Sunday, April 4, 2010

the aliens

destroy the human race!.... mari kite konker bisnes karipap kat malaysia ni....


what do you do when aliens attack (visit) your studio?... untuk mengelakan dari sebarang perkara2 tak elok berlaku... dan bagi mengelakkan salah paham antara alien dan manusia... dan juga bagi mengelakkan kecederaan berlaku... dan juga bagi mengeratkan silaturahim sesama makhluk... dan juga bagi mengelakkan manusia dikidnap atau dengan kata lain dibawa lari ke planet alien tersebut... dan juga bagi mengelakkan alien jadi bahan experimen manusia... kite sepatotnye dan seharusnye main tangkap2 gambar dengan mereka... dan bagi menceriakan lagi suasana... video juga turut dirakam...

malam tu sangat indah... adalah beberape budak-budak studio duduk kat studio... lihatlah betapa gembiranye mereka di studio...



tibe-tibe ade bunyi... alien melawat studio rupenye... shazu, pagad, inas dan kaydee mahu menunjukan mereka ni rakyat malaysia yang peramah... tapi dari mata alien tu.. alien tu nampak mereka macam ni... mereka kurang pasti mereka dianggap peramah atau disebaliknye...

hanya shazu sorang je yang paham betapa gembiranye dier dapat jumpe alien...

inas meragui alien ni baik atau disebaliknye... dier mule merancang untuk menghalau mereka senyap-senyap...

pagad : "korang datang untuk ape dowh? dah makan ke belom dowh???"

kaydee: "hmmmm... comel gak korang ni... kalo google kat google agak-agak kuar tak muke korang?"

inas: "korang penah main nama-nama negeri tak?... kalo nak main kene ade kertas ngan pensel..."
kaydee: "tapi... korang tau tak kertas ngan pensel tu ape?"



setelah beberape sesi ice breaking... mereka jadi semakin rapat... terasa dunia begitu indah ketika itu... deep down... we were happy that we were the ones responsible for making the humans and aliens become friends... so they all started dancing~....




let's look at what the aliens really think of them...

alien 1: "tak tau nape.. tibe-tibe rasa nak mintak autograf kat budak ni..."

alien 2: " muke budak ni macam guru bahasa alien i masa tadika... serius tak tipu.."

alien 1: "i rasa macam penah nampak budak ni... main pukul-pukul batu pakai kayu panjang masa i ronda2 cari tempat parking spaceship kite kat UIA dulu..."

alien 2: "i pulak rasa... kite kene bawak budak-budak ni pegi klinik ar... macam dah kronik je"



inas dan shazu nak ajar alien2 tu tarian diorang... jom tengok~



we like to introduce something yang selama ni ade rumah sendiri kat dalam store studio... meet shazwing... he can fly... bile alien datang studio baru dier berani keluar...
shazwing: "apa khabar sume? saya boleh terbang..."

shazwing: "tengoklaa saya terbang..."

shazwing: "woi!! tengok laaargh!!!"


shazwing: "oppss sori... terkesat bahasa... hehe~"

dengan itu... dengan rasminye.. shazwing jadi alien peliharaan studio...

did we forget to mention that our studio ade dua stor?... well ade dua stor... and kat stor lagi satu plak ade perumahan makhluk ni... nama dier doublewan... kes dier ni sama gak ngan shazwing... bile ade alien datang baru nak tunjuk dua-dua muke...

doublewan (si abang): "ape tengok-tengok?... tanduk kang!"

doublewan (si adik): "ingat kami nak ke dilahirkan sebegini? nak pegi toilet susah tau!"

no matter what.. we are brothers... we still love each other~

dengan itu... dengan rasminye doublewan pon ikot jejak langkah shazwing.. jadi alien peliharaan studio....
akhirnye sudah sampai masa nye untuk alien2 itu pulang ke planet mereka dimana anak mereka sedang menanti... tapi sebelom tu... diorang sempat sumpah beberape budak studio dulu... inilah dier khai ngan maw yang kene sumpah ngan alien itu sebagai tanda untuk beramah mesra...

khai: "tahi!... dier buat aku cium diri sendiri"
kaydee: "gigi aku! hanya satu!"

maw: "ya ALLAH! maw ade dua kepala!!!"


aku sepatotnye dan seharusnye menyiapkan last and final assignment keje material aku.... but we couldn't resist.... bukan senang alien nak datang jenguk KAED... jadi harus menggunakan masa dengan bijak... okay i guess i should start doing my assignments now... tapi tibe2 handphone aku bunyi....


take a look at this! they bluetoothed pictures from their planet...

No comments:

Post a Comment