Monday, November 9, 2009

the rush



Dah lama aku tak balik bangi... aku rindu mak aku.. aku rindu kawan-kawan aku... but the most important thing that i miss is... my bedroom!

aku rushing balik mahalah lepas kelas terakhir class calligraphy (habis jugak kelas ni akhirnye)... ak xnak biar suraya tunggu lama2... kluar je studio aku dpt phone call dari suraya..


suraya
: "kaydee.. kite kat umah..."

kaydee: "awak kat umah?!!!?.. habis tu kite ni camne?"
suraya
: "eh?.. awak ikot kite balik ek? bukan mail datang amik ke?"
kaydee: " ape ni? sape aritu beriya2 ajak balik skali? yang awak balik dulu kenapa? kite nak balik ngan sape ni?"
suraya
: "wahahahahahhahahahaaargh~"

bongok! i should have known what she was up to... tak habis2 nak buli aku..


sampai je mahalah aku cepat2 mandi.. sumbat je baju2 yang ak rasa aku akan pakai kalo balik umah... my roomate ain was too busy studying for her exams to even take any notice of me storming around our room searching for stuff pastu sumbat masuk beg... aku mule terasa penat.. tapi takut plak kalo suraya dah sampai... tibe2 handphone aku bunyik...


suraya
: " eh.. diorg kata tak jadi jumpe malam ni.. syaf kuar ngan famili dier.. kite balik kol 10 malam ek.. penat ar.."

aku hanya mampu cakap: "okay"


aku baring atas katil.. jam baru pukul 8.30mlm... hmm.. sempat tido ni.. i was not actually finished packing yet... tapi nak riso ape... banyak masa lagi... and i fell asleep.. ak terjaga pkul 9 mlm... ade mesej dari suraya.. "otw"

huh??? alaaa... dah on the way dah ke? kata pkol 10... and i started rushing again... storming around the room... and another message masuk.. "dah kat bawah"... oh tidak~

ak cepat2 turun tangga... dah sampai tingkat dua baru ak sedar aku tertinggal handphone.. aku naik balik tingkat 3... masuk balik bilik aku, amik handphone aku and cakap bye2 buat kali kedua kat rumet2 aku...
when i finally arrived at suraya's car, aku sedar aku terlupe charger handphone aku... try and guess what i did next... aku bergegas naik tangga... ckp hai kat rumet2 aku... (diorg tak tekejut pon aku ade lagi).. aku amik charger and ckp bye2 skali lagi kat rumet2 aku... and aku turun tangga.. tapi handphone aku berbunyi skali lagi...

mail
: " akak! mail on the way nak amik akak ni... hah! dah sampai uia dah"

kaydee
: "huh? ape? kan akak dah cakap akak balik ngan kak suraya"
mail: "abis tu mail dah sampai dah ni... cepat ar.. nak balik ke tak nak?"
kaydee
: "eh.. akak balik ngan kak suraya ar.. mak tak bagitau mail ke?"

mail
: "bagitau.. sebab tu mail kat umah... wahahhahahahaargh"


i can't believe this... dua kali aku kene dalam satu malam! aku sampai je kereta.. suraya dah pelik tengok muke aku dah lain... so aku pon cite ar...


suraya
: "wahahahahahhahaaaargh..."

No comments:

Post a Comment