Monday, February 15, 2010

valentine's day

aku sampai umah dalam pukul 6 petang... and malam tu... plan nak gi mines tak jadi... selalu jadi camni... asyik tukar2 plan... tapi aku tak kisah.. yang penting aku nak keluar...

kaydee: " mak.. malam karang nak kuar tengok wayang ngan kawan2 ijah ek.. boleh tak?"
mak: "tapi ijah baru je balik... duduk umah lah... rehat betol2... "

aku cume diam.. kalo mak aku tak bagi keluar.. aku akan ikot je cakap dier.. betol gak cakap mak aku.. aku baru je balik.. so baik duduk umah je... tapi aku pandang je mak aku.. hoping she would change her mind..

mak: " yela pegi laa.. and jangan balik lewat... kalo diorang nak pegi makan2 ke lepas tengok wayang ijah tak payah ikot... balik terus..."

aku senyum kat mak aku...

kaydee:" okay mak.."
mak: "suraya dengan shafizah pon sama... tak usah ikot laki2 gi makan2... korang tu anak dara.. tak elok orang tengok kuar after 12 mlm.."
kaydee: "okay mak"
mak: " pakai baju elok-elok skit.. jangan ketat-ketat.."
kaydee: " okay mak"..

aku tersenyum and gelak dalam hati.. macam la aku ade baju ketat-ketat...

mak: " jaga batasan pergaulan awak khadijah... ingat awak tu siapa... awak tu perempuan... awak tu anak mak... anak abah..."
kaydee: "okay.... janji! hehe~"

aku selalu jadi debar2 setiap kali mak aku sebut nama penuh aku... tu maksudnye dier betol2 serius... tapi apa-apa pon... it felt good that my mom trusted me...


please tell me its not weird watching a love movie on the night before valentine's day with a group of friends... sebab mula2 aku rasa agak pelik gak... you usually watch this kind of movies with your couple... and when you go out with a bunch of friends you usually watch movies like transformers or drag me to hell or bad movies so that you can laugh together at how awful the movie was afterwards... tapi aku pikir-pikir balik... sebelom ni aku penah pakse diorang tengok newmoon ngan aku... and after that diorang dah tengok cite love happens (aku takde time ni.. aku kat uia)... so i guess its not really that weird.... but only if i stop thinking about it...

valentine's day movie is quite good... i loved the movie... aku memang suka gile cite2 yang ade ramai watak and watak diorang berkait... cara diorang dikaitkan and their connection and relationship with each other is something i think is really interesting and kreatif gile cara diorang kaitkan watak2 tu... some connection of the characters aku tak dapat nak agak pon...




10 comments:

  1. suke jessica alba! suke yg lelaki pelakon Enchanted tu...

    mcm best...tp no chance to watch...dh lame gile x tgk wyg...

    citer cmni, lebey kurang mcm citer Cinta, Sepi..watak yang saling berkait melalui kisah hdp diorg...

    ReplyDelete
  2. lebeh kurang ar...

    tapi kd rasa ni lagi best... tengok barisan pelakon pon dah tau dah... hehehe...
    and watak2 dier lagi ramai and cara diorang dikaitkan pon jauh lagi creative...

    serius kd suka sgt...

    ReplyDelete
  3. huuu....akak donlod je la citer nnti....huu! dh lame dh tgk trailer citer ni..dr tawon lepas...tp mcm xdapek nk gi tgk je..sbb bizi...

    thx for d review~ (^_^)v

    ReplyDelete
  4. hahaha.. suraya pon turut bersedeh...

    ReplyDelete
  5. bgus! ingat aku sorang je sedey...haha

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. "the best song to describe my feelings towards my baby"

    REALLY? omg...mentang2 tgh syok kat justin..

    ReplyDelete
  8. yg syoknye muvi ni dpt seat best!

    ReplyDelete
  9. agak ar.. seat aritu mmg best.. aku tgk x kelip2 mata pon... hahaha~

    ReplyDelete