Thursday, March 11, 2010

the breakfast and the ceiling fan


aku stay up kat studio sampai pagi and then pagi tu gi breakfast ngan studiomates aku kat tempat makan ni which they call it montel… (aku tak tau nape nama tempat tu montel)…

Usually I won’t make nasi lemak as my first choice for breakfast… tapi sebab tengok maw pilih nasi lemak and masa akak tu menyusun bende2 yang bile bergabung jadi nasi lemak kat pinggan tu ngan teratur… aku jadi teringin ar plak… tapi ak terlalu mengantuk nak makan nasi lemak… so aku rasa baik makan roti canai je la…

Kaydee: “ kak… nak gak nasi lemak satu..”

Nampaknye mulut aku tak mengikut arahan otak aku…



***************************************



Suara: “sister… err sis… bangun sis…”

Sape plak panggil aku sister ni?... aku bukak mata aku?... I couldn’t really see sape yang tengah kejutkan aku… macam biase… aku wat rutin aku stiap kali bangun tido… meraba katil aku sambil baring (dah macam renang berirama dah)… mencari dua perkara penting bagi aku stiap kali bangun pagi…

1. Cermin mata

2. Handphone…

Suara: “hahaha..”

Apsal org yang aku tak nampak ngan jelas ni gelak-gelakkan aku… dah la aku tengah pening kepala… where are my glasses?...

Suara: “sis… erm… kami dapat aduan.. bilik ni kipas slow…"

Mana spek aku?....

Suara:”bleh tak sis pakai tudung sebab ade brother nak masuk kejap lagi nak betolkan kipas ni…”

Mana spek aku… this time aku dah mule ubah2 bantal2 aku… riso gak kalo2 aku tertido atas spek aku..

Suara: “hahahaa… wei.. budak ni betol ke tak wei?...”

Suara 2: “hahahahahaa….”

Huh?.. there’s more of these unidentified smooshed face people??... where are my glasses??... aku tak ingat mana aku letak spek aku… tapi instead of focusing on their faces.. aku try tgk baju diorg… dua2 pakai baju biru…

Suara: “tolong ye sis… pakai tudung cepat.. ade brother nak masuk ni…”

Aku give up cari spek mata aku… aku terus pakai je tudung aku and masuk compartment sebelah… kat luar compartment aku ade sorg lagi pompuan… dier senyum kat aku… aku balas balik senyuman dier ngan memberikan “ko sedar tak aku bru bangun tido” nye senyuman… aku masuk compartment fuza ngan qila and terus baring kat katil fuza



***************************************



aku mule wat rutin aku stiap kali bangun tido… meraba satu katil… mana spek aku??... it took me awhile before aku tersedar aku bukan kat katil aku… Apsal aku atas katil fuzah ni? Apsal aku tido pakai tudung ni? Dah la aku pakai terbalik… aku duduk kejap atas katil fuzah… berfikir panjang… cube sedaya upaya ingat balik ape jadi… slowly aku ingat balik ape yang jadi… pelahan2 aku bangun gi compartment aku… roommate aku sume takde… sume kat kelas… aku menghampiri meja study aku.. rasa nak bunuh diri je bile aku nampak spek aku elok je.. baik je dier duduk diam2 kat atas meja aku… sebelah dier plak member dier si handphone ade skali…

I must have looked like a complete idiot infront of those technicians girls … duk raba2 katil cari2 barang yang mmg xde pon kat atas katil aku…. Siap pakai tudung tebalik depan diorang…

selamba tol diorg masuk bilik… tak ketuk pintu… tak bagi salam pon… tibe2 aku rasa cuak… and mule cek ade ke tak barang2 yg hilang… hmmm… takde pon yang hilang…

aku cube ingat balik ape jadi sebelom ak tido… masa aku brau balik dari breakfast… masa ain tgh siap2 nak gi kelas…. aku cube ingat pesanan ain....

ain:kaydee jap lagi rasanye ade kot org dtg btolkan kipas ni… awak jangan tak bangun plak…”


Note to self… never eat nasi lemak if you know that you’re extremely sleepy… and always remember important messages before you go to sleep…

No comments:

Post a Comment