Saturday, April 25, 2009

the vacation- the second day

pagi tu girls sume agak mengantuk.. yela dah lama tak jumpa.. once dah meet up ape lagi.. gossip ar sampai sedar2 sume dah tertido.. and it's already morning.. tapi sume excited sangat nak hiraukan ngantuk.. dalam kepala asyik pikir beach.. beach.. beach...

video
around 9 am, kitorg kuar bilik and terserempak ngan the boys kat depan lif..

video
kalo dah pegi PD mesti ar kene gi beach! sebelum tu kitorg singgah petronas jap beli breakfast.. farah, amy ngan aishah dah siap2 ade topi khas lagi nak pakai kat beach..

video
here we are at the beach having breakfast.. syed, niman, syef, ngan wan dah breakfast kat hotel.. rase tenang je duk kat tepi pantai ni.. tengok orang naik banana boat.. tgk orang jatuh dari banana boat...

video
the girls tak bawak baju lebeh.. we were'nt planning on swimming anyway.. so kitorg just sat on the beach.. playing with the sand.. and watch the guys main bola dalam air...

video
okay.. time ni to make things more interesting.. (interesting la sangat).. aku, amy ngan farah wat liputan ala-ala sports channel... ala yang macam kat tv tu.. kat sports channel tu.. kitorg men'sport channel'kan the guys playing bola dalam air..

video
at first we thought mozek tgh membina lastik ngan pasir.. turns out he was actually making a sand crab.. farah plak tengok mozek main2 ngan pasir.. dier pon join skali.. and then sorg2 datang join skali wat sand crab tu...






aku tulis nama kitorg sume atas pasir and then juz tangkap gambar...i really like this pic.. its weird how just simple writings on sand like this boleh menimbulkan satu perasaan yg... i don't know the exact words.. tapi aku tetap suke..

malam plak kitorg rancang nak gi dinner.. nak makan seafood.. kali ni budak laki plak yang lambat siap.. so kitorg ketuk2 pintu diorg..
video
budak laki still tak siap lagi.. so kitorg trun bawah dulu.. tggu kat kereta..

okay.. kitorg sume memang kebulur ar time ni.. i don't remember the name of the restaurant.. tapi okay ar makanan dier.. erm boleh ar..
video
lepas makan.. our next destination was... fun fair!.. kitorg just jalan2 dalam funfair and sempat main ferris wheel yang laju.. sangat laju.. tak dapat nak menikmati pemandangan indah port dickson.. i'm afraid of hights.. but i like riding bende2 camni..

videoingat nak gi bowling lepas tu tapi dah tutup.. so kitorg lepak2 kat tepi pantai.. belakang hotel tu ade spot best gak rupenye..
video
malam tu kitorg habiskan masa main2 ngan pasir... the sand was so unusually soft..and clean (well, seems like it).. lembut sgt.. seronok pegang.. sedar2 kitorg ramai2 wat satu bandar siap ada highway lagi ngan pasir2 tu.. around 3 am kitorg balik bilik hotel..

No comments:

Post a Comment