Thursday, May 14, 2009

the visit

hari rabu lepas aku gi UIA... sebab result ak kene block sebab aku tak bayar saman.. sume saman yang dikeluarkan oleh mahalah aminah plak tu.. kipas kotor (padahal tak kotor pon) ngan menyimpan barang2 illegal (tak register barang elektronik) ngan tak display matric kad (petang2 pon kene display ke?)... kalo dah wat salah tu.. no matter how stupid it might be.. tanggung je la.. sape sruh tak pakai matrik kad petang2..

aku sampai kat stesyen putra dalam kol 3 petang and suraya amik aku.. kitorg gi makan jap kat jusco and dalam kol 5 ptg kitorg sampai UIA..


tapi tak kan ar aku gi uia just to pay compound tu je.. i took the oppurtunity to meet with my studio friends... and visited their multidip offices.. sampai je kat bilik aku kat mahalah aminah, aku trus kol kak husna.. i got excited when she told me that sume budak studio tengah kumpul sebab ade meeting heritage.. ape lagi bergegas ar gerak gi kaed.. malangnye... by the time i got there, meeting dah abis and kat cafe ade ikhu ngan kak arina je.. still berbincang.. rupe2nye kak husna bnyk kali kol aku.. tapi macam biase line maxis kat kaed kan cam ntah pape skit..

aku turun dari cafe.. agak kecewa.. tapi bile nampak kak husna kat tepi lif.. trus hilang kecewa.. pastu kat belakang kak husna timbul plak naddy.. ape lagi sesi peluk2 berlaku disitu.. selesai sesi tu.. diorg ajak aku gi pasar malam.. kat pasar malam plak.. terserempak ngan dean, ras, nana, fani, pae ngan kak wani.. jalan depan skit terserempak plak ngan iz and mira.. and then bile kitorg dah nak balik dari pasar malam, terserempak plak ngan taufiq, hamdi ngan ikhu yang baru nak masuk pasar malam tu...

malam plak, aku ikot kak az pegi kaed.. nak lepak kat ofis dier.. rupe2nye dier satu grup ngan shazu, izzah, latip ngan sapik a.k.a brander (sebut ngan nada).. here's a video i took of them berbincang...

bunta!.. tibe2 je bunta masuk ofis diorg.. and i noticed something different about his face...
aku nak melawat ofis orang lain gak.. so aku, kak az, sapik ngan shazu gi jalan2 tengok2 ofis pagad and yami... pagad tengah hias ofis tu.. yami plak bagi arahan kat pagad dalam bahasa kelantan...
video

lepas tu aku pegi ofis kak husna plak.. kak husna sama grup ngan bunta, shima ngan ras... diorg tengah bincang and bahagikan tugasan...
aku gi ofis kak raihan, kak miza ngan kak fila plak lepas tu... sume tak siap hias lagi ofis.. tapi aku suke tengok... rasa macam kat set rancangan office make over plak...
dalam kol 10 lebeh kak husna ajak aku balik mahalah... and i went back to kak az's office to say goodbye... kitorg main2 kat pintu.. kak husna ngan pagad plak main2 mata... kak miza plak tengah wat keputusan nak makan skali ke tak ngan budak2 office kak az...aku teman kak husna gi centre nak kuarkan duit... bunta ikot skali sebab nak balik mahalah gak.. tp mahalah dier ar.. mase tengah tggu kak husna kuarkan duit.. bunta cite kat aku pasal trajedi shaving dier..malam tu aku lepak bilik kak husna.. kitorg meng"update"kan kisah masing2... what happened while i was gone... and what i did at home... banyak gak cite kelakar.. dalam kol 12 lebeh baru aku balik bilik aku...

the next day.. kak husna and kak az teman aku pegi bayar saman... tapi aku tak rakam ar process bayar saman tu.. kang kene saman lagi kang.. dah la aku tak register aku nye video camera...
lepas setel bayar saman.. kitorg trus gerak gi kaed.. lunch kat situ and aku jalan2 ngan kak husna melawat office lagi... kali ni dean join skali and kitorg gi ofis nasir, kamal ngan mira plak..
sebenarnye aritu ade degree show.. degree show ni macam untuk fourth year wat pameran keje2 diorg... the event starts at 2 pm.. tapi aku rase mcm tak sempat je aku nak tengok event tu.. dah kene balik dah.. tapi aku gi gak tengok2 pameran tu..

video

aku join diorg tunggu nak start degree show tu.. pagad tangkap gambar ras, nana ngan pae... tapi diorg je ar yang bergambar.. orang lain macam selese bersandar kat dinding dalam satu line... mereka berbaris...
video

i let bunta play around with my video camera... ras plak tibe2 teringat zaman dulu2... baru je nak masuk tengok degree show tu... suraya dah kol.. aku kene balik bangi dah... agak kecewa ar tak dapat tengok degree show tu..
video

sepanjang 2 hari aku kat UIA, i realized something.. i was really happy to meet all of them.. i kinda miss being around them.. tapi sayang aku tak dapat jumpe ramai budak2 studio yang lain.. takde rezeki... ade gak rase menyesal tak amik short sem and multidip ngan diorg... but i kept saying to myself over and over again.. i made a promise to my parents.. and lebeh baik tak amik short sem dari takde langsung kat UIA..


No comments:

Post a Comment