Friday, January 29, 2010

the birthday bullies

HAPPY BIRTHDAY KAYDEE!!!!



i can't believe i'm 22... (pause for a while)... i can't believe i'm 22... can i say that again?... like out loud? I CAN'T BELIEVE I'M 22!!!!.... I'M 22 YEARS OLD people!!!!! but deep down i feel like i'm still 16...
so to celebrate my birthday... aku, suraya, epud, niman, syaf and syed went to bangi village view restaurant for dinner... mozek tak dapat datang sebab ada hal...



lepas makan... epud tengok2 kereta suraya yang baru2 ni tereksiden masa dier tengah drive kat roundabout kat dalam kawasan bangi... aku ngan syaf yang tak tahu apa2 pasal kereta hanya memerhatikan sahaja kereta suraya...


selalu sangat jadi camni... sebab kitorang biasenya tak plan... everything macam go with the flow je... so kitorang pon tak tau nak lepak kat mana sementara nak tunggu jam 12 tengah malam... but we then decided to go to taman tasik cempaka... aku pelik gile ngan taman ni... tiang lampu letrik punya ar banyak... tapi takde satu pon yang menjalankan tugas.... aku nak merakam pon agak susah sebab baby aku dah la auto blur... gelap sangat.. so kitorg kene cari tempat yang cerah sikit... when they were discussing on where to go next, i started playing around with syed's handphone... handphone syed mengeluarkan bantuan cahaya untuk aku merakam...


niman terpakse balik umah awal... takpe la atleast dier sempat makan malam skali... kitorang still stay kat taman tasik cempaka tapi kitorang gerak gi tempat yang ade cahaya... yang tiang lampunye menyala... we made a circle and sit... bile bukak kotak kek... aku tak terkejut sangat tengok kek tu dah senget kedudukan dier.... yela.. kotak kek dah dibawa merata2... kejap aku yang tolong bawak... kejap suraya... kadang2 syaf yang bawak... epud pon bawak gak... syed aku kurang pasti... aku tak ingat dier pegang ke tak kotak tu...


on your birthday... people sing happy birthday to you... but on my birthday... i was forced to sing my own birthday song... to myself... by myself... tapi bukan takat tu je... kene siap dengan gaya... (korang tunggu ar bday korg... aku nak wat kat korang gak.. tak kira...)



why can't i have a normal birthday party?.. instead... aku kene buli... macam2 soalan yang aku kene jawap... here's my interview with the birthday bullies...


Apakah kata2 hati ko? apakah harapan ko dah jadi 22 tahun ni? Harapan kepada kawan2? Boyfriend bila nak ada ni? Apa ciri2 boyfriend yang ko nak?

Sebab ape putuskan hubungan dengan suraya dekat facebook? talak berape?boleh rujuk balik tak? Ade edah tak? ape perancangan masa depan? ade tak bende yg korg nak kaydee buat mlm ni? Sebenarnye siape yg ko suke?


Nama? Laki ke pompuan? Suami org ke bini org? dekat di hati atau jauh di hati? mcm mana bleh suka dier? mcm mana bleh tergerak hati nak suke dier? suka sekadar suka2 ke atau suke yang serius? dier main gym ke laki tu? apakah tindakan ko selanjutnye bile ko suke dier?




Ko pandai masak? ape yang ko pandai masak? sedap? kenape tak reti buat air? ko teringin tak nak make over sesuatu pasal diri ko? bile nak kurus? kaydee bile nak berubah jadi betol2 lawak?



aku ingat dah abis dah... rupe2nye ade lagi... aku kene cite pasal perwatakan mereka... and jawap sume soalan yang mereka ajukan pasal diri mereka... this is toughest part... because you have think before you answer.... dan dalam masa yang sama kene jawap betol2... jawapan kene betol.. takleh tipu2... time ni niman sampai... join skali sesi soal siasat... aku suke video ni... sebab part last skali masa ak tengah cerita pasal syaf... aku dapat kenekan balik epud yang malam tu memang seronok gile bertubi2 kenekan aku...



sesi terakhir soal siasat... and finally we can eat cake yang suraya belikan... (thanks suraya)...

kenape kd suke dengar masalah orang? kenape ko suke bagi tanggapan negative kat aku?



yeah! it's cake time!... tapi part makan cake takde sape rakam... dah la takde pinggan... sudu and garpu sume... kitorang makan beralaskan tisu yang syaf berjaya kumpulkan dari bangi village view restaurant... the cake was huge... and tak habis... so aku pon bawak balik cake tu...

sesi fotografi

suraya... my best friend since form one... pembuli tetap aku... aku tak dapat nak bayangkan kalo suraya takde dalam hidup aku... we've never been far away from each other...


epud.. laki yang paling rajin buli aku... kawan paling sengal aku penah kenal... and also my best buddy~


syed... consultant pemakanan, supplement dan nutrisi aku but i also like to think of him as my body guard...sesape nak kenal ngan abang2 gym bleh jumpe dier...


syaf... i've known her for like forever... syaf dari skola lagi aku selalu lepak ngan dier... dier lepak umah aku.. aku lepak umah dier... she's always there for me... aku sayang gile syaf!


niman... anak cikgu rosni..(hahaha... sori i can't help it.. mesti nak tersebut gak)... he's the one i feel safe to talk about anything... anytime...


i know this may sounds cheesy but i just had to type it in...
i love you guys... thanks for everything and friends forever...

Thursday, January 28, 2010

busted!

aku mahu turun bawah kejap... mak aku suruh basuh pinggan... tapi kali ni... aku tak terus turun tangga... aku perhatikan fatimah dan nur fatimah... masing2 tengah sibuk menulis dalam buku sekolah mereka... hmmm... aku turun tangga tapi tak sepenuhnya... aku tunggu dan duduk kat tangga dalam dua minute... tiba2 aku dengar bunyi... bunyi pergerakan manusia... aku tunggu sekejap... pastu pelahan2 aku jalan ke arah mereka...

mereka masih tidak sedar... mungkin tengah mencari di mana YM aku... (hahaha.. aku dah tutup...)


masih mencari nampaknya... jangan harap lah nak jumpe.. aku dah tutup... hehehe~


eh? kehadiranku disedari...



u guys are busted! tau pon tekejut!...


apa gelak2? ingat akak wat lawak ke?



expressi mereka ketika mendengar bebelan dari aku... nampak gayanye macam taknak gerak dari laptop aku..



laaaa... ni ke keje korang? tak dapat kaco YM aku... korang bukak online game main kaler2... huh! bajet cute~



dah insaf? alhamdullillah~