Monday, November 30, 2009

vampires on ice

aku masih tengah cuti dan bagi mengisi cuti aku yang sekali lagi aku nak tekankan sangatlah pendek... last sunday, i went ice skating with suraya, niman, syaf, aishah amin, syef, epud and zoey a.k.a belacan... and then after that we went to the movies and watched new moon (yeah!!!!!! i'm yeahing and shouting as loud as i can)... kali ni aku tak rakam sangat... sebab aku main ice skating... niman yang banyak rakam...

plan asal nak kumpul pukol 10 pagi and terus bertolak pegi sunway pyramid... tapi kitorang pegi lambat sikit sebab tunggu syef mandi... zoey a friend of the boys sebenarnye jiran syef je... and he joined us as well... aku dah banyak kali dengar epud cite pasal belacan2... aku ingat dier teringin nak makan belacan... rupenye2 dier panggil zoey ni belacan... aku tak kenal zoey ni... but he turns out to be okay... memang boleh masuk ar...


sampai je kat sunway pyramid and selepas beberapa kali gagal dapat parking tapi akhirnye dapat gak, kitorang terus pegi beli tiket wayang... and then pegi lunch kat burger king...

habis lunch kitorang terus gerak pegi ice rink... aku dah debar2 dah time ni... last time i went ice skating, i didn't really skate much... aku banyak tepek kat dinding je... and aku jatuh once.. tapi jatuh skali dah cukup nak buat kaki aku mengigil...

niman ngan syef tak masuk main skali... syaf yang mula2 tak nak berjaya dipujuk oleh aku ngan aishah... as i was about to get in the ice rink and join the others... suraya plak ade problem ngan skate dier... longgar sangat.. so aku tunggu suraya tukar skate lain... by the time aku ngan suraya nak masuk main.. sume orang kene kuar dari ice rink sebab mesin besar tukang cuci ais tu nak buat keje.. (aku tak tau nama dier ape)... so time tengah tunggu nak masuk balik... aku tangkap2 gambar pakai phone aku...

lama jugak la mesin beroda tu melakukan tugas... bila dah boleh masuk dalam ice rink tu... aku terus lupa kejap perasaan cemas tu... somehow kali ni rasa lebeh stabil la... maybe sebab dah second time kot... tapi aku tetap melekat kat dinding... demi keselamatan... tapi belacan tibe2 ajak bergambar ramai2 kat tengah... aku ngan syaf pon beranikan la diri... nak tangkap gambar punye pasal... ni gambar yang niman amik dari luar rink...


lepas tak puas main ice skating... kitorang pegi tengok wayang plak... tengok cite sekuel twilight new moon... bawah ni gambar poster movie ni yang aku amik kat internet....
aku... agak kecewa dengan new moon... the only best part of the movie was when dakota fanning's scene came up... salah aku jugak... i can get extremely excited about certain things sometimes... and when it didn't turn out the way i expected it to be... i get disappointed...

sepanjang movie ni aku perasan the guys sume dah ngantok... sume dah bosan layan cite newmoon yang agak lambat ni... diorang siap main baling2 popcorn lagi.. and i think one or two of them fell a sleep...

lepas movie ni abis... aku toleh tepi... suraya muke agak tak puas hati ngan ending dier... syaf ngan aishah macam muke biase.. tapi aku tau diorang bosan tengok cite ni... pastu aku toleh belakang... epud, belacan, niman ngan syef pandang aku ngan pandangan kosong... kesian diorang terpakse tengok cite ni sebab aku nak sangat tengok... hehehee.. sori ar korang... but let's look at the bright side... atleast bleh jadikan ni pengalaman korang tengak movie tak best~

2 comments:

  1. haaaa adaa poooonn..btw gamba akku takde!!!!

    ReplyDelete
  2. niman... sori2.. huhuhuhu..
    gmbr ko ngan syef ak x tgkp pon..
    lepas ni xleh cuai dah... ak kene peka..
    hahahaa~

    ReplyDelete