Monday, December 7, 2009

meet my room



akhirnye abis gak cuti aku... dah kene pulang ke UIA balik... biasenye aku akan balik UIA ngan suraya... tapi sem ni... suraya dah start praktikal.. tapi ak tetap balik gak ngan suraya sebab dier nak amik barang2 yang dier tinggalkan kat bilik dier kat sumayyah... kali ni kitorg pegi UIA awal gile.. dalam pkol 8.30 pg bertolak...

i didn't really sleep well the night before... sibuk packing... its weird how my stuff seems to be everywhere.. tak penah setempat... aku musykil sangat2... so everytime aku packing mesti aku macam buat penjelajahan satu rumah...
kitorang sampai UIA dalam pkol 9.30pg and terus pegi mahallah sumayyah... aku tolong suraya angkat barang2 dier masuk kereta... aku ikot suraya naik tangga ke bilik dier.. a girl (she seems younger) greeted us with a smile...

suraya: erm... kitorang datang nak amik barang...
the girl: oh.. masuklah..

i've been to suraya's room a few times before... and i don't remember her roommate looking like this... mungkin budak ni bakal stay bilik ni sepanjang sem ni... aku ngan suraya start angkat barang-barang yang ade kat atas meja and bawak kuar bilik... aku ingat kan dua kotak tu je... rupe-rupenye ade lagi satu beg baju besar kat bawah katil... ngan satu lagi kotak besar... there's no way suraya mampu nak angkat kotak2 berisi buku2 ngan notes ni... aku tengok dier angkat.. dah macam sotong dah kaki dier gerak sambil angkat barang2 tu... so aku pon tukar ngan suraya... biar dier angkat kotak yang lebeh ringan.... by the time kitorg dah habis angkut barang... masing2 dah sakit belakang...


setel dah hal kat sumayyah... kitorang gerak gi mahallah ameenah plak... aku nak register and amik kunci bilik... tiap2 sem proses check-in dier sama je... tapi aku tetap lost... aku tetap silap pegi counter...



bile dapat je kunci... aku hanya mampu melihat pada kunci aku yang huduh... dulu cantik je keychain kunci ni... masa memang mampu mengubah manusia dan benda...

kitorang trus gerak pegi blok aku... don't get me wrong... i love my mahallah.. really i do... but why does it have to have so many stairs? mahallah ameenah la satu2nye mahallah yang ade banyak sangat laluan bertangga... bukan ape... aku kesian gak kat beg roda aku...

video

one of the reasons why i love mahallah ameenah so much is because of the rooms... biliknye sangat luas and bilik air ade kat dalam... masuk2 je aku nampak roommate aku qila tengah kemas2 barang dier... qila baru sampai gak rupenye.. qila nampak je suraya ngan video camera dier trus masuk compartment dier... suraya was kind enough to be my camera man for that day...(ini peluang yang sangat jarang ade).. so lets meet my room~

video

abis je angkut barang2 aku kat bilik aku... aku ngan suraya kuar gi jusco for lunch... aku dah lama tak rakam car sing along... walopon ni tak dikira sebagai car sing along.. tapi boleh ar jd car sing along...
video

shoot i just remembered i forgot my towel.. i left it at home... nasib baek aku ingat masa kitorang still kat jusco lagi... so aku pon beli la tuala... balik dari jusco suraya hantar aku kat UIA balik and dier trus gerak balik ke bangi... dier kene teman mak dier gi kenduri kawen plak...

i started unpacking my stuffs... one minute i was on the floor folding and arranging my shirts in my warddrobe ... and the next thing i knew... i was on my bed and it was 6pm... and aku still tak siap unpacking lagi...

2 comments:

  1. mcm byk sgt je barang ko letak gamba tu hahah

    ReplyDelete
  2. tu kat tmpt seat belakang.. tak tgk lagi kat bonet kete~

    hahahaha~

    ReplyDelete