Friday, May 22, 2009

the pizza night

HAPPY 21st BIRTHDAY SYAF!
hari rabu, 20 Mei birthday syaf... but we celebrated her birthday the day after... syaf belanje all of us pizza! lagi skali nak jerit.. pizza!... mule2 plan nak wat hari rabu.. tapi tak jadi sebab ade yang tak dapat datang.. so tukar plak hari jumaat... tapi last2 wat hari khamis...

syaf wat reservation kol 8.30mlm kat pizza hut (pizza!), alamanda putra jaya.. syed ngan mozek tak dapat join skali... syed ade kelas... mozek plak memang tengah bizi gile...dalam kol 8 lebeh... niman amik syef dulu pastu dier amik aku.. and after that amik suraya plak..
sampai je kat alamanda, kitorg trus pegi pizza hut... dalam pizza hut tu penuh dengan orang awam... sume meja penuh kecuali satu spot ni.. i was suprised at first to see syaf sitting alone kat meja panjang (meja untuk 12 org)... rupe2nye dier dah memang ade kat alamanda with her family... bila plan tukar dier terus stay alamanda je... tak lama lepas tu farah, aishah david ngan aishah amin sampai... and then epud plak sampai... the last person to arrive is zul aka bonzer...
mase sume tengah khusyuk amik pizza... aku pon nak gak amik pizza tapi takleh... pinggan aku hilang... mana pegi pinggan aku? rupe2nye suraya amik.. pastu bagi aku pinggan yang dah digunakan (pinggan roti tu)...

ni dier syaf.. the birthday girl.. niman ade ulcer.. syaf usik2 niman sebab ade ulcer ngan garpu... heres a compilation i did just for fun...
video

kitorg nak amik gambar ramai2 tapi cam susah je... so kitorg mintak tolong abang pekerja pizza hut yang kebetulan lalu kat sebelah meja kitorg... lepas tangkap gambar kitorg, abang pekerja pizza hut tu terus sambung lap meja.. memang pekerja berdedikasi ar... ni la gambar yang abang pekerja pizza hut tu tangkap... walopon gambar yang diambil tak center, terima kasih abang pekerja pizza hut...lepas abis makan... dalam kol 10 lebeh kitorg gerak nak gi lepak2 and tangkap gambar kat jambatan seri saujana... syef naik ngan epud plak... so aku, suraya ngan niman gerak gi tempat letak kereta tanpa syef... aku jalan straight je.. suraya ngan nirman tengah borak2.. tibe2 aku perasan aku dah tak dengar dah diorg borak.. senyap je.. aku toleh belakang diorg dah hilang... rupe2nye aku salah jalan..
dalam kereta plak... aku ngan suraya interview niman pasal sugar mammy... suraya main2 ngan lampu kereta cikgu rosni... aku nak kuatkan volume tapi salah pusing button.. aku gi pusing button untuk air cond.. patot ar tak kuat2 radio tu...
video

rasanye kalo pegi banyak kali pon putra jaya mesti ade gak skali skala sesat.. tak pon salah jalan.. sebab kitorg salah jalan.. pegi tempat yang salah... lepas kol diorg, baru tau tempat yang btol... and kumpul balik kat tepi jalan mane ntah.. pastu konvoi gi jambatan tu... sampai je kat sana aku bukak pintu dengan pantas.. and pintu kereta terhentak (tapi tak calar) kat batu tepi jalan tu...
video

photoshoot time! kat jambatan tu kitorg bergambar je pakai camera syaf... macam2 gaya ade... duduk.. berdiri.. duduk balik.. dalam pkol 12 lebeh baru balik...
video

HAPPY BIRTHDAY SYAF!
and thanks for the pizza (pizza!)~

No comments:

Post a Comment