Monday, June 22, 2009

a week in uiam - part 1

aku dah mula bosan duduk rumah.. bored of going through the same rutin... bukan aku tak suka.. just dah bosan... so sebelum ni bila mozek ckp nak meet up ngan shazu sebab nak wat komik aku angkat tangan tanda ingin join skali.. not in the comic thing.. just nak tengok diorang bincang... saje nak sibuk2 skali.. dah lama dah diorang plan nak berjumpe dan akhirnye jadi gak plan diorang... so untuk hampir seminggu aku ngan mozek lepak uia... niman pon patotnya ikot gak tapi sebab dier ade presentation ari jumaat so dier tak dapat ikot...

dalam kol 8 lebeh, mozek amik aku and kitorg bertolak gi uia... i'm not really good at mengingati jalan... aku dah nak masuk 3rd year dah kat uia.. dah bape banyak kali ntah ulang2 gi uia.. still tak dapat ingat jalan... so we got lost sekejap.. but i think we only thought we were lost tapi sebenarnye we were on the right track... well, always think positive...
video

sampai je kat kaed kitorg terus gi office shazu... as expected diorang memang tengah bizi siapkan keje... presentation diorang hari khamis... so aku bawak mozek jalan2 satu kaed... time short sem tak ramai orang.. kaed looks more creepy then it should... sambil jalan2 aku cite kat mozek pasal trajedi dr. syukri... serius ar tak leh lupa.. kalo lalu kat situ je mesti aku teringat...
video

kali ini aku biar mozek handle video camera aku... best gak once in a while orang lain yang rakam2.. aku bawak mozek jalan2 sampai naik tingkat 4... tu tingkat yang aku hanya pegi kalo nak jumpa lecturer je... dah habis pusing2 kaed... kitorang jalan2 tengok office budak2 multidip plak... salah satu dari office yang kitorang lawat office aishah amin...
video

aku ngan mozek tak nak ar kaco diorang tengah wat keje... so kitorang lepak cafe kaed sampai kol 2 pagi online... aku bukak ym tapi mozek yang chat ngan syaf and niman... syaf sampai sekarang tak tau kot tu bukan aku... niman pon awal2 tak tau gak sape yang chat ngan dier tapi last2 tau gak...
video

aku memang dah tak leh bukak mata dah time ni... ngantok gila... dah lama duduk umah... pastu kat umah plak selalu tido maksimum lewat pon kol 1 pg... mula2 aku nak tunggu kak husna... nak balik skali ngan dier... tapi tak jadi ar... there's no way i can stand in kaed with no work or project sampai kol 7 pagi... kalo ada keje lain ar... so aku pon amik kunci bilik dari kak husna... mozek plak time ni pegi office shazu... aku borak2 jap ngan kak husna and bunta... pastu aku terus gi office shazu... mozek antar aku balik mahalah aminah tapi dier stay office shazu lepas tu... tunggu shazu abis keje..

i have my own room sebenarnye tapi kat bilik aku ada kawan annur stay kejap... so aku tumpang tido kat katil bilik kak husna... aku masuk je bilik kak husna... aku nampak sume barang2 kak husna yang aku cam and akan ingat sampai bila2... macam bantal mr bean dier... sejadah hijau dier... tiba2 rasa rindu plak kat kak husna... tapi kejap je laa... cause all i could remember was i was on her bed alone and the next thing dah subuh and kak husna masuk bilik "eh ... kaydee dah bangun?.. aku kejap je ni.. nak mandi sembahyang pastu nak gi office balik..."

No comments:

Post a Comment