Saturday, February 27, 2010

nirmy juhackson and the lightning thieves

HAPPY BIRTHDAY NIMAN!!!


untuk birthday niman... we decided to celebrate it by going to KLCC... asalnye untuk tengok My Name Is Khan tapi tak jadi instead kitorang tengok Percy Jackson and the Lightning Thief... Pagi tu niman ngan mozek amik aku and then kitorang pegi amik suraya kat umah dier….Dalam kereta.. (kereta mozek yang baru) aku cube nak paham ape tulisan kat sweater mozek



sampai je kat KLCC, kitorang terus pegi kinokuniya sebab janji ngan kak arina nak jumpe kat situ... kak arina dah siap belikan tiket dah untuk kitorang.... and mule la sesi berkenalan antara suraya ngan kak arina yang baru pertama kali berjumpe....



sebelom tengok movie... kitorang gi makan lunch dulu kat food court... aku macam biase kalo kat food court KLCC mesti aku cari spegeti... we had some very interesting and funny conversation masa lunch.... macam2 cerita keluar....



we all just love foooodddd~

niman the birthday boy~

kak arina menghayati nasi goreng~

mozek macam nak makan garpu tu skali~
aku sangat suke milano nye spegheti!!!


takpe ni birthday dier... biar dier rasa perasaan ade handbeg... (suraya nye)


lepas makan kitorang jalan2 jap... pastu gerak gi tgv klcc and jumpe syed kat sana... syed datang lewat skit sebab ade keje skit sebelom tu...

diorang ni try je... tak beli pon.... tapi aku suke gile pic ni... sebab nampak cool~!

jangan riso... ni bukan hantu... ni syed ni... tak reti duk diam bila aku nak amik gambar... huh!




lepas abis tengok movie... kitorang sume gi surau solat... and lepas tu... suraya belanja birthday boy makan ice cream... niman happy gile dapat makan ice cream... and then kak arina belanja kitorang sume makan pretzel... first time aku makan pretzel... time kak arina tengah orderkan pretzel.. suraya senyap2 letak tisu (yang terpakai) kat hood sweater mozek.... gejala ini dikantoikan oleh syed...



we then decided nak lepak2 duduk2 je kat food court... and kitorang main UNO yang kak arina beli... dah lama gile aku tak main UNO... tengah syok2 borak2... boleh plak ade sorang laki ni datang tegur aku.... dier halang aku merakam.... aku tak tekejut pon... ni kali ketiga aku kene tegur kat KLCC... first time aku cuak... second time aku macam bangga skit (hahaha)... third time aku dah tak rasa ape2 dah... but to make sure that my baby tak meringkuk dalam penjara... aku tak merakam dah lepas tu...


UNO !!!!

nak main UNO ni senang je... jap ek... nak baca manual dier jap...

niman dah tak larat~

syed: "ko menang sebab ada jenglot tolong ko... mana aci..."


dinner time~!

syed: " bila nak prank aku ni?"
mozek: " aku dah bersara laaa..."

ceh... malu.. malu.. tunduk tunduk... malu.. malu...


kitorang dinner kat burger king.... and sebelom balik... kak arina ade sediakan hadiah untuk niman... and macam biase aku termiss rakam... so aku suruh diorang belakon balik scene pemberian hadiah... and macam biase... bile belakon balik mesti tak jadi nye... kitorang balik bangi.... and mozek hantar suraya balik umah dulu... sebab suraya dah kene balik... aku, niman, mozek, syed ngan syaf pegi minum2 kat BBB lepas tu... kat situ kitorang jumpe ngan zoey aka belacan... and we were all excited to see ape hadiah yang kak arina dah bagi kat niman.... so niman pon bukak la hadiah tu...


happy birthday niman... lepas ni takleh takut2 ngan hantu dah ek... hahaha... here's a video dedicated to niman... khas sempena hari jadi dier... niman is a die hard fan of michael buble....

the concert

on the 26th of february 2010... aku, suraya, mozek, niman ngan huda pegi IPAC kat UIAM... what is IPAC?... well i had no idea at first what IPAC stands for... yang aku tau kak arina perform gamelan kat event tu and ade Ramli Sarip...

ini la beliau... pakcik Ramli Sarip...

IPAC stands for Islamic Performing Arts Concert... aku baru tahu ni sebenarnye event tahunan kat UIA (ish3... ape nak jadi ngan budak2 UIA skrg.. hal2 universiti langsung tak diambil tahu).... when i entered CAC... I was shocked... aku tak sangka ramai gile yang datang sampai penuh CAC... sebab cuti mauludurasul kan and ramai yang balik kampung... but CAC was full... the last time i came across CAC this full was in my taaruf week (macam minggu orientasi ar lebeh kurang) masa mula2 masuk UIA... Tapi back then kite sume kene pakse duduk CAC... kene pakse dengar ceramah sume...

sebab penuh sangat CAC... kitorang tak dapat tempat duduk... so terpakse berdiri kat atas and berdiri paling belakang... these humans look like tiny ants with clothes from up here...

i love this picture! aku tangkap pakai phone aku... gambar ini menunjukan aku tengah sedaya upaya stalk kak arina perform... hehe~

here's a 10 minute video (ceh3.. siap bagitahu berape minit lagi tu) of the event yang aku sempat rakam... aku agak bangga dan terharu ngan pencapaian baby aku... yang mampu zoom jauh gile... sampai bleh nampak kak arina perform gamelan...(yela.. video cam aku tak secanggih video cam niman~ *jeles*)... this video is specially dedicated to her... sebab kak arina yang perform... and cause she's the only one i know performing in this event...



i think IPAC turned out to be pretty cool... aku seronok tengok performance2 malam tu... sume performance sangat best... budak2 UIA sangat berbakat... i hope next year... aku dapat pegi lagi... and that time aku rasa mesti lagi best... sebab aku dah tau dan kenal ape itu IPAC...


kak arina and her gamelan friends.. lepas dah selesai perform untuk gig~

Saturday, February 20, 2010

my baby

i think i have finally found the right song... wait... the best song to describe my feelings towards my baby... call me crazy... tapi aku dengan baby aku dah melalui macam-macam perkara seronok dan sedeh bersama-sama... and once in a while i'd like to show how much i love my baby....

"And I was like
Baby, baby, baby ooohh
My baby, baby, baby noo
My baby, baby, baby ooohh
I thought you'd always be mine mine"





what? sesuai ape lagu ni... banyak persamaan ngan baby aku.. (dan bukan sebab dier ulang baby baby banyak kali)... all i know is that i will always remember my baby and love my baby untuk selama lamanye....


Monday, February 15, 2010

valentine's day

aku sampai umah dalam pukul 6 petang... and malam tu... plan nak gi mines tak jadi... selalu jadi camni... asyik tukar2 plan... tapi aku tak kisah.. yang penting aku nak keluar...

kaydee: " mak.. malam karang nak kuar tengok wayang ngan kawan2 ijah ek.. boleh tak?"
mak: "tapi ijah baru je balik... duduk umah lah... rehat betol2... "

aku cume diam.. kalo mak aku tak bagi keluar.. aku akan ikot je cakap dier.. betol gak cakap mak aku.. aku baru je balik.. so baik duduk umah je... tapi aku pandang je mak aku.. hoping she would change her mind..

mak: " yela pegi laa.. and jangan balik lewat... kalo diorang nak pegi makan2 ke lepas tengok wayang ijah tak payah ikot... balik terus..."

aku senyum kat mak aku...

kaydee:" okay mak.."
mak: "suraya dengan shafizah pon sama... tak usah ikot laki2 gi makan2... korang tu anak dara.. tak elok orang tengok kuar after 12 mlm.."
kaydee: "okay mak"
mak: " pakai baju elok-elok skit.. jangan ketat-ketat.."
kaydee: " okay mak"..

aku tersenyum and gelak dalam hati.. macam la aku ade baju ketat-ketat...

mak: " jaga batasan pergaulan awak khadijah... ingat awak tu siapa... awak tu perempuan... awak tu anak mak... anak abah..."
kaydee: "okay.... janji! hehe~"

aku selalu jadi debar2 setiap kali mak aku sebut nama penuh aku... tu maksudnye dier betol2 serius... tapi apa-apa pon... it felt good that my mom trusted me...


please tell me its not weird watching a love movie on the night before valentine's day with a group of friends... sebab mula2 aku rasa agak pelik gak... you usually watch this kind of movies with your couple... and when you go out with a bunch of friends you usually watch movies like transformers or drag me to hell or bad movies so that you can laugh together at how awful the movie was afterwards... tapi aku pikir-pikir balik... sebelom ni aku penah pakse diorang tengok newmoon ngan aku... and after that diorang dah tengok cite love happens (aku takde time ni.. aku kat uia)... so i guess its not really that weird.... but only if i stop thinking about it...

valentine's day movie is quite good... i loved the movie... aku memang suka gile cite2 yang ade ramai watak and watak diorang berkait... cara diorang dikaitkan and their connection and relationship with each other is something i think is really interesting and kreatif gile cara diorang kaitkan watak2 tu... some connection of the characters aku tak dapat nak agak pon...




Sunday, February 14, 2010

the 4am photoshoot

its 4 am... and the submissions were just around the corner.... but none of us... had any mood to even try to finish or continue with our work... so i opened my laptop's web cam... one thing led to another then this happened... i'd like to call it the 4 am photoshoot...

introducing... kaydee, inas, shazu and hamdi


tumbukan lembut dan sopan santun

shazu joget... seronok sebab dapat pakai selendang

hamdi mengingatkan shazu untuk kembali ke dunia realiti...

tapi hamdi pon terikot gak... dier pon pakai selendang lepas tu...

mereka sudah selese dengan selendang nampaknye...


couple photoshoot

aku pun meragui... apakah hubungan sebenar shazu dan hamdi....



inas naik kuda

potrait roomate.. mereka ambil gambar sebagai kenangan setelah mengetahui mereka sebilik




mari bermain dengan percubaan membuat pelbagai jenis expresi muke...


well...

kalo pagad tengok mesti dier cakap ini muka vavi

dendam

teruja

tido

tak dapat terima kenyataan

aku kurang pasti ni gaya dan expressi ape..

gaya khai tangkap gambar

gaya maw tangkap gambar..

peace cute bak kata bunta

dah penat nampaknye...

oh tidak... kembali jadi vavi...

eh? bukan gambar ni dah ade ke kat atas tadi?

see the lips~...

kami pemalu

salam bollywood

pabila diri anda berbau...


jom tengok sape artis jemputan untuk photoshoot ni...

pijat

khai

huda

the photoshoot ended at 5 am... so what happened after the photoshoot? kitorang balik bilik dengan muke ceria walopon keje tak siap...