Tuesday, April 28, 2009

the vacation- the last day

everybody macam agak liat nak bangun pagi tu.. rasa macam nak jadikan bilik tu penempatan tetap plak.. i was the first to wake up.. tapi aku just bangun nak tukar tido atas katil je.. pastu tido balik.. tapi kejap je ar.. lepas sume dah siap2 mandi.. kitorg pon trun lif and terserempak ngan juz kat lobi hotel..
video

we had to check out kol 12 tgh.. so sblom tu kitorg nak wat sesi fotografi dulu kat beach.. we decided to do that at the same spot kitorg lepak malam second day.. oh yeah~.. we love taking pics.. it almost seems like we were shooting a film or something..
video







now its time to head back home.. the guys dah balik dulu dah.. kitorg balik lambat skit.. sume macam sedeh je masa memampatkan barang dalam kete amy..
video

the weather was so hot.. yela tengah hari kan.. untuk kali terakhir, dalam kereta on the way nak ke bangi... farah, suraya ngan aishah posing2 ngan topi yang dibeli khas untuk vacation ni..
video

a funny thing happened masa nak bayar tol.. amy suruh farah tolong sentuhkan kad touch and go kat detector tu.. tapi entah camne farah tak sampai.. siap kene kuarkan separuh badan keluar tingkap... baru bleh sampai.. malang nye.. (sampai sekarang aku rasa kesal).. aku tak on camera time tu.. so.. the tol yang seterusnye aku dah siap sediakan vid camera.. tapi kali ni farah sampai la plak..
video

dengan itu, maka berakhir ar vacation kitorg.. sepanjang 3 hari 2 malam tu.. lupe kejap pasal dunia luar.. macam just fokus kat vacation je.. i hope next nye vacation lagi best and kalo bleh lagi jauh ke.. kalo boleh ar... tempat tak penting sangat (yeke?).. what matters is the group of people we go with..

Saturday, April 25, 2009

the vacation- the second day

pagi tu girls sume agak mengantuk.. yela dah lama tak jumpa.. once dah meet up ape lagi.. gossip ar sampai sedar2 sume dah tertido.. and it's already morning.. tapi sume excited sangat nak hiraukan ngantuk.. dalam kepala asyik pikir beach.. beach.. beach...

video
around 9 am, kitorg kuar bilik and terserempak ngan the boys kat depan lif..

video
kalo dah pegi PD mesti ar kene gi beach! sebelum tu kitorg singgah petronas jap beli breakfast.. farah, amy ngan aishah dah siap2 ade topi khas lagi nak pakai kat beach..

video
here we are at the beach having breakfast.. syed, niman, syef, ngan wan dah breakfast kat hotel.. rase tenang je duk kat tepi pantai ni.. tengok orang naik banana boat.. tgk orang jatuh dari banana boat...

video
the girls tak bawak baju lebeh.. we were'nt planning on swimming anyway.. so kitorg just sat on the beach.. playing with the sand.. and watch the guys main bola dalam air...

video
okay.. time ni to make things more interesting.. (interesting la sangat).. aku, amy ngan farah wat liputan ala-ala sports channel... ala yang macam kat tv tu.. kat sports channel tu.. kitorg men'sport channel'kan the guys playing bola dalam air..

video
at first we thought mozek tgh membina lastik ngan pasir.. turns out he was actually making a sand crab.. farah plak tengok mozek main2 ngan pasir.. dier pon join skali.. and then sorg2 datang join skali wat sand crab tu...






aku tulis nama kitorg sume atas pasir and then juz tangkap gambar...i really like this pic.. its weird how just simple writings on sand like this boleh menimbulkan satu perasaan yg... i don't know the exact words.. tapi aku tetap suke..

malam plak kitorg rancang nak gi dinner.. nak makan seafood.. kali ni budak laki plak yang lambat siap.. so kitorg ketuk2 pintu diorg..
video
budak laki still tak siap lagi.. so kitorg trun bawah dulu.. tggu kat kereta..

okay.. kitorg sume memang kebulur ar time ni.. i don't remember the name of the restaurant.. tapi okay ar makanan dier.. erm boleh ar..
video
lepas makan.. our next destination was... fun fair!.. kitorg just jalan2 dalam funfair and sempat main ferris wheel yang laju.. sangat laju.. tak dapat nak menikmati pemandangan indah port dickson.. i'm afraid of hights.. but i like riding bende2 camni..

videoingat nak gi bowling lepas tu tapi dah tutup.. so kitorg lepak2 kat tepi pantai.. belakang hotel tu ade spot best gak rupenye..
video
malam tu kitorg habiskan masa main2 ngan pasir... the sand was so unusually soft..and clean (well, seems like it).. lembut sgt.. seronok pegang.. sedar2 kitorg ramai2 wat satu bandar siap ada highway lagi ngan pasir2 tu.. around 3 am kitorg balik bilik hotel..

Friday, April 24, 2009

the vacation- the prank

sampai je kat hotel on the first night, sume macam tak penat.. and i can't believe aku diprank and on vacation too.. amy, farah, aishah and suraya rancang prank on the spot.. dan mereka dapat rakam.

aku time tu tengah mandi.. inside the bathroom, i was aware of them laughing but what i didn't know was why they were laughing.. lepas mandi je ak kuar bilik air dan hanya nampak amy atas katil tgh tahan gelak.. mane pegi 3 gadis lagi?

video
bile ak bukak je almari.. nmpk farah ngan aishah nye muke covered with baby powder. its a good thing suraya was at the back of the closet.. dier tak dapat rakam muke tekejut aku. and yeah.. vid ni aku censoredkan part last2 tu.. mne bleh tunjuk~

Thursday, April 23, 2009

the vacation- the first day

kitorg bertolak pagi.. patotnye kol bape ntah tp lambat sbb.. erm.. biase ar girls kalo nak bersiap, it takes longer than u think..

amy tempah 2 bilik (one for the girls and one for the boys) kat Le Paris and Costa Rica apartment. sampai je kat hotel.. rupenye2 amy tempah bilik kitorg sebelah2..

mozek plak provided walkie talkies.. bagi memudahkan kitorg nak communicate through out the whole vacation tanpe bazirkan kedit.. kitorg ape lagi jakun ar nmpk walkie talkie.. asyik nak tekan je bnde tu..

here's a video i took kat bilik hotel selepas check in.

video
rupe2 nye tu suara syed.. duit tu bukan sume duit amy tau.. duit sume org tu.. amy kirakan utk bayar hotel

video
dlm kol 5 lebeh camtu.. we decided to go out and find a spot where we could buat BBQ mlm tu.. dalam kete plak farah, suraya ngan aishah are still excited pasal walkie talkie mozek..

video
masa kitorg tgh mencari-cari lagi spot for our BBQ kitorg jumpe tmpt yg agak best gak.. tapi banyak anjing dari orang..

video
on the way nak gi pantai malam tu, skali lagi farah ngan aishah main2 ngan walkie talkie.
video
BBQ malam tu kitorg masak dlm kegelapan.. apsal ar PD ni kedekut tiang lampu.. ish3..

aku mcm biasa merakam..farah masak salad dibantu oleh suraya, amy ngan aishah.. syed ngan syef idopkan api dan wat BBQ.. juz ngan mozek provided lighting using their handphones.. niman ngan wan plak time ni blik hotel keja
p amik barang.


bile perut dah ken
yang and dah puas tgkp gambar.. it's time to go back..i couldn't remember what time we went back to the hotel.. tp tak lewat sgt ar

the vacation- the intro

17 sampai 19 december 2008... aku xkan lupe ar tarikh ni.. sbb ni la tarikh officially untuk kali pertama aku pkai baby aku (my video cam) selain dari untuk rakam family stuffs...

at that time aku tgh semester break.. what else better to do than to go on a vacation. so aku dan kawan2 aku decided to go to Port Dickson for 3 days and 2 nights.

mereka yg terlibat dlm kegiatan ini adalah...
juz, amy, mozek, suraya, niman, farah, syed, aishah, syeff, wan, and ofcourse.. me! all of them, kawan2 skola aku..

video

here's the first video PD yang aku edit. video ni simple sgt.. tapi aku suke. it's just to show sape yg pegi..

tapi xkan ar aku nak tunjuk vid ni je.. more vids on the vacation coming soon~

meet my baby


okay.. since tujuan aku wat blog ni, is to share my videos..
aku nak kenalkan sesuatu yg sangat aku sayang...

tadaaaa...

everybody! say hai to my baby~


SAMSUNG SC-MX20 (RED) CAMCORDER

function dier biase je.. dan walopon dier auto-blur.. aku tetap suke~

masa mule2 ayah aku bawak dia balik.. i had a feeling that we were about to be the bestest friends like forever..

tapi malangnye my dad didn't bought it for me.. dier beli untuk keje dier.. dan aku hanya mampu memerhati dari jauh.. jauh la sangat... until one day.. dier bagi aku gune untuk aku bawak gi vacation kat Port Dickson with my friends.. pastu ayah aku dah tak mintak balik dah lepas tu..

soooo.. technically, memang dah ditakdirkan kitorg akan bersatu.

Wednesday, April 22, 2009

the intro

Hai!

Welcome to The Beoples...

The (bangi + people) = The Beoples