Monday, March 8, 2010

the time traveler's wife


I know I should be doing my material assignment but its hard for me to ignore that there's a “The Time Traveler’s Wife” movie folder right next to my “Keje Material Kaydee” folder kat desktop laptop aku… shazu kalo aku lambat submit keje material aku… I’m blaming that on you!

Imagine your husband/wife is a time traveler... but he/she can't control it... dier takleh nak kawal when, where and how long dier akan stay kat masa depan/belakang yang dier gi tu...

Imagine you know when, where and how you or the people you care so much die... but there's nothing you can do to change it.... bayangkan kite cume bleh tengok keadaan tu berulang kali tapi takleh nak tolong ubahkan... nak elak dari pegi ke masa kejadian pon takleh gak... sebab takleh nak kawal...

Imagine... you and your husband/wife tak leh ada anak sebab anak tu ade kuasa yang sama... kira bapak/ibu borek anak rintik ar ni... sampai dalam perut pon bleh plak nak time travel... fetus yang sangat hebat tapi dalam masa yang sama kesian sebab... dier tak tahu dier tu fetus lagi... kalo time travel kuar dari perut ibu... nanti mati laa... takpe.. learn from your mistake... that's how you grow..

aku tak sedar yang aku sebenarnye tengah nangis masa tengok cite ni... ain roommate aku yang tengah focus study kat meja dier... tekejut tgk aku tibe-tibe tersedu-sedu sorang.-sorang.. macam orang tengah kesunyian...

ain: " kaydee?.... nape ni?..."

kaydee: "diorang takleh ade anak~~~ huuuuuu~~~.... belom pape anak diorang dah terer time travel pastu gugur.... dier gugur... huuhuhuuu... isk.. isk..."

ain: "huh???....sape takleh beranak?"

ain tengok laptop aku.. and it didn't took her long to realize i was actually refering to the movie...

ain: "awak ni bongok ar... sengal gile! kite mati-mati ingat awak tensyen sebab keje banyak sampai nangis!"



No comments:

Post a Comment