier…

Kaydee: “jannah!”

Jannah: “kaydee… sini laa… nak bagi something kat awak ni…”

Kaydee: “ape dier? Kad kawen ke? awak nak kawen ke…? Hahaa…”

Jannah: “ha’ah…”

I was only joking about the marriage part… I do that sometimes to people… saje nak wat lawak… biasenye lawak aku tak penah jadi… tapi kali ni jadi plak… lawak aku jadi kenyataan…

Kaydee: “Serius ke?” (masih ingat ini lawak)

Jannah: “Betullah… awak selalu tak jumpe ngan aishah david? Bagi kat dier gak ek?”(muke jannah pelik tengok aku pelik)

Kaydee: “betul ke awak nak kawen ni??”(kali ni untuk kepastian)

Jannah: “yela.. betula… awak ajak ar sume budak-budak 5 Amanah sekali ek… tak jauh.. kat bangi je…”

As she slowly wrote my name on the card that she pulled out of her bag… my eyes were fixed on her face… I couldn’t help but noticed… she was glowing… kalo tibe-tibe HS takde letrik… aku takkan rasa aku dalam kegelapan… dan sume akan jadikan muke jannah sebagai punca cahaya buat sementara waktu nak tunggu technician betolkan letrik… she seemed so happy… mesti dier cintakan laki tu… and I could tell that guy must be crazy about her…

I congratulated her and returned back to my friends… sampai je kat meja diorang sume tanya ape yang ade dalam sampul surat tu… siap passing-passing lagi kad tu… sume baca isi kandungan invitation…

As they were excitingly chatting and laughing and making funny jokes about stuff while eating… my mind was elsewhere… part of it was because aku baru je dapat invitation jannah.. wow.. jannah is getting married… and I’m really happy for her…really I am… tapi aku mule rasa pelik semacam… it’s like everybody close to me is moving on into the next level of their life’s... tapi aku plak tak penah bergerak dari dulu lagi… I’m just the same little bit weird, childish, dan sangat degil dan sangat blur kaydee… and somehow I can’t picture myself being mature and worthy of someone’s love…



but after hearing this song dan menganalisis lirik dier yang ade mesej simple... i kinda felt better... somehow... somewhere out there... akan ada orang yang aku akan sayang sepenuh hati aku... and he'll love me back sepenuh hati dier gak... and i will move on with my life... aku akan bergerak dan yang paling penting aku akan jadi MATANG~

5 comments:

  1. hihi..mmg payah nk caya kalo kawan hingusan kecik2 dlu nk kawen kan?kwn2 ras da ad yang ad baby lg..huhu sabar kd,nanti smpai jugak masa kita.cuma tuhan janjikan cepat dengan lambat je :)

    ReplyDelete
  2. haha..aku dah agak~!!
    mesti aritu ko senyap pasal benda ni. rileks la kd, ko bukan nye childish la.. sumer org ada la jodoh masing2. nenanti, ko jumpe la jejaka bersore romantik yg ko idam2 kan ittew~ haha.

    neay, hidup elok2. jumpe lagi akan dtg. =)

    ReplyDelete
  3. takpe sis.
    nanti u'll move on to the next chapter.
    tunggu masa je.

    so be prepared.
    bring along your experiences to guide u in future.

    :) good luck

    ReplyDelete
  4. ras: tibe2 rasa x sbr plak nak tggu masa tu datang... sebab nak cube rasa... betol ke seksa... betol ke seronok... betol ke bahagia... hahahaa....

    ReplyDelete
  5. shazu: weh ko! bangga plak ko dapat agak betol!... cis!... ak childish ar... sebab ak sayang sgt2 video cam aka baby aku... childish ar tu...

    wei.. ak balik2 umah je... bahim dah cite dier ade awek... (ko dpt bygkan x ak rasa ape?)


    M: thanks... i will move on... and when that time comes.. kd akan appreciate every moment of it... hehe...

    ReplyDelete