Saturday, June 27, 2009

revenge of the fallen

transformers 2 ni memang aku tertunggu2 nak tengok... dulu masa transformers yang first aku gi tengok dengan suraya, dalee, aiza and fatin... kitorang tengok kat midvalley.. hari first keluar... memang best ar.. aku ingat lagi time babak ade aksi je mesti fatin jerit "whoaaaa~" dalam wayang... mata memang tak kelip2 tengok... pastu tibe2 je ade air mata...

syef ngan epud beli tiket pukul 8.30 mlm... lepas maghrib dalam kol 8 camtu suraya amik aku ngan syaf pastu dier amik epud plak... niman ngan mozek dah sampai dah kat alamanda... dalam pejalanan terserempak ngan satu keta... rupe2nye dalam tu ade syed ngan syef.. syef bawak kereta adik dier...
video

transformers 2 pon tak mengecewakan... dari awal sampai abis dier tunjuk aksi je... 2 jam 30 minit straight... aku memang tak sedar masa berlalu.. tapi sebab nak betolkan cara duduk aku... aku stop kejap tengok skrin pastu terpandang hp aku.. dah 2 jam dah berlalu.. optimus prime tak lawan2 lagi ni... bile dier nak lawan ni?... tapi overall memang best ar... tak rugi aku tunggu lama nak tengok cite ni... aku paling suka scene masa sam dalam kelas... yang dier baca satu buku tebal ni dalam beberape saat je.. muke dier time tu kelakar gile.. suka ar bumble bee.. best gile sam dapat kereta camtu..

a week in uiam - part 4

aku tak amik short sem pon aku boleh kene saman... its like i'm a compound magnet or something... aku dengan annur tengah lunch kat bilik... kitorang tapau je.. tibe2 ada orang ketuk pintu... i can't believe it... madam yang sama saman aku sampai 4 kali sebelom ni (sampai result aku kene blok!) muncul with 2 cute minions... dier bawak anak2 dier skali... great~ bagus sangat ar tu tunjuk kat anak2 macam mana nak bagi saman kat orang... madam tu dah kenal dah aku.. siap tanya lagi "dulu awak tingkat 4 kan?"... aku memang malas nak layan... so annur je yang layan madam tu... we both got our names written on her notebook... aku kene sebab tak inform office aku nak stay uia.. annur kene sebab squatting... sebelom dier balik madam tu pandang je aku... what? nak saman ape lagi? aku dah bayar dah sume... sume barang aku dah register dah! what else do you want from me?... "bleh tak awak masuk BRC? saya nak 10 orang ni... " i know that wasn't an invitation.. more like aku memang dah terpaksa... "BRC tu ape?"... turns out BRC is block representative and i can't remember what the C stands for... aku iye kan je.. tapi kalo ade meeting ke ape ke jangan harap aku nak pegi...

dah la.. tak nak ingat dah tragedi disaman... finally it was the last day... masa awal2 aku masuk bilik.. annur suka biar almari dier (almari aku sebenarnye) terbukak... aku pon ternampak 2 tudung yang aku tak penah nampak dier pakai sebelom ni... klakar gile.. satu tu hijau and corak dier macam kulit biawak... lagi satu tu merah pink2 corak bulat2... tudung yang orang indon selalu pakai tu... tapi annur pakai tudung tu untuk gi cafe je.. dier tak kan pakai gi kaed.. aku malas nak turun cafe.. so annur (yang pakai spek) ngan adil (yang pakai tudung annur gak tapi warna pink) tolong belikan untuk aku...
video

mozek ngan shazu nak bincang pasal komik diorang kat library tengah hari tu... so aku pon siap2 nak gi gak.. tibe2 fuzah masuk compartment aku... "nak gi mana kaydee?"... aku cakap aku nak pegi library... turns out she wants to go to the library too... nak pulangkan buku2 (banyak gile) yang dah way over due... aku dah nak masuk 3 tahun dah kat uia ni... aku baru tau ada perkhidmatan ni... tak payah masuk dalam pon nak pulangkan buku... masukan je kat kotak ni.. macam pos surat... kagum ar aku.. advance gile uia ade bende ni... tapi aku rasa aku kagum sebab first time nampak... aku tengok je ngan penuh kekaguman fuzah masukan buku2 tu one by one...
video

mozek ngan shazu tak sampai lagi... so fuzah teman aku tunggu diorang... aku pegi kat bahagian children's waiting area... fuzah plak baca surat khabar kat lobby (is it a lobby? i'm not really sure)... aku jarang pegi library... research aku banyak amik kat internet je... tapi rasanya lepas ni tak leh ar wat camtu dah... kene gak pegi library... tibe2 ak nampak mozek ngan shazu masuk library... aku perasan gak ada lagi 2 orang. eh? afri... lagi sorang tu.. "eh syakir pon ade skali?...' aku dengar fuzah cakap sorang2.. aku tak kenal sangat syakir... yang aku tau dier budak landscape sama ngan fuzah... afri aku kenal sebab dier budak first year aad (skrg dah 2nd year ar) and kitorang wat video sleeping macho sama2 skali ngan kak az and shazu akhir sem 2... diorang tempah discussion room and lepas dah cari buku untuk rujukan... sume mule bukak buku...
video
shazu tunjukan steps sebelom melukis komik... mula2 kuar kan buku rujukan dari komik yang disukai... aku perasan komik kecempremen yang dier penah tunjuk kat aku sebelom ni... mula2 aku ingat dari lukisan tu, kecempremen tu katak... sebab idung dier macam katak dalam apo ke ujang.. ntah ar tak ingat ar... rupenye2 manusia...
video

aku rasa yahoo messenger macam kene blok je kat library.. so aku bukak meebo and chat ngan shaf ... mozek ngan shazu plak sibok ngan keje2 bahagian masing2 dalam wat komik diorang tu... afri plak dari tadi baca buku je...

video

malam tu nak dekat pukul 10 baru bertolak balik bangi... mozek cakap nak balik lepas maghrib rupe2 nye diorang setelkan pasal komik tu dulu... dalam kereta aku tanya kat mozek pengalaman (ni kira pengalaman ke?) seminggu kat uia dier camne...
video

a week in uiam - part 3

aku bangun pagi tu.. annur still tido.. budak ni bukan ada presentation ke?... aku kejutkan annur... she mumbled sumthing about presenting in the afternoon.. so aku biar je dier tido kejap... fuzah was all over the place... kejap masuk toilet.. kejap iron baju... hari ni budak2 yang amik multidip ada final presentation... aku sendiri tak sabar nak tengok diorang present... tapi nak wat ape pegi awal2... pukul 10 pon belom tentu start present lagi... dalam pukul 10 lebeh mozek datang amik aku kat aminah and kitorang gerak gi kaed... kan betol cakap aku... diorang still tengah prepare lagi.. tampal2 presentation board... aku nampak kak az ngan kak husna and terus pegi kat diorang... mozek plak jalan2 sambil tu rakam2...
video

aku ngan mozek pegi kejap jenguk office lantera... dalam tu shazu tengah siapkan video... kalo la aku dalam kedudukan diorang sekarang mesti aku dah cuak, excited, and ngantok gile... all at the same time... tapi memang best ar tengok diorang present...
video

bunta!... aku nampak bunta kelesuan... yela dah tak tido beberapa hari dah... bunta tunjuk kat aku hasil keja dier... aku kagum gak.. ada bakat gak jadi budak interior walopon dier wat model tak ikot scale... tengah dier semangat promote model dier... tibe2 ada orang datang nak amik gambar dier... tapi aku tak sure orang tu nak amik gambar bunta ke gambar model rumah tu...
video

dah selesai sume present... aku saja kaco2 budak2 studio aku and zatil budak studio aku kat matrik.. ak ngan zatil je budak perempuan junior dalam studio kitorang masa kat matrik dulu... entah camne kitorang tercampak masuk studio senior... aku jumpe inas and aqis... lagi ar aku nak kaco... masa second sem inas masuk kelas bahasa jepun... dier dah tau sikit2 ar bahasa asing tu... tapi aku pelik dier asyik ulang ayat yang sama je... tak belaja lagi ayat lain kot... pastu aku nampak mozek ngan shazu duduk sama gaya borak2 ngan pagad...
video

mozek stay kaed ngan shazu... aku plak balik bilik.. annur dah mesej suruh aku balik bilik... annur ni roomate aku masa kat matrik and roomate aku masa aku duduk kat mahalah maryam dulu masa first year... untuk short sem ni annur squating bilik aku.. dah bilik aku kosong and roomate baru aku budak coz engineering tak amik short sem gak.. so aku banyak spend time kat bilik... lepak2 ngan annur...

aku borak kejap je ngan annur... sebab lepas tu dier terus tertido... fuzah kat compartment sebelah dah nyenyak lama dah... so aku amik hardisk annur.. aku cari movie mana best nak tengok... tibe2 aku nampak folder "aliens in america"... hmmm.. tajuk yang agak best... aku layan cite tu sampai episode 5 straight pastu aku tertido...

esoknye aku lepak bilik je... spend time ngan annur and fuzah... adil pon ade gak.. petang plak aku teman kak husna pegi greenwood beli tiket nak balik kelantan.. aku memang tak berhajat pon nak bawak video camera aku... greenwood is the last place i wanna bring my baby... too crowded... masa tengah tunggu bas nak balik uia.. aku dapat mesej dari kak az.. dier ajak aku join bbq lantera malam tu... aku pon okay je laa.. aku pandang kak husna dengan harapan nak dier join skali.. tapi dier tak layan pon pandangan aku...

malam tu dalam pukol 9 aku gerak gi kaed... sampai je aku dah nampak diorang tengah nak masak ayam ngan hotdog... aku sebenarnye time ni agak segan ar... aku rasa segan gile... there's no reason nak rasa segan sebenarnye tapi aku tetap segan... segan ngan budak2 office lantera yang lain.. kalo ngan budak2 aad je macam shazu, sapek, kak az, izzah ngan latip ak tak segan... maybe sebab diorang satu office sume dah rapat kot.. but i was glad mozek macam dah selese ngan diorang.. diorang pon macam dah selese ngan mozek gak.. cepat gile mamat ni mesra ngan diorang.. pandai pulak dier bergaul... well atleast he's making new friends... time bbq sebab aku segan (bape banyak kali aku nak ulang ni?) aku rakam sikit je... mozek ngan shazu main2... diorang ni dah la muka dah nak sama dah.. perangai pon lebeh kurang...
video

i didn't stay long... kak husna mesej aku cakap nak datang bilik aku... so aku pon balik awal... dalam pukul 11 lebeh... yang lain sume lepak sampai pukul 6 pagi... tak silap aku diorang tengok movie sama2 kat office... malam tu aku ngan kak husna borak2.. sambil tu kak husna pinjam charger laptop aku (laptop kitorang sama jenis)... we talked about alot of things... things i can never reveal in this blog.. kalo tak nanti aku bakal jalan sorang2 gi kelas... annur ngan adil plak layan cite harold and kumar? ke harun and kumar? entah la.. ak tak minat sangat cite2 camtu...

the next day.. kalo pagi aku lepak bilik je.. lepak ngan annur, adil ngan fuzah... tapi sume video tu aku xleh tunjuk... too girlish and bukan untuk tontonan umum... masa kat matrik dulu aku suka wat dajal kat annur, ani ngan miza (roommates aku kat matrik).. aku suka rakam and tangkap gambar diorang tengah tido... time tu aku pakai camera digital aku... boleh plak annur balas balik perbuatan aku ngan merakam aku tido... siap buat dialog lagi.. cis! i will have my revenge...

malam plak aku gi kaed... shazu cakap dier ngan mozek nak bincang pasal komik... so aku pon pegi la.. nak tengok diorang bincang.. tak sangka plak ada hamdi... aku memang suka rakam hamdi ngan bunta... ade je stunt diorang... hamdi amik guitar ni pastu dier main2 nyanyi lagu khas untuk shazu... dier main petik je guitar tu tapi aku still suka tengok sebab kelakar... pastu shazu, hamdi ngan mozek nyanyi lagu kluang man sama2...
video

aku tengok sapek aka brander main game.... aku try gak main game tu tapi aku asyik tembak geng sendiri je... tak lama lepas tu pagad masuk office yang masih tak kemas lagi tu... pagad baru balik dari OU... dalam kol 1 lebeh aku dah mula rasa ngantok... annur pon dah msj banyak kali dah suruh aku balik... fuzah siap ym lagi suruh balik.. dier tau sangat aku mesti online kalo kat kaed... so dalam kol 2 aku balik bilik... i'm not really sure what time the guys balik... tak ngantok ke diorang ni?...
video

Friday, June 26, 2009

a week in uiam - part 2

aku rasa aku still mamai lagi masa kak husna tegur aku time subuh tu... pening gila kepala aku sebab tido kejap je... 2 jam.. but atleast aku dapat gak tido... aku tengok je kak husna letak beg pastu pelahan-lahan amik bantal mr bean dier in attempt to fall asleep on the floor... aku tau sangat dier suka wat camtu konon2 senang nak bangun... sian tengok dier ngantok... but i could'nt help it... i wanted to talk to her... tanpa disedari dier pon tak tido duduk layan aku bercerita... and aku pon dah tak mamai dah dengar dier cite...

wat masa ni memang confirm gila takleh nak lepak kaed... mereka sume bizi gile dah esok final presentation... diorang tengah berjuang tu... so aku ngan mozek decided kitorang kuar gi jalan2 ar... dalam kol 9 mozek amik aku kat aminah... aku tahu mozek sebenarnya tak tido sangat semalam... sebab dier duduk office shazu sampai pagi... tiba2 aku teringat adik aku penah pesan... salah satu dari pengajaran pasal lelaki dier ar... guys are grouchy when they're hungry and when they don't have enough sleep... aku pon tak tahu nape aku suka dengar adik aku ceramah... bukannya boleh pecaya pon tapi aku tetap dengar... so aku pon jadi takut nak rakam2.. plus after the prank we pull on syaf, aku dah jadi lebeh berhati2 bila masa yang seswai nak rakam...

kitorang breakfast kat klcc... and after breakfast kitorang mula2 ingat nak tengok movie... so kitorang try contact niman, syed, epud, syaf and farah... nak ajak diorang sekali... farah plak dah kata okay nak join semalam tapi tak angkat2 phone bila call... syaf pon sama.. niman takleh nak join sebab ada hal... so epud ngan syed je yang bleh... tapi syed recommend tengok movie kat times square... tapi diorang bertolak after kol 2 ptg... so aku ngan mozek pegi kinokuniya dulu... dalam tu kitorang berpecah... aku banyak pegi kat bahagian novels and interior design... mozek plak pegi bahagian komik and novel graphic and other parts yang aku tak pasti...

bila dah puas duduk kinokuniya... kitorang gi makan gelato plak... lepas tu kitorang pon bertolak ar pegi times square nak meet up ngan syed and epud kat situ... tapi ada plak halangan dan dugaan nye... we both could'nt remember where mozek parked the car... aku ingat it was like 9 sumthing tempat letak kereta dier... tapi aku sendiri tak sure... memang masing2 dah cuak dah ni... camana nak balik kalo takde kereta... aku dah tak ingat sangat time ni apa yg berlaku.. yang aku ingat aku tengah risau and timbul perasaan macam masuk the amazing race (yang asia nye)... konon2 ni salah satu daripada road block... find a car to get to your next destination and get your next clue... lepas dah puas cari... akhirnya mozek jumpa gak... kat 9A...
video

dalam kereta aku dah gelak2 sorang2 dah... tapi dalam hati la... apasal la aku tak rakam masa tak jumpa kereta... ha'ah.. aku sibok layan perasaan cuak aku... tak profesional la camni... sampai je kat times square kitorang terus gi surau solat zohor... and after that kitorang gi borders... skali lagi dalam borders tu kitorang bepecah... mozek wat hal dier.. and i started to search for the interior design section... i found a book that cost rm150.. its about asian's interior design focusing on the materials used like woods and other materials... that got me occupied for like 20 seconds and i got bored.. so i started searching for mozek... aku jumpe dier tengah sengeh sorang2 baca komik the simpsons... aku cakap kat dier aku bosan... "find a book and read..." dier ckp still sengeh2 baca komik tu... so aku pon pegi la cari buku lagi... setiap satu buku aku spend 10 saat je maksimum... tengok cover dah la.. buku2 yang menarik perhatian aku dah la over rm100... and then i got bored again...

tiba2 aku dapat mesej dari syed.. syed nye tayar motor bocor... and diorang tengah tolak motor tu sampai time square... sian gila diorang... aku cari mozek balik... nak ajak dier tolong syed and epud... dier still baca komik simpsons tu tapi kali ni tiada sengeh2.. bila aku call syed tanya nak kitorang tolong ke tak... syed cakap takpe.. sebab dah nak sampai dah... so aku pon sambung ar tengok2 buku2 lagi... sampai la aku dapat mesej dari epud yang diorang dah sampai... i went to look for mozek... again!... tapi tak jumpe... cari punye ar cari... aku jumpe dier macam dah pengsan tersandar kat dinding ngan buku plak terbukak... tak kan dah mati kot mamat ni... baru tadi nampak dier sengeh2 baca komik... pastu aku start pikir balik... mozek dah la tak tido semalam... dier drive plak tu... pastu ngan trajedi amazing race lagi... can someone die in a book store because of kepenatan?... i guess not sebab dier tersedar and kitorang pon kuar borders gi jumpe syed and epud...

rupe2 nye syed bawak kereta dier... diorang main2 je pasal tayar bocor tu... mozek was too tired to drive.. so syed yang bawak kereta dier... dalam kereta plak farah baru nak call aku balik... tapi syed yang jawapkan... kitorang terus balik uia pastu singgah jap kat mahalah safiyah tempat suraya untuk short sem ni sementara mahalah sumaiyah tengah renovate... kitorang lepak jap kat cafe safiyah... syed plak ada bawak bekal makanan dier sendiri...
video

rasa nye diorang ni tak penah nampak mesin cuci gambar segera kot... kat luar cafe safiyah ade mesin ni... aku sendiri tak penah guna walopon merata2 kat uia ada bende ni...
video

malam tu memang kitorang plan nak kuar makan sama2... kali ni farah ada sekali... epud ngan syed lepak uia... pegi pasar malam pastu terserempak ngan suraya tengah berpasar malam ngan kawan2 and roomates dier... we decided to go eat at kg baru... syed yang lead... katanya kl ni mainan dier... tapi kitorang salah jalan kejap sebelom sampai kg baru...
video

ni la dier first time aku try hisap shisha... sume dah jadi naga dah... syed ngan epud ar paling seronok hisap shisha... aku memang tau suraya memang suka bende2 camni... dier pon try gak.. masa awal2 dier isap dier pegi hembus kat muke mozek... lama2 baru suraya dah leh wat gaya dier sendiri isap shisha... hembus ke atas... farah ngan mozek je tak try... aku try tapi tak rasa pape... dah aku isap pon macam tak isap... aku sedut sikit je...
video

dah abis makan and dah puas hisap shisha (rasanya ada yang puas lagi)... kitorang pon bertolak nak balik uia... syed ngan epud plak balik bangi... kitorang kene balik sebelom kol 12 takut pak guard uia tak bagi masuk kalo lebeh kol 12... sebelom balik mahalah farah drive gi kaed jap.. aku nak amik cd Across The Universe kak qil yang kak qil bagi kat kak husna... kak qil nak bagi mozek pinjam... mozek plak dalam keta dah pengsan dah... tak tau ar dier sedar ke tak suraya rakam dier tido... malangnye dalam video tu gelap je tak nampak pape...
video

aku balik bilik kak husna... baru je nak tido, annur mesej aku suruh balik bilik sendiri... kawan dier dah balik dah.. so aku pon pack barang2 aku dengan malasnya keluar pintu naik beberapa anak tangga pegi ke tingkat atas... bilik kak husna tingkat 2.. bilik aku tingkat 3 je pon...

Monday, June 22, 2009

a week in uiam - part 1

aku dah mula bosan duduk rumah.. bored of going through the same rutin... bukan aku tak suka.. just dah bosan... so sebelum ni bila mozek ckp nak meet up ngan shazu sebab nak wat komik aku angkat tangan tanda ingin join skali.. not in the comic thing.. just nak tengok diorang bincang... saje nak sibuk2 skali.. dah lama dah diorang plan nak berjumpe dan akhirnye jadi gak plan diorang... so untuk hampir seminggu aku ngan mozek lepak uia... niman pon patotnya ikot gak tapi sebab dier ade presentation ari jumaat so dier tak dapat ikot...

dalam kol 8 lebeh, mozek amik aku and kitorg bertolak gi uia... i'm not really good at mengingati jalan... aku dah nak masuk 3rd year dah kat uia.. dah bape banyak kali ntah ulang2 gi uia.. still tak dapat ingat jalan... so we got lost sekejap.. but i think we only thought we were lost tapi sebenarnye we were on the right track... well, always think positive...
video

sampai je kat kaed kitorg terus gi office shazu... as expected diorang memang tengah bizi siapkan keje... presentation diorang hari khamis... so aku bawak mozek jalan2 satu kaed... time short sem tak ramai orang.. kaed looks more creepy then it should... sambil jalan2 aku cite kat mozek pasal trajedi dr. syukri... serius ar tak leh lupa.. kalo lalu kat situ je mesti aku teringat...
video

kali ini aku biar mozek handle video camera aku... best gak once in a while orang lain yang rakam2.. aku bawak mozek jalan2 sampai naik tingkat 4... tu tingkat yang aku hanya pegi kalo nak jumpa lecturer je... dah habis pusing2 kaed... kitorang jalan2 tengok office budak2 multidip plak... salah satu dari office yang kitorang lawat office aishah amin...
video

aku ngan mozek tak nak ar kaco diorang tengah wat keje... so kitorang lepak cafe kaed sampai kol 2 pagi online... aku bukak ym tapi mozek yang chat ngan syaf and niman... syaf sampai sekarang tak tau kot tu bukan aku... niman pon awal2 tak tau gak sape yang chat ngan dier tapi last2 tau gak...
video

aku memang dah tak leh bukak mata dah time ni... ngantok gila... dah lama duduk umah... pastu kat umah plak selalu tido maksimum lewat pon kol 1 pg... mula2 aku nak tunggu kak husna... nak balik skali ngan dier... tapi tak jadi ar... there's no way i can stand in kaed with no work or project sampai kol 7 pagi... kalo ada keje lain ar... so aku pon amik kunci bilik dari kak husna... mozek plak time ni pegi office shazu... aku borak2 jap ngan kak husna and bunta... pastu aku terus gi office shazu... mozek antar aku balik mahalah aminah tapi dier stay office shazu lepas tu... tunggu shazu abis keje..

i have my own room sebenarnye tapi kat bilik aku ada kawan annur stay kejap... so aku tumpang tido kat katil bilik kak husna... aku masuk je bilik kak husna... aku nampak sume barang2 kak husna yang aku cam and akan ingat sampai bila2... macam bantal mr bean dier... sejadah hijau dier... tiba2 rasa rindu plak kat kak husna... tapi kejap je laa... cause all i could remember was i was on her bed alone and the next thing dah subuh and kak husna masuk bilik "eh ... kaydee dah bangun?.. aku kejap je ni.. nak mandi sembahyang pastu nak gi office balik..."

Monday, June 15, 2009

the fireworks

HAPPY BIRTHDAY FARAH!

happy 21st birthday to farah~... sorry sebab kitorang tak sempat nak selebret ngan lebeh proper skit macam birthday syaf and epud... and gambar kat atas ni aku amik kat facebook dier khas dari photo album "from london to paris"...

hah.. malam ni memang aku dah start bersemangat balik sebab aku dah dapat balik dah baby aku... dalam kol 8 nak dekat kol 9 baru suraya amik aku... and kitorang gi amik epud plak... dalam kereta epud call syef... nak ajak dier join skali... on the way nak amik syef, suraya hampir terlanggar sumthing pastu cepat2 dier elak... tekejut gile aku... jantung jatuh jap.. epud siap terpelanting ngan jerit lagi... but we're safe and that's all that matters...
video

aku, suraya, epud ngan syef sampai alamanda agak lambat... dah nak kol 10 dah masa kitorang sampai... kitorang terus gi secret resepi and meet up ngan farah, syed and aishah kat situ... syed still cakap pasal mr kl... tapi kali ni timbul plak persoalan mr ngan miss bangi xde ke... syef yang diam je mula2 akhirnya bersuara memberi pengajaran...
video

lepas dah abis makan kitorang jalan2 jap kat kawasan alamanda.. takde ar jalan2 sangat.. takat turun escalator pastu kumpul kat bawah escalator pastu jalan kuar.. masa kitorang kat bawah escalator, kitorang perasan sorang mamat ni yang macam ada potensi jd mr kl... dier ngan awek dier yang sangat la kecik...
video

rupa2nya syed ada beli bunga api ngan sedikit mercun... tapi aku tak tau mercun jenis ape... so lepas berbincang, kitorang pon buat keputusan nak main bunga api kat taman permainan yang dekat ngan kawasan umah aishah... aku memang dah lama ar tak main bunga api... suma macam jadi budak2 balik... instead of blowing candles on a birthday cake, kitorang suruh farah tiup bunga api tu...
video

cepat gila ar habis bunga api... rasa tak puas ar.. rasa macam nak main lagi... lain kali memang kene beli satu guni penuh bunga api... aku memang sayang kat baby aku.. tapi kadang2 dier tak dengar kata ar... time tak patot blur dier gi blur... dah la takde night vision... satu bende je yang clear dalam vid bawah ni... suara kitorang je yang clear... bila aku tengok balik pon aku tak sure farah naik jongkang jongkit ngan syed ke ngan epud... syef lagi ar... senyap je main buaian...
video

mak suraya dah berapa banyak kali call and mesej dah... suruh pulang segera.... so kitorang pon berangkat pulang... both syef and epud balik naik ngan syed... secretly i think diorang ada rasa takut naik ngan suraya~

drag "the missing screw" to hell

i really missed my baby time ni... my family went to seremban and diorang bawak baby skali... they took him away from me... kadang kala dunia ni memang tak adil. and certain sacrifises must be made(macam line kat dalam movie je).. so here's the first entry yang takde video (pilu gile rasanye bile type "takde video")
aku memang agak teruja nak tengok cite ni... dah lama tak tengok cite thriller (lama ke?)... mula2 aku, epud ngan syaf yang plan nak tengok movie ni hari khamis mlm... tapi mak aku tak bagi plak kuar malam jumaat... so tukar ari jumaat... tengah on da way nak ke alamanda... tiba2 suraya call... ceh nak tengok gak rupanya.. bila aku ajak masa awal2 bunyi macam tak nak... so epud patah balik amik suraya and she joined us... (biasanye time ni ada video aku akan letak kat bawah... tapi takde... sedeh!)

dalam drag me to hell ni... aku banyak gelak dari tekejut... ke aku memang gelak kalo aku tekejut?... lawak ar nenek tua tu... bukan takat lawak tapi mengelikan... penuh ngan trajedi2 melibatkan cecair yang jijik masuk mulut... contohnye.. i don't even want to give an example... tapi aku paling suka babak dalam kereta... tua2 pon ganas gak nenek tu... semata2 nak amik butang baju pompuan tu...

"ko dah malukan aku...aku sumpah ko!"(amik butang baju)

lepas tengok cite tu... kitorang terus balik bangi... tapi suraya dah kene balik so epud antar dier dulu and then kitorg gi mcd yang dekat ngan pkns... kat situ kitorang jumpe ngan syed... he was wearing a rather interesting t-shirt... gambar lengan orang bermuscle... tak lama lepas tu mozek ngan niman pon sampai... (again! there should be a video bawah ni...)

lepas makan kat mcd diorang nak lepak mapley plak... aku time ni agak berani balik lambat sebab family aku kat seremban... kalo diorang ade.. time suraya balik aku pon kene balik gak...

aku ngan suraya memang dah plan lama dah nak gi lowyat nak baiki laptop aku yang ayah aku rosakan... epud pon nak baiki handphone gak pastu syed pon nak ikot gak saje2 jalan2... so kitorang pakat gi sama2 naik kereta kawan epud yang aku tak berapa ingat nama dier... azharuddin kot... kawan epud ni tumpang letak kereta dier kat umah epud... dalam kereta, lepas amik syed... epud selongkar kereta kawan dier.... macam2 jumpe... tasbih la... cincin laa.. kat belakang plak banyak brochure pasal laptop and desktop...

sampai kat lowyat kitorg terus gi hp centre nak settlekan laptop aku... aku rasa macam kene baling ngan batu besar je bile abang cina tu pandang pelik je bile dier tengok laptop aku boleh bukak lepas masukan external... turns out laptop aku takde la rosak pon... tapi skru tempat nak sokong external tu takde... pelik gile... camne bleh takde skru kat tempat tu... i was never really good as solving mysteries... buku novel misteri pon aku x penah habiskan... so i was glad and happy bila epud cakap dier nak tolong pasangkan skru tu...

lepas tu kitorang gi baik handphone epud plak... epud tinggalkan je handphone tu kat situ... kang bila dah siap baiki baru kitorang gi lowyat balik amik... sementara tu kitorang berjalan gi pavilion for lunch... susah gak nak wat keputusan time ni nak makan kat ne... last2 kitorang lunch kat pizza hut...

masa aku wat entri ni... dah nak siap dah baru aku teringat ada video from syed's handphone... masa epud gi amik balik handphone dier... aku, syed and suraya duduk kat tempat makan kat lowyat tu... and syed belanja kitorang sushi... syed letak wasabi banyak sgt... mula2 muka dier cam biase je lagi.. cool je... tapi last2 rasa wasabi tu sampai ke telinga...
video