Saturday, February 27, 2010

the concert

on the 26th of february 2010... aku, suraya, mozek, niman ngan huda pegi IPAC kat UIAM... what is IPAC?... well i had no idea at first what IPAC stands for... yang aku tau kak arina perform gamelan kat event tu and ade Ramli Sarip...

ini la beliau... pakcik Ramli Sarip...

IPAC stands for Islamic Performing Arts Concert... aku baru tahu ni sebenarnye event tahunan kat UIA (ish3... ape nak jadi ngan budak2 UIA skrg.. hal2 universiti langsung tak diambil tahu).... when i entered CAC... I was shocked... aku tak sangka ramai gile yang datang sampai penuh CAC... sebab cuti mauludurasul kan and ramai yang balik kampung... but CAC was full... the last time i came across CAC this full was in my taaruf week (macam minggu orientasi ar lebeh kurang) masa mula2 masuk UIA... Tapi back then kite sume kene pakse duduk CAC... kene pakse dengar ceramah sume...

sebab penuh sangat CAC... kitorang tak dapat tempat duduk... so terpakse berdiri kat atas and berdiri paling belakang... these humans look like tiny ants with clothes from up here...

i love this picture! aku tangkap pakai phone aku... gambar ini menunjukan aku tengah sedaya upaya stalk kak arina perform... hehe~

here's a 10 minute video (ceh3.. siap bagitahu berape minit lagi tu) of the event yang aku sempat rakam... aku agak bangga dan terharu ngan pencapaian baby aku... yang mampu zoom jauh gile... sampai bleh nampak kak arina perform gamelan...(yela.. video cam aku tak secanggih video cam niman~ *jeles*)... this video is specially dedicated to her... sebab kak arina yang perform... and cause she's the only one i know performing in this event...



i think IPAC turned out to be pretty cool... aku seronok tengok performance2 malam tu... sume performance sangat best... budak2 UIA sangat berbakat... i hope next year... aku dapat pegi lagi... and that time aku rasa mesti lagi best... sebab aku dah tau dan kenal ape itu IPAC...


kak arina and her gamelan friends.. lepas dah selesai perform untuk gig~

3 comments:

  1. fuiyoo suarakuu hahahah anyway ramli sarip kick ass!! and kak arina focus giler kat gamelan tuh tp sempat2 gak mesej2 lambai2 haha..bgus2 versatile..

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaaa! *speechless*

    hahaha! kan aku dh kata niman..ko ptut jadi host..hahahha!

    kd..tengs sgt2 for the vid! and thx for this entry! tengs for coming and support me! rasa smangat sgt bila tahu korang dan kwn2 yang lain datang..tp sedey x dpt jupe last2 bergbr dgn korg..uhuks!

    ape pun, tengs again!!! huuu...smp da tatawu nk ckp pe..huhu!

    ReplyDelete
  3. ramli sarip suara dier mmg rock abis ar... tp dier perform kejap je... stu lagu je... aku ade gak nmpk kak arina mesej2 time perform~ hehehe~

    ur welcome kak arina... hehehe~ kitorg pon enjoy tgk performance tu... and kalo nak vid yg lawa kualitinye.. amik kt kd ek... hehe~

    ReplyDelete