Tuesday, January 26, 2010

the karipap search

aku cuti seminggu!!! tapi banyak gile keje!!!

when mozek and niman invited me to be their guest camera girl for mentol pecah (youtube channel diorang)... i was extremely excited... aku dah lama tak rakam2... last rakam2 non-stop masa heritage trip: Explore North 2009... tambah2 lagi aku tengah cuti seminggu.. walopon banyak keje... i think i can manage going out once in a while...

aku bangun awal (teruja nye pasal)... dalam pkul 8 pagi aku tunggu kat ruang tamu sambil baca news paper...

8.30pg.... mana diorang ni? aku campak surat khabar kat sofa... i know my mom would not be happy i did that tapi aku biarkan je... jap lagi mesti mail baca nye... pastu nanti mesti abah aku plak baca and who knows where the next location of that news paper would be... aku bangun nak naik bilik aku... tapi tak sampai beberape langkah aku patah balik betulkan newspaper and letak elok2 atas meja...

argh! diorang ni confirm tak bangun lagi... semalam niman tido awal (yeke niman?)... tapi bile aku offline semalam mozek still online (ko tak reti tido ke mozek?)... aku bukak laptop aku... check FB... kelakar tengok status sume orang... tapi aku tak rajin wat status... takde idea... tengah aku khusyuk baca comment2 kat FB tibe2 handphone aku bunyi...

one new message: Mozek

mozek: "are you awake?"
aku perhatikan masa mesej tu masuk... dah pukul 9.30pg dah ke?... aku mule type untuk reply..
kaydee: "am i awake?... aku tggu korang dari kol 8 lg.. huhu..."
aku takde la bengang tapi saje nak biar dier rasa bersalah...
mozek: "biar betul.. dah makan ke?..."
hah.. tau pon cuak... hehe..
kaydee: "blum.. korang ni... cakap kene bangun awal..."

dier tak reply plak mesej aku... tapi dalam pkul 10 pagi... niman kol aku...

niman: "eh.. aku kat depan umah ko"
kaydee: "okay2"

aku terus capai baby aku... and turun tangga.. mak aku kat ruang tamu tengah sapu sampah... thank god aku tak sepahkan surat khabar tadi...

kaydee: " mak... ijah kuar jap ek..."
mak:" pegi mana?... ngan sape?... buat ape...?"
kaydee: " kawasan bangi je... ngan nirman and muzakir... err... cari karipap..."
mak: "karipap???.. yelaa... jangan balik lambat... karipap dekat kawasan ukm tu sedap ijah... beli la kat situ... "

aku masuk kereta niman... and kitorang gerak nak amik mozek kat umah dier kat seksyen 15...

video

kalo nak beli and buat pencarian karipap dalam waktu sekarang rasanya agak mustahil... sebab dah lewat... so kitorang pon kuar gi breakfast je kat cendol bangi... aku baru tahu cendol bangi ade dalam google map... aku tak sangka popular gak tmpt ni walopon dier cume gerai lori tepi jalan je...

video

aku dah ada impian baru sekarang... aku nak jadi pengacau handal... so time niman tengah bayar mee rojak kitorang... aku try kaco mozek... aku kurang pasti jadi ke tak aku kaco dier...

video

niman hantar aku balik rumah lepas tu... mozek plak lepak umah niman... they probably want to discuss or rakam2 untuk video diorang kat umah niman... aku sebenarnye kurang pasti kisah yang diorang nak wat ni... all i know is that it has to do with karipap... lots and lots of karipap...

petang tu dalam pukul 4 camtu laa... niman kol aku nak ajak kuar balik... kalo tak leh nak cari pagi2 karipap... kitorang kene cari petang2 plak...

video

aku tak paham apa yang diorang plan sebenarnye... tapi aku ikot je... kitorang ronda2 kawasan bangi and sampai je kat mana gerai tepi jalan yang jual kuih kitorang pasti akan stop... niman ngan mozek selang seli beli karipap... aku tak dibenarkan rakam pakai baby aku... aku just bleh rakam pakai video camera niman je...


its a good thing aku jenis yang tak segan when it comes to merakam2 ni... sebab aku sepatotnye dah segan dah sebab sume penjual karipap kat bangi yg kitorang stop by dah pandang pelik dah.. aku tibe2 terbayang diorang ingat kitorang nak serbu bisnes diorang...
kitorang singgah agak banyak tempat jual karipap... tapi yang ada karipap cume 5 gerai je.. mozek ngan niman dah kelaparan dah... aku kagum diorang sanggup berlapar tak makan lunch untuk shooting... but i still wonder how they gonna finish all that karipap...


i can't wait to see the final video yang niman dah siap edit nanti~!

2 comments:

  1. waaaa.....bestnye trip santai pagi2...uhuks~ jelesnye...wuuu!

    ReplyDelete
  2. pagi tu gi breakfast je kak arina...

    yg ronda2 btol2 tu bru petang.. hehehe

    nak jeles ape nye? kitorg muke ngantok pg tu...

    kd plak ptg tu bru bgun tido.. hahaha~

    ReplyDelete