Friday, January 15, 2010

the punishment


"y-y-yeah, y-y-yeah, y-y-yeah, y-y-yeah.... t-t-totally dude ... party like a rock ... party like a rockstar.... party like a rock... party like a rockstar.... party like a rock... party like a rockstar... party like a rockstar... t-t-totally dude~~~~~ "

friday... dan aku masih baring atas katil lagi tapi aku dengar alarm hp aku bunyi... lagu shop boyz - party like a rock star... my body remained static but my right hand was trying its best to find my phone... bile dah berjaya jumpe... ak terus main tekan mana-mana butang kat phone aku... yang penting phone aku diam... ade ar dua tiga kali hp ak bunyi lagi tp aku wat bodo je... aku tak sedar ape jadi lepas tu... tapi tak silap aku... aku tido balik... bestnye tido....

"Baby are you down down down down down... Downnnnnnn.... downnnnnnn.... Even if the sky is falling down... Downnnnn.... downnnnn~~~~~~~~"

alaaaarghhh.. ada orang call la plak... i started doing the same thing i did before... but by the time aku dah dapat capai handphone aku... phone aku berhenti bunyi... aku jadi lega and sambung tido... tapi phone aku bunyi lagi.... akhirnya aku angkat gak phone aku....

kak arina: "kaydee~ dah bangun dah?? nak gi studio pukul bape ni?"
kaydee: "ah?... dah.. dah... bangun...."
kak arina:" kaydee... nak gi studio pukul bape ni?"
kaydee: "ah?... jap.. lagi..."
kak arina: "kaydee baru bangun ke?... akak gi studio dulu la ek... akak nak gi print... bangun tau~ gi mandi tau~"
kaydee: " ah?... k.. k bye...."

dah nak pukul 10 pagi rupanya... studio pukul 9 pagi... tapi aku masih statik baring... tak gerak-gerak pon... and aku tido balik... dalam pkol 10.30 baru ar aku rasa macam betol2 nak bangun... tibe2 handphone aku bunyi...

lagu intro cite kanak-kanak rugrats... (aku nak type macam aku wat untuk alarm ngan ringtone aku kat atas... tapi agak mustahil la aku dapat melakukan nye.. nanti aku sorang je yang paham)

one new message:
Shazu AAD:" ko katne? pkul 11 ni ada input lecture untuk id ke?"

EH!! ha'ah la... ade input lecture arini... pelahan2 aku reply...
"baru nak mandi... kali ni btol2... haha"

by the time aku dah tekan send... baru aku sedar... mesti shazu tak paham ape aku hantar... dah la aku tak menjawap soalan... aku cek phone aku.. ade dua mesej dari kak arina (tu pon mesej pkol 9 lebeh)... patot ar dier kol... aku campak phone aku atas katil... and gerak gi toilet...

segarnye lepas mandi~ apsal senyap je bilik aku ni? oh yeah... sume dah gi kelas... patot ar senyap... aku mula bukak almari aku... aku termenung jap cari baju kurung... and capai selendang hitam aku... pelahan2 aku seterika... and my phone started ringing again...

"Baby are you down down down down down... Downnnnnnn.... downnnnnnn.... Even if the sky is falling down... Downnnnn.... downnnnn~~~~~~~~"

hilman: "kaydee? dah bangun?"
kaydee: "dah.. dah bangun dah... "
hilman: " kd nak gi studio bile?"
kaydee: " nak gi la ni... tengah pakai tudung.."
hilman: " hah.. cepat skit... input lecture dah nak start dah ni..."
kaydee: "okay... kat ne?"
hilman: "kat LT3.."
kaydee: "k bye2"

aku terus gerak gi KAED... sampai je KAED... aku gi studio dulu letak beg aku dan cume bawak buku nota and pen aku je ke LT3...(dengan harapan bile masuk LT3 nanti... takde ar nampak macam aku baru sampai KAED... mungkin orang boleh anggap aku ade urusan penting sebab tu lambat)...

aku kuar je studio... aku jadi happy gile bile nampak shazu ngan nasir baru sampai... yeah~ ade geng lambat... aku tunggu diorang letak beg diorang kat dalam studio (mungkin diorang pon pikir benda yang sama aku pikir)... pastu kitorang gerak sama2 gi LT3...

aku ingatkan bleh sambung tido masa input lecture... tapi takleh... aku terduduk kat depan... kitorg bertiga kene gak ar soal siasat mule2... macam mana bleh lewat sume... madam cakap sebagai denda dier nak kitorang lakonkan balik macam mana kitorang bleh lewat... i thought she was only kidding... but i was wrong...

here's the video of my punishment for being late... kak raihan sempat rakam gune phone dier...

aku dah segan gila time ni... tapi aku ikot je cakap madam... and all i could remember was laughter and some talking and more laughter... lepas aku habis berlakon... giliran nasir ngan shazu plak...

aku memang gelak gile2 part diorang naik motor tu... kesian diorang kene naik motor imaginasi... haha~
dengan ini... aku berjanji... tidak akan datang studio (class2 lain aku kurang pasti) lambat lagi...

2 comments:

  1. hahahahahha!! good punishment what! uve got experience which i never had a chance to experience it..cool!

    ReplyDelete
  2. mula2 macam segan ar gak nak ikot arahan madam tu... tapi lama2 layan je laa.. janji cpt hbis lakonan... hahahaha~

    ReplyDelete