Monday, November 30, 2009

vampires on ice

aku masih tengah cuti dan bagi mengisi cuti aku yang sekali lagi aku nak tekankan sangatlah pendek... last sunday, i went ice skating with suraya, niman, syaf, aishah amin, syef, epud and zoey a.k.a belacan... and then after that we went to the movies and watched new moon (yeah!!!!!! i'm yeahing and shouting as loud as i can)... kali ni aku tak rakam sangat... sebab aku main ice skating... niman yang banyak rakam...

plan asal nak kumpul pukol 10 pagi and terus bertolak pegi sunway pyramid... tapi kitorang pegi lambat sikit sebab tunggu syef mandi... zoey a friend of the boys sebenarnye jiran syef je... and he joined us as well... aku dah banyak kali dengar epud cite pasal belacan2... aku ingat dier teringin nak makan belacan... rupenye2 dier panggil zoey ni belacan... aku tak kenal zoey ni... but he turns out to be okay... memang boleh masuk ar...


sampai je kat sunway pyramid and selepas beberapa kali gagal dapat parking tapi akhirnye dapat gak, kitorang terus pegi beli tiket wayang... and then pegi lunch kat burger king...

habis lunch kitorang terus gerak pegi ice rink... aku dah debar2 dah time ni... last time i went ice skating, i didn't really skate much... aku banyak tepek kat dinding je... and aku jatuh once.. tapi jatuh skali dah cukup nak buat kaki aku mengigil...

niman ngan syef tak masuk main skali... syaf yang mula2 tak nak berjaya dipujuk oleh aku ngan aishah... as i was about to get in the ice rink and join the others... suraya plak ade problem ngan skate dier... longgar sangat.. so aku tunggu suraya tukar skate lain... by the time aku ngan suraya nak masuk main.. sume orang kene kuar dari ice rink sebab mesin besar tukang cuci ais tu nak buat keje.. (aku tak tau nama dier ape)... so time tengah tunggu nak masuk balik... aku tangkap2 gambar pakai phone aku...

lama jugak la mesin beroda tu melakukan tugas... bila dah boleh masuk dalam ice rink tu... aku terus lupa kejap perasaan cemas tu... somehow kali ni rasa lebeh stabil la... maybe sebab dah second time kot... tapi aku tetap melekat kat dinding... demi keselamatan... tapi belacan tibe2 ajak bergambar ramai2 kat tengah... aku ngan syaf pon beranikan la diri... nak tangkap gambar punye pasal... ni gambar yang niman amik dari luar rink...


lepas tak puas main ice skating... kitorang pegi tengok wayang plak... tengok cite sekuel twilight new moon... bawah ni gambar poster movie ni yang aku amik kat internet....
aku... agak kecewa dengan new moon... the only best part of the movie was when dakota fanning's scene came up... salah aku jugak... i can get extremely excited about certain things sometimes... and when it didn't turn out the way i expected it to be... i get disappointed...

sepanjang movie ni aku perasan the guys sume dah ngantok... sume dah bosan layan cite newmoon yang agak lambat ni... diorang siap main baling2 popcorn lagi.. and i think one or two of them fell a sleep...

lepas movie ni abis... aku toleh tepi... suraya muke agak tak puas hati ngan ending dier... syaf ngan aishah macam muke biase.. tapi aku tau diorang bosan tengok cite ni... pastu aku toleh belakang... epud, belacan, niman ngan syef pandang aku ngan pandangan kosong... kesian diorang terpakse tengok cite ni sebab aku nak sangat tengok... hehehee.. sori ar korang... but let's look at the bright side... atleast bleh jadikan ni pengalaman korang tengak movie tak best~

identity card


sekarang aku tengah semester break (tapi cuti sangat sekejap.. UIA kedekut cuti betol)... tapi yang aku nak paparkan sekarang ni bukan yang berlaku baru2 ni.. tapi agak lama dah... masa aku balik bangi kejap aritu, aku sempat kuar lepak2 ngan suraya, syaf, niman, mozek ngan epud... kitorg lepak2 ngan borak2 kat mcd...pastu gi jalan2 kat downtown...

sambil borak2... entah camana kitorang bleh terborak pasal ic masing2... then all of a sudden kitorang macam tukar2 tengok ic masing2... and then i started taking pictures... we were all so different.. kecuali aku ar.. sebab aku nye ic hilang tahun lepas... dompet kene curi... (ye.. sangat sedeh)... so aku nye gambar nampak macam latest ar... tak nampak banyak beza... tapi yang lain... memang nampak lain ar... sila rujuk ke gambar di bawah...

gambar kurang jelas sebab aku tangkap pakai phone aku... i think it's kinda cool that we all look like prisoners or convicts... yang selalu kuar kat surat khabar tu... tak pon macam mangsa2 kejadian...

kotak pertama: suraya
kotak kedua: niman
kotak ketiga: syaf
kotak keempat: epud
kotak kelima: kaydee
kotak keenam: mozek

it always amuses me how most of our ic pictures (bukan kitorang je.. sume orang kat dunia macam tu) nampak macam kita kene paksa buat ic.... sume muka tak rela la... muka ngantok laa... muke demam la.. muka tak rela sebab ngantok and demam la... ni nasib baek ic asal aku dah takde... kalo tak... erm.. let's just say aku memang tak kan wat entry pasal ic...

lihat lah kitorang sekarang macam mana... ceria... riang... senyum je... sangat kontra ngan gambar di atas... nampak sangat sume orang tak suka pakcik/makcik/kakak/abang yang tangkapkan gambar masa tengah buat ic... kecuali niman... he looks happy in his ic picture...

dulu masa buat ic, mak aku selalu pesan... "ijah senyum... sampai ke tua ijah guna ic ni... " sadly i didn't listened to her... great.. dalam banyak2 perkara aku bleh tak dengar cakap mak aku... time buat ic la yang aku tak nak dengar cakap....

Monday, November 9, 2009

the rush



Dah lama aku tak balik bangi... aku rindu mak aku.. aku rindu kawan-kawan aku... but the most important thing that i miss is... my bedroom!

aku rushing balik mahalah lepas kelas terakhir class calligraphy (habis jugak kelas ni akhirnye)... ak xnak biar suraya tunggu lama2... kluar je studio aku dpt phone call dari suraya..


suraya
: "kaydee.. kite kat umah..."

kaydee: "awak kat umah?!!!?.. habis tu kite ni camne?"
suraya
: "eh?.. awak ikot kite balik ek? bukan mail datang amik ke?"
kaydee: " ape ni? sape aritu beriya2 ajak balik skali? yang awak balik dulu kenapa? kite nak balik ngan sape ni?"
suraya
: "wahahahahahhahahahaaargh~"

bongok! i should have known what she was up to... tak habis2 nak buli aku..


sampai je mahalah aku cepat2 mandi.. sumbat je baju2 yang ak rasa aku akan pakai kalo balik umah... my roomate ain was too busy studying for her exams to even take any notice of me storming around our room searching for stuff pastu sumbat masuk beg... aku mule terasa penat.. tapi takut plak kalo suraya dah sampai... tibe2 handphone aku bunyik...


suraya
: " eh.. diorg kata tak jadi jumpe malam ni.. syaf kuar ngan famili dier.. kite balik kol 10 malam ek.. penat ar.."

aku hanya mampu cakap: "okay"


aku baring atas katil.. jam baru pukul 8.30mlm... hmm.. sempat tido ni.. i was not actually finished packing yet... tapi nak riso ape... banyak masa lagi... and i fell asleep.. ak terjaga pkul 9 mlm... ade mesej dari suraya.. "otw"

huh??? alaaa... dah on the way dah ke? kata pkol 10... and i started rushing again... storming around the room... and another message masuk.. "dah kat bawah"... oh tidak~

ak cepat2 turun tangga... dah sampai tingkat dua baru ak sedar aku tertinggal handphone.. aku naik balik tingkat 3... masuk balik bilik aku, amik handphone aku and cakap bye2 buat kali kedua kat rumet2 aku...
when i finally arrived at suraya's car, aku sedar aku terlupe charger handphone aku... try and guess what i did next... aku bergegas naik tangga... ckp hai kat rumet2 aku... (diorg tak tekejut pon aku ade lagi).. aku amik charger and ckp bye2 skali lagi kat rumet2 aku... and aku turun tangga.. tapi handphone aku berbunyi skali lagi...

mail
: " akak! mail on the way nak amik akak ni... hah! dah sampai uia dah"

kaydee
: "huh? ape? kan akak dah cakap akak balik ngan kak suraya"
mail: "abis tu mail dah sampai dah ni... cepat ar.. nak balik ke tak nak?"
kaydee
: "eh.. akak balik ngan kak suraya ar.. mak tak bagitau mail ke?"

mail
: "bagitau.. sebab tu mail kat umah... wahahhahahahaargh"


i can't believe this... dua kali aku kene dalam satu malam! aku sampai je kereta.. suraya dah pelik tengok muke aku dah lain... so aku pon cite ar...


suraya
: "wahahahahahhahaaaargh..."